پژوهشهای جدید نشان داده است که آلودگی هوا در تمام مراحل زندگی، ازجمله در کاهش تعداد اسپرم و آسیب به رشد جنین، به افراد آسیب میرساند.
مروری بر شواهد کلیدی در مورد اثرات آلودگی هوا، نتیجه بیش از ۳۵ هزار مطالعه در ۱۰ سال گذشته، راههای آسیبرسانی از قبل از تولد تا پیری را به تفصیل بیان کرده است.
پژوهشگران از گروه تحقیقات محیطی امپریال کالج لندن گفتند ذرات معلق، پیام ۲.۵ (PM2.5) و دیاکسید نیتروژن (NO2) بهویژه خیلی مضرند - که هر دو از اگزوز خودروها ناشی میشوند.
آنها گفتند که هیچ مدرکی برای شناسایی آستانهای که در آن پیام ۲.۵ هیچ ضرری نداشته باشد وجود ندارد و حتی افرادی که در کمترین آلودگی حومه لندن زندگی میکنند هنوز تحت تاثیر قرار میگیرند.
نویسندگان نوشتند: «در حالی که ارقام درج شده در سرخط اخبار درمورد تاثیر آلودگی هوا بر سلامت بر تعداد معادل مرگهای زودرس تمرکز میکنند، تاثیرات گستردهتر در نقش آلودگی هوا در حجم بیماریهای مزمن پنهان مانده است.»
«اینها کیفیت زندگی ما را تحت تاثیر قرار میدهد و از طریق هزینههای اضافی بهداشتی و مراقبتهای اجتماعی و همچنین توانایی ما برای یادگیری، کار و کمک به جامعه، هزینههای زیادی را بر جامعه تحمیل میکند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در دوران بارداری، آلودگی هوا به رشد جنین آسیب میرساند و میتواند باعث وزن کم هنگام تولد، سقطجنین و تعداد کم اسپرم در مردان شود.
در کودکان میتواند رشد ریه را متوقف کند، باعث آسم شود و بر فشارخون، تواناییهای شناختی و سلامت روان تاثیر بگذارد.
در بزرگسالی نیز احتمال مرگ زودهنگام از طریق چندین بیماری مزمن، سرطان و سکته مغزی را افزایش میدهد.
نویسندگان نوشتند: «شاید مهمترین یافته جدید شواهد مربوط به تاثیر آلودگی هوا بر سلامت مغز، ازجمله سلامت روان و زوال عقل و تاثیرات اولیه زندگی است که میتواند در آینده به تحمل اختلالات مربوط به سلامتی در میان جمعیت منجر شود.»
«هر دو نشاندهنده هزینههای قابلتوجه، اما در حال حاضر نامشخص برای جامعه و اقتصاد هستند.»
الا آدو- کیسی- دبرا، اولین فردی بود که در بریتانیا آلودگی هوا بهعنوان علت مرگش ذکر شد.
او در سال ۲۰۱۳ در ۹ سالگی پس از تحمل حمله آسم ناشی از استنشاق دودهای ترافیکی درگذشت.
بهداشت عمومی انگلستان تخمین زده است که سالانه ۴۳ هزار نفر در بریتانیا بهدلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند و اگر اقدامی انجام نشود ممکن است تا سال ۲۰۳۵، تا ۱۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون پوند برای این کشور هزینه داشته باشد.
نویسندگان این پژوهش میگویند: «هدف سیاستها باید کاهش آسیبهای انباشته ناشی از آلودگی هوا و تخریب سلامت باشد و علاوه بر آن از افرادی که در برابر غلظتهای فعلی آلودگی آسیبپذیر شدهاند، حفاظت کند.»
این کار به سفارش اداره لندن بزرگ انجام شد و از یافتههای سازمان بهداشت جهانی، کمیته بریتانیا درباره اثرات پزشکی آلودگی هوا، کالج سلطنتی پزشکان، موسسه اثرات سلامت و سازمان بینالمللی تحقیقات سرطان، بهطور کامل استفاده شد.
PA