نگرانی از تروریسم و مواد مخدر؛ دو هیات روسی با طالبان دیدار کردند

روسیه از حضور شبکه‌های تروریستی و قاچاقچیان مواد مخدر در افغانستان نگران است

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان با دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل  دیدار کرده است- خبرگزاری باختر 

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، چهارشنبه، ۱۶ فروردین (۵ آوریل)، با دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، دیدار کرد و دو طرف بر گسترش روابط تاکید کردند.

خبرگزاری باختر که زیر نظر طالبان فعالیت می‌کند، نوشت در این دیدار درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و سیاسی گفت‌وگو شده است. 

به گزارش باختر، سفیر روسیه اطمینان داد هیات‌های روسی از افغانستان دیدار خواهند کرد. 

وزیر خارجه طالبان نیز ادعا کرد امنیت کاملا در کشور تامین شده است و هیچ تهدیدی از جانب افغانستان متوجه کشورهای دیگر نیست. 

از سوی دیگر، وزارت داخله طالبان نیز اعلام کرد ملا عبدالحق آخوند، از مقام‌های طالبان، با اولیگ مایونوف، نماینده نهاد مبارزه با مواد مخدر روسیه، در کابل دیدار کرده است. 

در بیانیه این وزارتخانه آمده است که این مقام طالبان، اطلاعاتی در زمینه مبارزه با مواد مخدر، چگونگی جمع‌آوری و درمان معتادان و آموزش نیروهای بخش مبارزه با مواد مخدر، به نماینده روسیه داده است. 

بنا به این بیانیه، نماینده روسیه نیز در مورد همکاری با طالبان در زمینه مبارزه با مواد مخدر اطمینان داده است. ملا هیبت‌الله، رهبر طالبان، کشت و برداشت خشخاش را در افغانستان ممنوع اعلام کرده است، اما این کشور همچنان بزرگ‌ترین صادرکننده مواد مخدر در جهان است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روسیه از حضور شبکه‌های تروریستی و قاچاقچیان مواد مخدر در داخل قلمروی افغانستان نگران است و همواره این نگرانی را با مقام‌های طالبان در میان گذاشته است. گفته می‌شود قاچاقچیان، مواد مخدر را از طریق استان‌های شمالی افغانستان به آسیای میانه منتقل می‌کنند. 

با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، فعالیت گروه‌های تروریستی در این کشور افزایش یافته است و روسیه و متحدان آن در آسیایی میانه، از این بابت نگران‌اند. هم‌اکنون رزمایش مشترک نیروهای روسیه و تاجیکستان در نزدیک به مرز افغانستان جریان دارد. به گزارش خبرگزاری تاس، هدف این رزمایش، گشت‌زنی در نوار مرزی و آماده‌سازی نیروهای این دو کشور برای مهار تهدیدها است. 

ضمیر کابلوف، فرستاده ویژه رئیس ‌جمهوری روسیه در امور افغانستان، اوایل هفته جاری گفته بود که کنسولگری روسیه در شهر مزارشریف در شمال افغانستان فعال شده است. این اقدام روسیه در اوج تهدید داعش در استان‌های شمالی افغانستان صورت گرفته است. 

روسیه از کشورهای نزدیک به طالبان به شمار می‌رود و سفارت افغانستان در مسکو را به طالبان که فاقد مشروعیت جهانی‌اند، تحویل داده است. در دوران حکومت پیشین افغانستان، مسکو میزبان چندین نشست با حضور طالبان تحت عنوان «مذاکرات بین‌افغانی» بود. 

روسیه به ‌دلیل رقابت با ایالات متحده و حضور آن در افغانستان، با طالبان تماس برقرار کرده بود و به مرور، روابط آنان گسترش یافت.