در پی بروز آتشسوزی ناگهانی در یکی از گورستانهای زباله، شهر کوچی در جنوب هند در مه غلیظی از دودهای سمی فرو رفت و تنفس را برای اهالی شهر دشوار کرد.
به گزارش سیانان، این آتشسوزی که دستکم پنج روز ادامه داشت از پنجشنبه ۲ مارس (۱۱ اسفند) آغاز شد و با حرارت خطرناک و انتشار گاز متان همراه بود و مشکلی به چالشهای اقلیمی فزاینده هند اضافه کرد.
مقامهای هند به اهالی این شهر بیش از ۶۰۰ هزار نفری توصیه کردهاند در خانه بمانند یا اگر بیرون میروند، ماسک ان۹۵ بزنند. بهدلیل آلودگی هوا، مدارس این شهر روز دوشنبه ۶ مارس (۱۵ اسفند) تعطیل شدند.
علت دقیق آتشسوزی مشخص نیست، اما بروز آتش در گورستانهای زباله میتواند بهدلیل گازهای اشتعالپذیر ناشی از تجزیه زباله باشد.
بخش زیادی از آتش مهار شده است، اما ابر بزرگی از دود و گاز متان همچنان منطقه را پوشانده است و علاوه بر بوی ناخوشایند، دید ساکنان و کیفیت هوای شهر را تحت تاثیر قرار داده است.
بنا بر اعلام سازمان آتشنشانی، برخی از آتشنشانان هنگام اطفای حریق در دود سمی بیهوش شده بودند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش سازمان جهانی رصد انتشار گازهای گلخانهای (GHGSat)، گورستانهای زباله هند بیش از سایر کشورها گاز متان تولید میکند. متان بعد از دیاکسید کربن در رتبه دوم گازهای گلخانهای قرار داردــ اما بهدلیل اینکه گرما را در خود حبس میکند نقش موثرتری در بحران اقلیمی دارد.
این یکی از ۳۰۰۰ محل لبریز از زبالههای در حال فساد است که گازهای سمی منتشر میکنند، اما بهرغم افزایش ابعاد کوه زباله، بزرگترین گورستان زباله هند نیست. مرتفعترین کوه زباله هند در بمبئی قرار دارد که ارتفاعش بهاندازه یک ساختمان ۱۸ طبقه است.
بر اساس گزارش برنامه «همکاری شهری بینالمللی» در سال ۲۰۲۰، روزانه ۱۰۰ تن زباله وارد گورستان زباله شهر کوچی میشود که فقط حدود یک درصد آن قابل بازیافت است. باقی زبالهها در محل تلنبار میشوند.
انتشار گاز متان تنها خطر ناشی از گورستانهای زباله نیست. طی دههها، سمهای خطرناک به زمین نشت میکنند و منابع آبی هزاران نفر از ساکنان محلی را آلوده میکنند.
به گزارش سیانان، ساکنان مناطق اطراف یکی دیگر گورستانهای بزرگ زباله دهلی از زخمهای پوستی عمیق و دردناک و مشکلات تنفسی ناشی از سالها زندگی در نزدیکی این تل خطرناک زباله شکایت دارند.
در حالی که هند میرود جای چین را بگیرد و در جایگاه پرجمعیتترین کشور جهان بایستد، کارشناسان اقلیمی نگراناند که زمان اقدام هند برای حل این بحران رو به پایان باشد.