تیکتاک متهم است که حجم وسیعی از دادههای کاربران را جمعآوری کرده و به سرورهایی در چین فرستاده است.
در یک دادخواست جمعی در آمریکا، ادعا شده است که این اپلیکیشن محبوب اشتراکگذاریِ ویدیو، حاوی یک نرمافزار پایش چینی از پیش نصبشده است که قوانین حریم خصوصی، و حفاظت از دادهها و مصرفکنندگان را نقض میکند.
در این دعوای حقوقی آمده است: «تیکتاک به طور مخفیانه حجم وسیعی از دادههای خصوصی کاربران را به سرورهایی در چین انتقال داده است که میتوان از آنها برای شناسایی، ثبت پروفایل و ردگیری موقعیت جغرافیایی و فعالیت کاربران در ایالات متحده، در حال حاضر و در آینده، استفاده کرد. تیکتاک همچنین به طور پنهانی محتوای کاربران، مانند ویدیوهای خامی که کاربر هرگز نیت انتشار آنها را نداشته است، بدون اطلاع یا رضایت کاربر، جمعآوری کرده است. خلاصه سرگرمیهای جذاب این اپلیکیشن پرطرفدار هزینه بالایی برای کاربران داشته است.
شرکت چینی بایتدَنس، که مالک این اپلیکیشن پرطرفدار است، بلافاصله به درخواستها برای اظهارنظر در این مورد پاسخ نداد.
از سال 2016 که تیکتاک منتشر شد، این اپلیکیشن رشد بسیار زیادی داشته است، و مخصوصا در بین کاربران جوان بسیار پرطرفدار بوده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
طبق آمار اخیر سایت «سنسور تاور» که در زمینه تجزیه و تحلیل اپلیکیشنها فعالیت میکند، تیکتاک بیش از 1.5 میلیارد بار از طریق اپ استور اپل و گوگل پلی دانلود شده است.
کاربران این اپلیکیشن معمولاً فیلمهای 15 ثانیهای از لبزدن (لیپ-سینک) با آهنگها یا نمایشهای کمدی کوتاه به اشتراک میگذارند. اما در ماههای اخیر این اپلیکیشن به شدت تحت نظر قرار گرفته است.
هفته گذشته، تیکتاک مجبور شد به خاطر حذف ویدیویی که حاوی مطالبی درباره نحوه برخورد با مسلمانان در چین بود عذرخواهی کند.
این اپلیکیشن ادعای اعمال سانسور از طرف دولت چین را رد کرده است و در بیانیه اخیر گفته است که «چنین درخواستهایی را نخواهد پذیرفت.»
تیکتاک در چین در دسترس نیست اما بایتدَنس نسخه مشابهی از این اپلیکیشن به اسم دویین را عرضه کرده است. بایتدَنس ادعا میکند که هر دو اپلیکیشن محافظتشدهاند و هیچ یکی از دادههای مربوطه به کاربران تیکتاک در چین ذخیره نمیشود.
در بیانیه این شرکت آمده است «ما دادههای تمامی کاربران آمریکایی تیکتاک را در ایالات متحده ذخیره میکنیم، و نسخه پشتیبان آن در سنگاپور نگهداری میشود. مراکز داده ما به طور کامل در خارج از چین قرار دارند، و هیچ یک از دادههای ما تابع قوانین این کشور نیست.»
طبق دادخواست ارائه شده، ویدیوهای خامی که توسط شاکی، میستی هونگ، ایجاد شدهاند به دو سرور در چین فرستاده شدهاند که متعلق به دو شرکت بزرگ چینی تِنسِنت و علیبابا هستند.
© The Independent