محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، روز چهارشنبه، ۱۰ اسفند (اول مارس)، با انتشارِ توییتی اعلام کرد از سمتش کنارهگیری کرده است. او دلیل استعفایش را «رسیدگی به امور شخصی، خانواده، کتاب و کشاورزی» اعلام کرد.
محمد صادق در این توییت از نخستوزیر پاکستان و دیگر همکارانش بابت همکاری و حمایتشان از او سپاسگزاری کرد و نوشت: «از همکارانم که ساعتهای طولانی صرف ایجاد روابط میان پاکستان و افغانستان کردند، قدردانی میکنم.»
این مقام پاکستانی سه سال پیش، در زمان نخستوزیری عمرانخان، به سمت نماینده ویژه دولت پاکستان در امور افغانستان گمارده شده بود. در توییتی که او به مناسبت استعفایش نوشت، هیچ نشانی از اختلاف و تنش با دولت کنونی پاکستان به چشم نمیخورد. اما استعفای او دقیقا در حالی رخ داد که اعضای دولت عمرانخان، از جمله محمد صادق، یکی پس از دیگری تحت پیگیرد پلیس و دستگاه قضایی قرار میگیرند.
در همین حال، روز سهشنبه نهم اسفند (۲۸ فوریه)، دادگاهی در شهر اسلامآباد حکم بازداشت بدون وثیقه عمرانخان را صادر کرد. عمرانخان دو بار پیش از این به قید وثیقه از بازداشت رهایی یافته بود. صدور حکم جدید بازداشت عمرانخان، آشوبی در میان هواداران او بر پا کرد. پس از اعلام این حکم، آنان در برابر دادگاه اسلامآباد دست به اعتراض زدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همزمان با این تنشها است که محمد صادق استعفای خود را اعلام میکند. دولت پاکستان هنوز جایگزین این دیپلمات را تعیین نکرده است.
کنارهگیری محمد صادق از سمت نمایندگی دولت پاکستان در امور افغانستان، همچنین در حالی اعلام شد که افزون بر تنشهای موجود در پاکستان میان دولت شهباز شریف و عمرانخان، روابط طالبان افغانستان و دولت کنونی پاکستان نیز ظاهرا با تنشهایی همراه است.
حضور گروههای تروریستی در افغانستان و حمایت طالبان افغانستان از گروه تحریک طالبان پاکستان، به معضلی جدی برای امنیت پاکستان و روابط میان این کشور با طالبان افغانستان تبدیل شده است.
حمله داعش به سفارت پاکستان در افغانستان در دسامبر ۲۰۲۲، سبب شد که عبیدالرحمان نظامی، سفیر پاکستان درکابل، به پاکستان برگردد و تاکنون به محل کارش بازنگشته است.
در همین حال، با ادامه حملههای پرتلفات تحریک طالبان پاکستان به خاک این کشور، هفته گذشته وزیر دفاع و رئیس امنیت ملی پاکستان به کابل رفتند و با رهبران طالبان دیدار کردند. یک رسانه پاکستانی به نقل از منابع معتبر نوشت که موضوع این دیدارها، فقط درخواست قطع حمایت طالبان افغان از تحریک طالبان پاکستان، و کنترل فعالیتهای این گروه بود.