چند سناتور جمهوریخواه و دموکرات با ابراز تاسف از ناتوایی دولت بایدن برای توقیف محمولههای نفت و گاز ایران، از جو بایدن خواستند که از توقیف کشتیهای حامل نفت و گاز ایران حمایت کند.
به گفته امضا کنندگان این نامه، دفتر ویژه تحقیقات وزارت امنیت داخلی آمریکا ، موظف به انجام این کار است این نهاد، در سال ۲۰۱۹ در داخل وزارت امنیت داخلی آمریکا تاسیس شد.
دوازده سناتور از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه، ۲۷ آوریل در نامهای از جو بایدن، رئیسجمهوری این کشور خواستهاند که به این نهاد دولتی اجازه دهد تا کشتیهای حامل نفت و گاز ایران را توقیف کند.
جونی ارنست، سناتور جمهوریخواه، و ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات به جو بایدن یادآوری کردهاند که دفتر ویژه تحقیقات وزارت امنیت داخلی ایالات متحده در بیش از یک سال گذشته حتی یک نفتکش ایرانی را هم توقیف نکرده است. حال آنکه به گفته سناتورهای آمریکایی، این دفتر پیشتر توانسته بود صدها هزار بشکه نفت خام و نفت کوره ایران به ارزش ۲۲۸ میلیون دلار را که با نیروی قدس سپاه پاسداران مرتبط بوده، کشف و ضبط کند.
در نامه این سناتورها، دلیل این امر، محدودیت اختیارات دفتر تحقیقات وزارت امنیت داخلی آمریکا عنوان شده است. گفته میشود این موضوع ناشی از ضوابط و محدودیتهای وضع شده در دفتر اجرایی وزارت خزانهداری این کشور است.
سناتورها همچنین تاکید کردهاند که ناکامی در پشتیبانی از اقدامات دفتر تحقیقات وزارت امنیت داخلی آمریکا در سال مالی ۲۰۲۲ با وجود بودجه کافی برای آن یک تصمیمگیری در برنامه سیاسی بوده که باید تغییر کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همزمان با ارسال این نامه به کاخ سفید، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه یک نفتکش با پرچم جزایر مارشال را در آبهای بینالمللی دریای عمان توقیف کردهاند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، مقصد این نفتکش بندر هیوستون در جنوب ایالت تگزاس آمریکا بوده است.
این درحالی است که روابط عمومی ارتش ایران در بیانیهای اعلام کرده که در پی برخورد یک فروند کشتی ناشناس با یک شناور ایرانی در آبهای خلیج فارس، کشتی ناشناس، برخلاف مقررات بینالمللی به جای کمک به شناور آسیب دیده و مصدومان، از منطقه فرار کرد. به گفته مقامهای نظامی حکومت ایران، کشتی توقیف شده به آبهای سرزمینی ایران منتقل شده است.
یکی از دستیاران سناتور جونی ارنست، با اشاره به آنچه روی داده، گفت: «در حالی که تهران کشتیها را توقیف میکند، برنامه ما [در زمینه توقیف محمولههای نفتی ایران] کاملاً تضعیف شده است».
جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ماه گذشته اعلام کرد که صادرات نفت ایران به بالاترین میزان خود از زمان بازگشت تحریمها در سال ۲۰۱۸ رسیده است. به گفته او، تهران در سال گذشته توانست نسبت به یک سال پیش از آن، ۸۳ میلیون بشکه نفت بیشتری صادر کند.
ایالات متحده آمریکا سال گذشته تلاش کرد یک محموله نفتی متعلق به جمهوری اسلامی را در اطراف یونان توقیف کند. در واکنش به آن، تهران دو نفتکش یونانی را در خلیج فارس توقیف کرد. سرآخر، دیوان عالی یونان به بازگرداندن محموله نفتی به ایران رای داد و اندکی بعد دو نفتکش یونانی نیز آزاد شدند.