تظاهرات در اسرائیل علیه طرح «اصلاحات قضایی» نتانیاهو

اصلاحات قضایی دولت بنیامین نتانیاهو با مخالفت شهروندان اسرائیلی و احزاب رقیب روبه‌رو است

اتحادیه‌های کارگری اسرائیل نیز می‌گویند که روز دوشنبه بیش از یک میلیون نفر در اعتراض به این اصلاحات، اعتصاب کردند- REUTERS/Ammar Awad

در ادامه اعتراض شهروندان اسرائیلی با قانون اصلاحات قضایی بنیامین نتانیاهو، مخالفان دولت او در مقابل کنست، پارلمان اسرائیل، گردهم آمدند.

بعد ازظهر دوشنبه، ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن)، ده‌ها هزار نفر از شهروندان اسرائیلی در مقابل کنست، گرد آمدند و یکی دیگر از تظاهرات‌های بزرگ خود را علیه اصلاحات قضایی دولت نتانیاهو آغاز کردند.

اتحادیه‌های کارگری اسرائیل نیز می‌گویند که روز دوشنبه بیش از یک میلیون نفر در اعتراض به این اصلاحات، اعتصاب کردند.

اصلاحات قضایی دولت بنیامین نتانیاهو از چند هفته پیش با مخالفت شدید شهروندان اسرائیلی و احزاب رقیب روبه‌رو است. گفته می‌شود این اصلاحات به کنست، پارلمان این کشور، اجازه می‌دهد که «رای نهایی دادگاه‌های عالی» این کشور را بازبینی کند؛ به این معنا که اعضای پارلمان خواهند توانست با رای‌گیری در کنست، احکام دادگاه عالی را نقض کنند. همچنین، سیاستمداران اسرائیلی که در سال‌های اخیر پرونده‌های پرشماری علیه فساد و رانت مالی آن‌ها به دادگستری رفته است، می‌توانند از این پس بر «انتصاب قضات نفوذ بیشتری اعمال کنند».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مخالفان این «اصلاحات» معتقدند که این کار دموکراسی در این کشور را به خطر می‌اندازد. استر خایوت، رئیس دیوان عالی اسرائیل به‌تازگی در یک سخنرانی اعلام کرد که «اصلاحات دولت مذهبی و افراطگرای» اسرائیل «ضربه مهلکی به هویت دموکراتیک این کشور» وارد می‌کند.

استر خایوت پیش‌تر در اواخر ژانویه هم اعلام کرده بود که دولت حمله‌ای «لجام‌گسیخته علیه دموکراسی و حاکمیت قانون» آغاز کرده است. خایوت در سخنان خود تاکید کرد که این «حمله می‌تواند ضربه‌ای مرگبار به استقلال قوه قضائیه بزند» و «دستگاه قضایی را به یک مرجع خاموش بدل کند.»

شهروندان اسرائیل بارها در روزهای اخیر علیه اصلاحات قضایی نتانیاهو در شهرهای مختلف به خیابان آمده‌اند. جز تل آویو که کانون اصلی اعتراضات است، در اورشلیم هم شاهد اعتراضات زیادی علیه دولت بنیامین نتانیاهو بوده‌ایم.

مخالفان اصلاحات قضایی می‌گویند این اصلاحات نه‌تنها غیردموکراتیک است، بلکه می‌تواند پرونده فساد مالی و رانت‌خواری برخی از سیاستمداران حاضر در کابینه را نیز ملغی کند.

بنیامین نتانیاهو، پردوام‌ترین نخست‌وزیر اسرائیل، پیش‌تر در دادگاه‌های این کشور به فساد مالی، رشوه‌‌خواری و سوء‌استفاده از اعتماد عمومی متهم شده است. این پرونده‌، نتانیاهوی ۷۳ ساله را ۲۲ماه از قدرت دور کرد، اما در اکتبر ۲۰۲۲ او توانست با پیروزی در انتخابات پارلمانی و همراهی احزاب و نیروهای به‌شدت راستگرا، ملی‌گرا و افراطی مذهبی، بار دیگر دولتی ائتلافی تشکیل دهد و به قوه مجریه کشور بازگردد.

بیشتر از جهان