وزارت خارجه آلمان: دلیلی برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای نداریم

به‌گفته سخنگوی وزارت خارجه آلمان، توجه فعلی روی اعتراض‌های سراسری است

امیرعبداللهیان کشورهای اروپایی را تهدید کرد که «واقع‌بین» باشند و دنبال سیاست آمریکا در قبال ایران نروند - David GANNON / AFP

در میانه تلاش‌های مقام‌های جمهوری اسلامی برای شروع دوباره مذاکرات هسته‌ای، وزارت خارجه آلمان اعلام کرد در حال حاضر هیچ دلیل یا نشانه‌ای برای از سرگیری مذاکرات با حکومت ایران وجود ندارد.

صحبت‌های روز چهارشنبه ۲۸ دسامبر (هفتم دی‌ماه) کریستوفر برگر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان، در حالی مطرح شد که امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در مسقط، پایتخت عمان، از تلاش‌های این کشور برای میانجی‌گری میان حکومت ایران و دولت‌های غربی تشکر کرد و مدعی شد تلاش‌های عمان همچنان ادامه دارد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، دوشنبه این هفته مدعی شد که «پنجره مذاکرات هسته‌ای از سوی ایران کاملا باز است».

با این حال، روز چهارشنبه وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در مسقط کشورهای غربی را تهدید کرد که پنجره گفت‌وگو با حکومت ایران ممکن است در آینده بسته شود.

امیرعبداللهیان کشورهای اروپایی را مخاطب قرار داد و گفت: «واقع‌بین» باشند و دنبال سیاست ایالات متحده در قبال ایران نروند.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان، در بخش دیگری از صحبت‌های روز چهارشنبه‌ با خبرنگاران تاکید کرد که در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای در جریان نیست و تمرکز اصلی دولت و دستگاه وزارت خارجه آلمان روی اعتراض‌های سراسری در ایران است. به‌گفته سخنگوی وزارت خارجه آلمان، برلین در حال حاضر توجه‌‌ و عجله‌ای برای شروع مذاکرات هسته‌ای با مقام‌های جمهوری اسلامی ندارد. آلمان اخیر بخشی از همکاری‌های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران را نیز تعلیق کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این همه، دولت آلمان هفته گذشته از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران خواست در پی سفر اخیر گروهی از کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، از خود «اراده سیاسی» نشان دهند و برای حل‌وفصل اختلافات خود با آژانس، به‌طور مشخص چرایی  یافت شدن رد ذرات اورانیوم غنی‌نشده در سه مرکز اتمی اعلام‌نشده، اقدام کنند.

مقام‌های مختلف دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، نیز سیاست مشابه‌ای اعلام کرده‌اند و گفته‌اند تمرکز اصلی دولت آمریکا، در حال حاضر روی اعتراض‌های سراسری و چگونگی حمایت از مردمی است که به‌طور مسالمت‌آمیز دست به اعتراض زده‌اند.

اما در عین حال هیچ یک از طرف‌های مذاکره با جمهوری اسلامی پایان مذاکرات هسته‌ای و مرگ برجام را اعلام نکرده‌اند.

مذاکرات هسته‌ای که برای یک سال در دولت بایدن ادامه داشت، نیمه اسفندماه پس از حمله روسیه به اوکراین تعلیق شد و پس از آن چند مرحله تلاش از جمله میزبانی قطر برای مذاکرات هسته‌ای، در احیای مذاکرات موثر نبود. پس از آغاز خیزش سراسری در ایران نیز دست‌کم در ظاهر نشانه‌های تلاش برای احیای برجام فروکش کرد.

بیشتر از جهان