رسانههای دولتی چین، روز جمعه ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت)، اعلام کردند که حزب حاکم کمونیست چین دستورالعملهایی برای ترویج توسعه شرکتهای خصوصی این کشور تصویب کرده است. شرکتهای خصوصی در دوره محدودیتهای نظارتی همهگیری کووید آسیب دیده بودند.
رسانههای دولتی به نقل از جلسه کمیته تعمیق اصلاحات، به ریاست شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین، گزارش دادند: «حکومت چین قصد دارد محیط توسعه را برای بخش خصوصی بهینهسازی بکند و موانع نهادی را که مانع از توسعه شرکتها در رقابت بازار عادلانه میشود، حذف کند.»
به گزارش رویترز، رسانههای دولتی چین اعلام کردند: «لازم است بهطور کامل ویژگیهای بخش خصوصی را در نظر بگیریم، اجرای سیاستها را بهبود بخشیم، هماهنگی سیاستها را تقویت کنیم، سیاستهای ترجیحی دقیق و مستقیم را ترویج دهیم و به طور موثر مشکلات واقعی را برای شرکتها حل کنیم.»
حکومت چین شرکتهای خصوصی را برای پیدا کردن موقعیت مناسب در توسعه اقتصادی با کیفیت کشور هدایت خواهد کرد.
شرکتهای خصوصی نیروی محرکه کلیدی در پیشرفت اقتصادی چین در چهار دهه گذشته به شمار میروند. بخش خصوصی، نیمی از درآمد مالیاتی این کشور، بیش از ۶۰ درصد از تولید و ۸۰ درصد از اشتغال شهری را تشکیل میدهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رهبران چین وعده دادهاند تا اعتماد لازم را برای فعالیتهای بخش خصوصی تقویت کنند، اعتمادی که در سه سال گذشته در بخشهای فناوری و املاک آسیب دیده است.
رسانههای دولتی چین گفتند که حزب کمونیست همچنین دستورالعملهایی را برای تقویت و بهبود مدیریت بخش دولتی تصویب کرده است. حکومت چین اصلاحات در شرکتهای دولتی را عمیقتر خواهد کرد و مدیریت بخش دولتی را تقویت و بهبود خواهد بخشید تا به توسعه با کیفیت و حفظ امنیت ملی کمک کند.
اگرچه این اصلاحات ممکن است اتفاق نیفتند، اما اقتصاد چین در سه ماه اول سال جاری سریعتر از حد انتظار رشد کرد، زیرا پایان محدودیتهای شدید سیاست کووید صفر، به کسب و کارها و مصرفکنندگان اجازه داد از اختلالهای فلجکننده دوران همهگیری خارج شوند.
دادههای رسمی نشان میدهد که سرمایه گذاری در داراییهای ثابت بخش خصوصی در سه ماهه اول نسبت به یک سال قبل تنها ۰.۰۶ درصد رشد کرده است. از سوی دیگر، سرمایهگذاری از طرف نهادهای دولتی افزایش ۱۰ درصدی داشته است.
به گفته بانک جهانی، از زمانی که چین در سال ۱۹۷۸ شروع به باز کردن درها و اصلاح اقتصاد خود کرد، تولید ناخالص داخلی این کشور به طور متوسط بیش از ۹ درصد در سال رشد کرده و بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از جمعیت خود را از فقر خارج کرده است. با این حال، چین در حال حاضر یک کشور با درآمد متوسط است.