ملکه الیزابت می‌خواست که لباس تاج‌گذاری‌اش نمادهایی از سراسر جهان داشته باشد

حدود ۳۵۰۰ ساعت طول کشید تا ۱۲ خیاط، با استفاده از ۱۸ نوع نخ طلا، گلدوزی لباس ملکه را به پایان برسانند

ملکه الیزابت دوم اصرار داشت که لباس تاریخی تاج‌گذاری‌اش در سال ۱۹۵۳، نمایانگر کشورهایی از سراسر جهان باشد که او بر آن‌ها سلطنت می‌کرد.

این لباس ساتن سراسر گلدوزی‌شده که طراح بریتانیایی، سر نورمن هارتنل، آن را طراحی کرد، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نمونه‌‌های لباس‌های آیینی قرن بیستم در نظر گرفته می‌شود.

گلدوزی‌های لباس در سه ردیف صدفی شکل و مدرج، با خطوط متناوب مهره‌های طلایی، دیامانت و مروارید کنار هم قرار گرفته‌اند.

به گزارش پا مدیا، ملکه به‌صراحت اعلام کرده بود که مایل است لباسی با نمادهای هر چهار کشور بریتانیا و سرزمین‌هایی که در آن زمان بر آن‌ها حکمرانی می‌کرد بپوشد.

پس از آنکه ملکه شخصا از سر نورمن که قبلا لباس عروسی ویکتوریا را طراحی کرده بود، درخواست کرد، فرآیند طراحی در اکتبر۱۹۵۲ آغاز شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او در مجموع ۹ طرح را آماده کرد که ملکه هشتمین طرح را برگزید، اما درخواست کرد که به‌جای فقط نقره‌دوزی، رنگ‌های بیشتری به لباس اضافه شود.

سر نورمن در زندگی‌نامه خود می‌نویسد که روزهای زیادی را در جنگل ویندزور در انزوا گذرانده است تا ایده‌هایی درباره لباس پیدا کند: «در مجموع، من ۹ طرح متفاوت ایجاد کردم که با مدل‌های ساده شروع شد و به سمت داشتن جزئیات بیشتر پیش رفت.»

سر نورمن بعدها شرح داد که چگونه در مورد چهار گل انگلستان تحقیق کرده است؛ رز تودور برای انگلستان، خاربن برای اسکاتلند و شبدر برای ایرلند، اما او به‌دلیل اعتقاد به این‌که نشان ولز باید نرگس باشد، مورد سرزنش قرار گرفت. بسیاری نشان ولز را تره‌فرنگی می‌دانستند که به اعتقاد سر نورمن چندان زیبا نبود.

طرح نهایی که سر نورمن به ملکه نشان داد شامل برگ افرا برای کانادا، آکاسیای طلایی برای استرالیا، سرخس برای نیوزیلند، شکر‌بوته برای آفریقای جنوبی، گل نیلوفر برای هند و سیلان و گندم، پنبه و چتایی برای پاکستان بود. ابریشم این لباس هم محصول انگلستان بود.

حدود ۳۵۰۰ ساعت طول کشید تا ۱۲ خیاط، با استفاده از ۱۸ نوع نخ طلا، گلدوزی لباس ملکه و خوشه‌های گندم و شاخه‌های زیتون را که نماد برکت و صلح است، به پایان برسانند.

سر نورمن در جوبیلی نقره‌ای در سال ۱۹۷۷، اندکی قبل از مرگش در سال ۱۹۷۹، اولین خیاطی بود که لقب شوالیه گرفت.

درخشش این لباس به روز تاج‌گذاری محدود نشد. ملکه این لباس را در طول پذیرایی‌ها در کاخ باکینگهام و کاخ هولیرودهاوس و همچنین در مراسم افتتاحیه پارلمان در نیوزلند، استرالیا و سیلان در سال ۱۹۵۴ پوشید و اطمینان حاصل کرد که این لباس در سراسر کشورهای مشترک‌المنافع دیده می‌شود.

این لباس تاریخی اکنون بخشی از مجموعه سلطنتی است، اما در جولای سال گذشته برای جشن گرفتن جوبیلی پلاتینیوم ملکه در معرض دید عموم قرار گرفت.

بیشتر از مُد و زیبایی