هفته آینده مسکو میزبان نشست امنیتی در مورد افغانستان است

طالبان به این نشست دعوت نشده است

کابلوف افزود که «شرکای منطقه‌ای» در مورد افغانستان بحث خواهند کرد-Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور افغانستان، از برگزاری نشستی امنیتی با حضور مقام‌های کشورهای آسیای میانه، روسیه، پاکستان، هند و چین در مسکو خبر داد و گفت مسکو برای پذیرایی از این نشست در هفته آینده آماده می‌شود.

خبرگزاری روسی تاس روز جمعه ۱۴ بهمن (۳ فوریه)، به نقل از ضمیر کابلوف نوشت: «نشستی در مورد افغانستان با حضور دبیران شوراهای امنیت کشورهای آسیای مرکزی، پاکستان، هند و چین برگزار می‌شود.»

کابلوف در مورد اهداف این نشست توضیح بیشتری نداد، اما در ادامه افزود که «شرکای منطقه‌ای» در مورد افغانستان بحث خواهند کرد. در این نشست، از طالبان دعوت نشده است. دبیران شوراهای امنیت کشورهایی که قرار است در این نشست حضور یابند، پیش از این نیز در روسیه، هند و تاجیکستان در مورد افغانستان و به‌ویژه نگرانی‌ها از گسترش تروریسم بحث کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ضمیر کابلوف که اواخر ژوییه از کابل و اسلام‌آباد دیدن کرد، در ملاقات با مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، گفت روسیه علاقه‌مند به مداخله در امور داخلی افغانستان نیست. وزیر خارجه طالبان نیز در پاسخ به کابلوف گفته بود که رژیم این گروه به توصیه‌ها و راهنمایی‌های دولت روسیه عمل می‌کند و علاقه‌‍مند به گسترش روابط است.

روسیه که تا پیش از سلطه طالبان بر افغانستان، از حامیان این گروه به شمار می‌رفت، پس از فروپاشی دولت جمهوری، دیپلمات‌های طالبان را در سفارت افغانستان در مسکو پذیرفت.

کابلوف پس از ملاقات اخیر با وزیر خارجه طالبان، در صحبت با یکی از رسانه‌های روسیه گفت با وزیر خارجه طالبان در مورد امکان به رسمیت‌ شناختن رژیم طالبان از طرف دولت روسیه نیز صحبت کرده است.

هرچند تاکنون هیچ یک از دولت‌های جهان، رژیم طالبان را به رسمیت نشناخته‌اند، اما برخی کشورهای منطقه از جمله چین، روسیه، ازبکستان، ایران، پاکستان و قطر دیپلمات‌های طالبان را پذیرفته‌اند و با این گروه، تماس و روابط رسمی دارند.

برخی دیگر از کشورها تماس خود را با طالبان از طریق دیپلمات‌های اعزامی و همچنین سفارت‌ برخی دیگر از کشورها حفظ کرده‌اند. سفارت آمریکا در کابل همچنان بسته است، اما سفارت قطر به‌عنوان نماینده با صلاحیت وزارت خارجه آمریکا در کابل مشغول به فعالیت است. در دسامبر سال ۲۰۲۱، آنتونی بلینکن اعلام کرد که براساس توافق میان وزارت‌های خارجه آمریکا و قطر، سفارت قطر در کابل، از منافع آمریکا محافظت و نمایندگی می‌کند.

هرچند در ماه‌های نخست سلطه طالبان بر افغانستان، سران این گروه به‌طور پی‌درپی در نشست‌های بین‌المللی در کشورهای مختلف از جمله در روسیه، چین، ازبکستان، قطر، ترکیه و امارات متحده عربی شرکت کردند، اما پس از اعمال محدودیت علیه سفر اعضای کابینه این گروه، حضور آن‌ها در نشست‌های بین‌المللی محدود شد. روسیه در چهارمین دور نشست مشورتی فارمت مسکو درباره افغانستان که اواسط نوامبر سال گذشته برگزار شد، از طالبان به‌دلیل عمل نکردن به وعده‌‎هایش، دعوت نکرد.

بیشتر از جهان