دولت عربستان سعودی در ادامه برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ با هدف تبدیل این کشور به قطب ورزش و گردشگری جهان، حالا بهطور جدی در ورزش المپیکی کشتی سرمایهگذاری میکند.
این تلاشها در دو رشته آزاد و فرنگی و در قالب توسعه زیرساختها، آموزش مربیان و داوران، حمایت از کشتی زنان، جذب استعدادهای دوملیتی، حضور پرتعداد در رقابتهای بینالمللی و همچنین استخدام مدالآوران صاحبنام کشتی جهان از کشورهای مدعی مانند روسیه و ایران برای آموزش نوجوانان سعودی انجام میشود.
فدراسیون کشتی عربستان سعودی در سال ۱۹۸۰ تاسیس شد و بهعنوان نهاد رسمی مسئول توسعه کشتی در این کشور فعالیت میکند، اما از سال ۲۰۲۲ میزان سرمایهگذاری دولت عربستان سعودی در کشتی زنان و مردان رشد چشمگیری کرد و به منظور تربیت نسل جدید کشتی با هدف تبدیل شدن به یکی از غولهای کشتی آزاد و فرنگی جهان، یک برنامه بلندمدت ۱۰ ساله در دستور کار قرار گرفت.
در تازهترین مورد، کمیل قاسمی، از پرافتخارترین کشتیگیران تاریخ ایران و دارنده دو مدال طلا و نقره المپیک در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶، راهی عربستان سعودی شده است تا بهعنوان مدرس رسمی و نماینده اتحادیه جهانی کشتی به اعضای تیم ملی کشتی آزاد این کشور آموزش دهد.
کمیل قاسمی که تجربه سرمربیگری تیم کشتی کامبوج را هم در کارنامه دارد، در صورت انتخاب بهعنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد عربستان سعودی، اولین ایرانی خواهد بود که هدایت یک تیم ورزشی در عربستان سعودی را بر عهده گرفته است. او اکنون در حال برگزاری یک مسترکلاس برای ۵۰ کشتیگیر جوان و نوجوان سعودی در ریاض است.
دفتر مرکزی فدراسیون کشتی عربستان سعودی در مجموعه المپیک شاهزاده فیصل بن فهد ریاض واقع است. این فدراسیون در سالهای اخیر با همکاری اتحادیه جهانی کشتی، دورههای آموزشی متعددی برای مربیان و داوران شامل آموزشهای سطح اول برای مربیان و دورههای مقدماتی داوری، برگزار کرده است. نتیجه این تلاشها هم موفقیت منسر جندو در کسب نخستین مدال نقره تاریخ کشتی عربستان سعودی در مسابقات قهرمانی زیر ۲۰ سال آسیا در وزن ۶۳ کیلوگرم کشتی فرنگی بود.
عربستان سعودی با هدف حضور موثر در رقابتهای بینالمللی، برنامههای گستردهای برای آمادهسازی ورزشکارانش اجرا کرده است. این برنامهها عبارتاند از برگزاری اردوهای بینالمللی و تمرینهای مشترک با تیمهای دیگر و ستارههای کشتی جهان به میزبانی مرکز آموزش المپیک عربستان سعودی.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سرمایهگذاری عربستان سعودی در ورزش کشتی نشاندهنده تعهد این کشور به توسعه ورزش، تنوعبخشی به اقتصاد و ارتقای جایگاه بینالمللی این رشته است. با ادامه این روند و تمرکز بر پرورش استعدادهای داخلی، عربستان سعودی میتواند در سالهای آتی به یکی از قطبهای مهم ورزش کشتی در جهان تبدیل شود.
قراردادی هم که وزارت ورزش عربستان سعودی با شرکت آمریکایی دبلیودبلیوئی (WWE) برای پوشش جهانی مسابقات رشتههای مختلف ورزشی در این کشور منعقد کرده، علاوه بر سود ۵۰ میلیون دلاری که هر ساله نصیب شرکت آمریکایی میکند، موجب شده است میزان هواداران، مخاطبان و ورزشکاران سعودی شاغل در رشتههای کشتی، امامای یا بوکس در سراسر جهان افزایش یابد.
آنها حالا از طریق کشتی، نهتنها نسل جدید این کشور را به حضور پررنگ در یکی از قدیمیترین ورزشهای جهان و افتخارآفرینی در سالهای آتی تشویق میکنند، که جهان را نیز به تماشای «عربستان سعودی جدید» دعوت خواهند کرد که در حال تبدیل شدن از یک کشور سنتی و نفتمحور به یک بازیگر مهم فرهنگی، اقتصادی و ورزشی در جهان است.