بهگزارش وبسایت «تایمز آو اسرائیل»، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در دیدار با گروهی از نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه مجلس سنای ایالات متحده آمریکا، بار دیگر در مورد مذاکرات مربوط به احیای برجام، تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران و همچنین راههای گسترش «پیمان ابراهیم» گفتگو کرد.
بهگزارش این وبسایت اسرائیلی، شماری از اعضای کابینه اسرائیل نیز نخستوزیر این کشور را همراهی میکردند. بهاین ترتیب ران درمر، وزیر امور راهبردی و دیپلماسی عمومی، زاچی هانگبی، مشاور امنیت ملی، و مایکل هرتزوگ، سفیر اسرائیل در واشینگتن، در این دیدار حضور داشتند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده از این دیدار، نتانیاهو بار دیگر به طرح دیدگاههای انتقادی خود نسبت به توافق هستهای برجام پرداخت و در عینحال گفت باید فشارهای اقتصادی و سیاسی بر تهران ادامه داشته باشد چون، از نظر او، احیای توافق هستهای برجام بعید بهنظر میرسد.
وبسایت «اتحادیه خبری یهود» نیز با انتشار خبر مربوط به ملاقات برخی اعضای کابینه اسرائیل با هیاتی از سنای آمریکا در روز چهارشنبه، ۱۸ ژانویه ۲۰۲۳، نوشت نتانیاهو در این دیدار نه تنها به نمایندگان سنای آمریکا شواهدی دال بر تهدیدهای ناشی از فعالیتهای نظام جمهوری اسلامی نشان داد بلکه راهکارهایی بهمنظور مقابله نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک با تهران را نیز با آنها در میان گذاشت.
این وبسایت در عینحال نوشت جکی روزن، سناتور دموکرات ایالت نوادا، و جیمز لنکفورد، سناتور جمهوریخواه ایالت اوکلاهما، ریاست هیات آمریکایی را بر عهده داشتند؛ هیاتی که کریستن جیلیبرند، سناتور دموکرات ایالت نیویورک، مایکل بِنِت، سناتور دموکرات ایالت کلورادو، دن سالیوان، سناتور جمهوریخواه ایالت آلاسکا، مارک کِلی، سناتور دموکرات ایالت آریزونا، و تد باد، سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای شمالی، دیگر اعضای آن را تشکیل میدهند.
در جلسه روز چهارشنبه این گروه از نمایندگان مجلس سنای آمریکا با برخی اعضای کابینه بنیامین نتانیاهو، تام نایدس، سفیر ایالات متحده در تلآویو، نیز حضور داشت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بهگزارش «اتحادیه خبری یهود» سناتورهای آمریکایی پیش از دیدارشان با مقامات اسرائیل دیدارهایی با مقامهای مراکش، بحرین و امارات متحده عربی، که نزدیک به سه سال قبل روابط خود را با اسرائیل در چارچوب پیمان ابراهیم عادیسازی کرده بودند، داشتند. بهاین ترتیب این گروه از قانونگذاران آمریکایی در جلسه روز چهارشنبه تاکید کردند که گسترش پیمان ابراهیم به همکاریهای فراحزبی نیاز دارد و در مورد فرصتهای موجود بهمنظور فراهم آوردن شرایط عادیسازی روابط دیگر کشورهای عربی، خاصه عربستان سعودی، با اسرايیل رایزنی کردند.
در پیوند با تلاشهای کاخ سفید برای عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی، میتوان به اظهارات روز چهارشنبه تام نایدس نیز اشاره کرد. سفیر ایالات متحده آمریکا در تلآویو در این مورد گفت عادیسازی روابط میان این دو کشور بهسود «امنیت منطقه خاورمیانه» تمام میشود.
با اینحال نایدس تاکید کرد اگر چه شرایط عادیسازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی بیش از هر زمان دیگری آماده است، اما او «دچار توهم نیست» و میداند مسیری «سخت و پیچیده» در برابر تحقق چنین امری قرار دارد. بهگفته او عادی شدن روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی نیازمند یک «همکاری جمعی» است.
پیشتر، و در روز دوازدهم ژانویه سال جاری میلادی، وزیر امور راهبردی و دیپلماسی اسرائیل، که یکی از دو ماموریت اصلیاش گسترش پیمان ابراهیم است، گفت سیاست اسرائیل در قبال جمهوری اسلامی ایران مسیر عادیسازی روابط این کشور با دولتهای عربی را هموارتر میکند.
ران درمر در بخشی از این اظهارات خود چنین گفت:«گمان میکنم سیاست ما در قبال [حکومت] ایران بخش مهمی از عادیسازی روابط [اسرائیل] با کشورهای عربی محسوب میشود. چون بهگمان من [چنین سیاستی] فضا را برای رهبران عرب باز میکند تا به سمت اتحاد عمومی با اسرائیل حرکت کنند، زیرا ما و آنها با دشمنی مشترک روبرو هستیم.»
با اینحال، اگرچه گفتگوهای روز چهارشنبه میان هیات آمریکایی و نخستوزیر اسرائیل در فضایی دوستانه انجام شد و دو طرف بر موضوعاتی که بر آن توافق نظر دارند تاکید کردند، اما هیات آمریکایی بهصورت رسمی اعلام کرد حاضر به دیدار با دو تن از وزرای دستراستی و تندروی کابینه نتانیاهو، یعنی بزالل اسموتریچ و ایتامار بنگوئر، نیست.
بهگزارش وبسایت «تایمز آو اسرائیل» سناتور جکی روزن با قرائت بیانیهای موضع هیات آمریکایی در این مورد را روشن کرد و گفت آنها تحت هیچ شرایطی با این دو وزیر کابینه نتانیاهو دیدار نخواهند کرد.