موج جدید گرانی‌ها با افزایش نرخ دلار

دلار به کانال ۵۴ هزار تومان و سکه به کانال ۳۴ میلیون تومان رسید

موج گرانی‌ها با پایان تعطیلات نوروز و ماه رمضان آغاز شد. در طول هفته گذشته قیمت دلار نیز روندی افزایشی به خود گرفته است. دلار ابتدای هفته گذشته وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد و این روزها تا نزدیکی کانال ۵۵ هزار تومان نیز رفته است. برخی کارشناسان اردیبهشت را ماه پرتلاطمی برای بازار ارز پیش‌بینی کرده‌اند.

قیمت دلار در بازار غیررسمی، صبح روز شنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه، با قدرت وارد کانال ۵۴ هزار تومان شد. برخی معتقدند اخبار سیاسی به این افزایش نرخ منجر شده است. در صورتی که جلوگیری از این افزایش نرخ دلار به دلایل مختلف ناممکن به نظر می‌رسید.

انتشار خبر توقیف یک نفت‌کش با پرچم جزایر مارشال در دریای عمان به دست سپاه، عامل شروع این تنش‌ها بود. چندی بعد رویترز در گزارشی اعلام کرد که آمریکا یک محموله نفتی ایران را توقیف کرده است. توقیف نفت‌کش به دست ایران و بلافاصله عکس‌العمل آمریکا مبنی بر توقیف محموله، جدیدترین چالش میان ایالات متحده و ایران است. اتفاقی که خیلی زود تاثیرش را با رشد نرخ دلار نشان داد.

سید مرتضی افقه، اقتصاددان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، در‌این‌باره گفت: «بازار دلار و ارز در آستانه حساس خود قرار دارد. تنشی که ما با غرب و آمریکا و اخیرا اسرائیل و آذربایجان داریم، به‌شدت روی بازار‌های دلار و ارز، طلا و سکه و... تاثیرگذار است.»

این اقتصاددان در گفت‌وگو با اقتصاد ۲۴ گفت: «خبر توقیف کشتی، آن هم در منطقه خلیج فارس و دریای عمان که یک منطقه بسیار حساس است و جایگاه بسیار حساسی در اقتصاد جهانی دارد و برای آمریکا هم به‌شدت حساس است، زمینه التهابات ذهنی را ایجاد کرده و بلافاصله خود را در بازار‌های دلار و ارز، سکه و طلا و سایر دارایی‌های ارزشمند نشان داده است.»

از سوی دیگر، قیمت طلا و سکه نیز روندی افزایشی به خود گرفته است. طبق اعلام سایت اتحادیه طلا و ارز، سکه امامی وارد کانال ۳۴ میلیون تومان شد و بر روی ۳۴ میلیون و ۵۴ هزار تومان قرار گرفت. نرخ سکه امامی روز پنجشنبه گذشته در سایت مذکور حدود ۳۲ میلیون و ۷۴۱ هزار تومان بود. قیمت طلا ۱۸ عیار طبق سایت اتحادیه طلا و ارز تا سطح دو میلیون ۷۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان بالا رفت. فلز گران‌بهای داخلی نیز روز گذشته در محدوده دو میلیون و ۷۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان به فروش رسید.

برخی از فعالان بازار سکه پیش از این اعلام کرده بودند که هرگاه سکه وارد کانال ۳۳ میلیون تومان شود، بازار مجددا هیجانی خواهد شد و زنگ بحران در بازار سکه به صدا درخواهد آمد. پیش از این، دسته‌ای از فعالان بازار سکه گفته بودند هرگاه سکه وارد کانال ۳۳ میلیون تومان شود، بازار مجدد هیجانی خواهد شد و زنگ بحران در بازار سکه به صدا درخواهد آمد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نان گران می‌شود؟

اکنون گمانه‌زنی می‌شود که به‌زودی موج گرانی‌ها به بازار نان نیز خواهد رسید. طبق جدیدترین اظهارات اتحادیه نان سنگک، قیمت آرد نانوایی به‌دنبال رشد قیمت گندم افزایش پیدا می‌کند. پیش‌بینی می‌شود نرخ جدید آرد نانوایی‌های آزادپز بین ۸۰۰ هزار تا ۸۵۰ هزار تومان باشد. در نتیجه، قیمت آرد حدود ۳۰ درصد گران خواهد شد.

محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگک، در‌مورد احتمال افزایش قیمت نان، می‌گوید: «اکنون نانوایان با قیمت سه سال قبل نان دست مردم می‌دهند. درحالی که تورم در حال افزایش است. قیمت آردی که دولت می‌دهد، صرفا ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینه‌های نانوایان را پوشش می‌دهد، بقیه هزینه نانوایان ازجمله هزینه دستمزد کارگر، بیمه، مالیات، آب، برق و گاز ۸۵ درصد است که سالانه در حال رشد است. دولت یک یارانه می‌دهد و هر بلایی می‌خواهد سر ما می‌آورد.»

رئیس اتحادیه نانوایان سنگک در گفت‌وگو با اکوایران گفت: «فرق ما با بقیه صنوف این است که ما آرد یارانه فقط داریم؛ یک آرد می‌دهند، هزار هزینه به ما تحمیل می‌کنند.»

او ابتدای سال جاری نیز اعلام کرده بود که با توجه به شرایط اقتصادی و اضافه نشدن قیمت نان، نانوایی‌ها در سال پیش رو تعطیل خواهند شد و راه جلوگیری از این اتفاق، گران شدن قیمت نان است. در حال حاضر قیمت هر کیسه ۴۰ کیلویی آرد، ۶۳۰ تا ۶۴۰ هزار تومان است، رقمی که به گفته رئیس اتحادیه نان سنگک، پیش‌بینی می‌شود ۸۰۰ هزار تا ۸۵۰ هزار تومان شود. او تاکید می‌کند این نرخ مربوط به نانوایان آزاد‌پز است. دولت تاکنون حرفی مبنی بر گرانی نان به میان نیاورده است.

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی درباره افزایش قیمت نان نوشته است که هر عدد نان بین هزار تا ۴۰ هزار تومان است. این تفاوت قیمت در مورد نان سنگک و نان بربری بیشتر دیده می‌شود، هرچند کیفیت آن‌ها تغییری نکرده است. در نانوایی یک محله نان بربری کنجدی ۱۰ هزار تومان است، در محله‌ای دیگر قیمت همان نان پنج هزار تومان و در یک محله دیگر ۱۲ هزار تومان است، اما قیمت نان سنگک خیلی بیشتر از این‌ها‌ست. کف قیمت نان سنگک در اغلب نانوایی‌ها ۱۰ هزار تومان است، در برخی نانوایی‌ها هنوز قیمت مصوب نان به دست مردم می‌رسد، یعنی پنج هزار تومان، اما سقف قیمت این نان تا ۳۰ هزار تومان هم می‌رود. اگر نانوایی بروید هم می‌توانید نان ۳۰ هزار تومانی بخرید. اگر همین نان را آنلاین بخرید باید ۴۰هزار تومان هزینه کنید.

طی روزهای گذشته نیز خبرهایی مبنی بر افزایش قیمت تخم‌مرغ منتشر شد. قیمت تخم‌مرغ در بازار این روز‌ها افزایش یافته است و هر شانه ۳۰ عددی تخم‌مرغ تا ۱۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. کاهش تولید و افزایش هزینه‌ها، عامل گرانی تخم‌مرغ اعلام شده است. هرچند دولت کماکان به‌صورت رسمی این گرانی را اعلام نکرده است.

به گزارش فرارو، برخی مغازه‌ها که پیش از این تخم‌مرغ می‌فروختند، در حال حاضر تخم‌مرغ ندارند. یک مغازه‌دار در منطقه ۱۹ تهران گفت: «شرکت‌هایی که برای ما تخم‌مرغ می‌آوردند، اکنون کمتر عرضه می‌کنند. از سوی دیگر قیمت‌ها را افزایش داده‌اند و کششی در بازار برای این قیمت نیست، ما مجبور هستیم که تخم‌مرغ را شانه‌ای ۱۰۰ هزار تومان بفروشیم، اما تقاضا با این قیمت بسیار کم است، البته معمولا با گرم شدن هوا تقاضا برای تخم‌مرغ بین مردم کمتر می‌شود.»