سلطان النیادی، فضانورد اماراتی، اولین فضانورد عرب که به فضا پا گذاشت

امارات متحده عربی این رویداد را به‌عنوان یک «گام تاریخی جدید» اعلام کرد

مرکز فضایی محمد بن راشد امارات، اقدام این مرد ۴۱ ساله را «اولین پیاده‌روی فضایی عرب در تاریخ» خواندـ  @Astro_Alneyadi/Twitter

سلطان النیادی، فضانورد اماراتی، روز جمعه ۲۸ آوریل (هشت اردیبهشت) برای اولین بار از ایستگاه فضایی بین‌المللی آی‌اس‌اس خارج شد و به اولین فضانورد عرب تبدیل شد که به فضا پا گذاشت. امارات متحده عربی این رویداد را به‌عنوان یک «گام تاریخی جدید» اعلام کرد.

به گزارش شبکه خبری آی۲۴نیوز، النیادی که با اسم سلطان النیادی شناخته شده است، اولین فضانورد عرب است که در این ماموریت شش ماهه شرکت می‌کند. یک ماه پیش، النیادی با یک موشک اسپیس‌اکس به فضا و به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی آی‌اس‌اس، پرتاب شد.

مرکز فضایی محمد بن راشد امارات متحده عربی، اقدام این مرد ۴۱ ساله را «اولین پیاده‌روی فضایی عرب در تاریخ» خواند. تصاویری که به طور زنده ناسا آن را پخش کرد، سلطان النیادی را در حال خروج از دریچه ایستگاه فضایی نشان می‌دهد. سلطان النیادی در حالی که لباس فضایی با طرح پرچم امارات پوشیده بود، از دریچه خارج شد. به گفته ناسا و مرکز فضایی محمد بن راشد، این پیاده‌روی فضایی حدود شش ساعت و سی دقیقه طول می‌کشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سلطان النیادی در این ماموریت، در کنار استفان بوون از ناسا، «واحد گروه فرکانس رادیویی را تغییر خواهد داد و شرایط را برای نصب پنل‌های خورشیدی آماده خواهد کرد».

پیش از ماموریت سلطان النیادی، هزا المنصوری، شهروند دیگری از امارات بود که در سال ۲۰۱۹ به مدت هشت روز در ایستگاه فضایی بین‌المللی اقامت داشت. به این ترتیب، سلطان النیادی دومین شهروند امارات است که به فضا سفر می‌کند، اما اولین شهروند امارات محسوب می‌شود که قرار است طولانی‌مدت در فضا بماند. 

امارات متحده عربی یک تازه‌وارد به دنیای اکتشاف‌های فضایی است، اما به سرعت برای خود شهرت ایجاد می‌کند. این کشور یک فضاپیمای بدون سرنشین در سال ۲۰۲۱ به مریخ فرستاد که به‌عنوان اولین ماموریت بین سیاره‌ای جهان عرب تلقی می‌شود. آن‌ها همچنین در سال گذشته یک مریخ‌نورد را به ماه فرستادند.

ماموریت رفتن به ماه بخشی از چشم‌انداز کشورهای جنوب خلیج ‌فارس برای اکتشاف‌های بیشتر در مریخ است. امارات متحده عربی از برنامه فضایی خود برای توسعه توانایی‌های علمی و فناوری و کاهش اتکا به نفت استفاده می‌کند.

پس از پرتاب موفقیت‌آمیز اسپیس‌اکس به ایستگاه فضایی بین‌المللی، شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس دولت امارات متحده عربی، در پیامی ضمن تبریک به سلطان النیادی گفته بود: «آغاز این ماموریت مهم در ایستگاه فضایی بین‌المللی را تبریک می‌گویم. دستاورد النیادی مایه غرور امارات و نقطه عطف دیگری در کارنامه ملت ما است.»

بیشتر از جهان