طالبان در بیانیهای از دیدار حسن کاظمی قمی، سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل، با مسئولان این گروه خبر داده است. در بیانیه وزارت امر به معروف طالبان به نقل از قمی آمده است که «واگذاری سفارت افغانستان به این گروه لازم بود».
سرپرست سفارت ایران روز شنبه، ۲۷ اسفند در کابل در دیدارش با خالد حنفی، وزیر امر به معروف طالبان، گفت که واگذاری سفارت افغانستان به طالبان، برای رسیدگی به امور مهاجران ضروری بود.
جمهوری اسلامی ایران روز هفتم اسفند سفارت افغانستان در تهران را به صورت رسمی به نماینده گروه طالبان تحویل داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
براساس بیانیهای که وزارت امر به معروف طالبان منتشر کرده، خالد حنفی در دیدار روز شنبه خود با حسن کاظمی قمی، بابت پذیرش سفیر طالبان و واگذاری سفارت افغانستان به این گروه، سپاسگزاری کرد.
سرپرست سفارت ایران در کابل با مقامهای دیگر طالبان از جمله سرپرست وزارت خارجه این گروه نیز دیدار کرده است.
حفیظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان، در صفحه توییترش نوشت که قمی در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه این گروه، در مورد روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور گفتوگو کرده است. سفیر جمهوری ایران تاکید کرد که ایران درصدد افزایش روابط بازرگانی با افغانستان از جمله افزایش واردات میوه از این کشور است.
اخیرا روابط جمهوری اسلامی با گروه طالبان به صورت چشمگیری گسترش یافته است.
در هفتههای اخیر، چند مقام ارشد طالبان، از جمله وزیر امور مهاجران و وزیر تجارت این گروه به ایران سفر کردند. سفیر ایران در کابل هم به صورت مرتب با مقامهای طالبان دیدار میکند.
در دیدار اخیر سفیر جمهوری اسلامی با وزیر امر به معروف طالبان، موضوع مبارزه با آنچه که آنها «منکرات» خواندند، هم مطرح شد.
این مقام طالبان گفت که برخی میکوشند مقامهای این گروه را بهعنوان «دشمنان زنان» معرفی کنند، در حالی که آنها پایبند به رعایت حقوق زناناند.
وزارت امر به معروف طالبان نیروهایی موسوم به «محتسب» دارد که در خیابانها و محلات کار، به کارکنان دولتی و مردم سر میزنند و سیاستهای سختگیرانه طالبان را علیه آنها تحمیل میکنند.
برخی بر این باورند که دلیل نزدیکی ایران با گروه طالبان، ایجاد حیاط خلوتی بدیل در صورت فروپاشی یکی از طرفها و همچنین دور زدن تحریمها، پولشویی و قاچاق مواد مخدر است.
شماری از متخصصان یکشنبه ۱۴ اسفند، در نشست آنلاین «سازمان مطالعات استراتژیک افغانستان» که با عنوان «رئالیسم ولایی» برگزار شده بود، تاکید کردند که نزدیکی ایران و طالبان بر اساس منافع مشترک دو طرف شکل گرفته است.
رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، در این نشست تصریح کرد که یکی از دلایل مهم نزدیکی ایران و طالبان جستوجوی حیاط خلوتی بدیل است. به گفته او، اکنون هر دو طرف، هم جمهوری اسلامی و هم گروه طالبان، در وضعیتی متزلزل قرار دارند و این ارتباط درصورت فروپاشی یکی از طرفها، میتواند تضمینی برای کمک به طرف مقابل باشد.