زلنسکی اميدوار است پوتين بقيه عمر خود را در یک زيرزمين تاريک سر کند

تنش‌ها بین روسیه و اوکراین تنها در خط مقدم جنگ نیست بلکه این جنگ بین دو کشور در سازمان ملل نیز ادامه دارد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در یک روستا در شمال کی‌یف در حال سخنرانی- Sergei SUPINSKY / AFP

ولوديمير زلنسکی، رئيس جمهوری اوکراين روز دوشنبه سوم آوریل (۱۴ فروردین) گفت اميدوار است ولاديمير پوتين، رئيس جمهوری روسيه بقيه عمر خود را در زيرزمينی تاريک بگذراند.

زلنسکی در یک روستا در شمال کی‌یف سخنرانی کرد، جایی که او به مناسبت سالگرد آزادسازی این روستا از دست سربازان روسی، میزبان روبرت هابک، معاون صدراعظم آلمان بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، چندی بعد از این تهاجم، روس‌ها ۳۶۷ نفر را مجبور به ورود به زیرزمین مدرسه‌ای به اندازه ۲۰۰ متر مربع کردند. این عدد تقریباً کل جمعیت روستا است. روستاییان از جمله یک نوزاد شش هفته‌ای تقریباً یک ماه در آنجا زندانی بودند و ۱۱ نفر از آن‌ها جان خود را از دست دادند.

ولوديمير زلنسکی گفت: امیدوارم رئیس جمهوری روسیه پس از دیدن همه این‌ها بقیه روزهای خود را در زیرزمین با سطلی برای توالت بگذراند. زلنسکی گفت: روستایی‌هایی که به مدت ۲۷ روز در زیرزمین اسیر بودند، نام کسانی را که جان خود را از دست دادند ثبت کردند تا به قول آن‌ها «فراموش نشوند.» او افزود: کودکان در این زیرزمین خطوطی از سرود اوکراین را بر دیوارها نوشتند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

يکی از بازماندگان گفت برخی از مردم بر اثر کمبود اکسيژن در زیرزمین کوچک جان خود را از دست دادند. والری پولگوی ۳۸ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: در ابتدا اینجا سرد بود اما بعد افراد بیشتری آمدند و اکسیژن کافی وجود نداشت. او افزود: افراد مسن از کمبود اکسیژن هوشیاری خود و سپس جان خود را از دست دادند. مقامات کی‌یف و دولت‌های غربی نیروهای روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی متعدد در اوکراین متهم کرده‌اند. مسکو اين ادعاها را تکذيب می‌کند.

تنش‌ها بین روسیه و اوکراین تنها در خط مقدم جنگ نیست بلکه این جنگ بین دو کشور در سازمان ملل نیز ادامه دارد. هفته گذشته با وجود ادامه جنگ روسیه در اوکراین، مسکو ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده گرفت. کی‌یف پیش‌تر از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته بود مانع ریاست مسکو بر این نهاد تاثیر‌گذار شوند اما تلاش‌های کی‌یف در این زمینه راه به جایی نبرد و بر اساس روال معمول و گردشی و همچون هر یک از ۱۵ عضو شورای امنیت، نوبت روسیه فرا رسید تا برای یک ماه، ریاست این نهاد مهم را برعهده بگیرد.

دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، ریاست دوره‌ای روسیه بر شورای امنیت را در حالی‌ که تهاجم «وحشیانه» این کشور به اوکراین به دومین سال خود وارد شده است، «بدترین شوخی اول آوریل در جهان» خواند و از نحوه عملکرد مهم‌ترین ساختار سازمان مسئول در مورد امنیت بین‌المللی انتقاد کرد. او با کنایه گفت: «کشوری که به طور سازمان‌یافته تمام قوانین اساسی امنیت بین‌المللی را نقض می‌کند، ریاست نهادی را بر عهده دارد که تنها ماموریتش حفاظت و حراست از صلح و امنیت بین‌المللی است.»

بیشتر از جهان