رسانه طالبان: شیعیان و خوارج در جهل و حماقت برابرند و در تضعیف اسلام نقشی یکسان دارند

شبکه المرصاد که این مطلب را منتشر کرد، متعلق به اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان است

اعضای طالبان در حال نظارت بر برگزاری مراسم عاشورا در کابل‌ــAREF KARIMIAFP

المرصاد، رسانه اینترنتی که زیر نظر اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان فعالیت می‌کند، روز سه‌شنبه ۹ خرداد در مطلبی، به شباهت‌های خوارج [داعش و سایر مخالفان طالبان] و شیعیان پرداخت و ادعا کرد این دو گروه در جهل و حماقت برابرند و به یک اندازه در تضعیف اسلام نقش دارند.

شبکه رسانه‌ای المرصاد فوریه ۲۰۲۲ و زیرنظر اداره استخبارات طالبان آغاز به کار کرد و رسالت آن مبارزه فکری با گروه داعش اعلام شد. در وب‌سایت و حساب‌های این شبکه در رسانه‌های اجتماعی، هر روز مطالبی در مورد داعش، سلفی‌ها، شیعیان و مخالفان طالبان تولید و منتشر می‌شود. اداره استخبارات طالبان تاکنون چندبار مطالب این رسانه را به صورت مجله هم چاپ و در شهرهای افغانستان توزیع کرده است.

در مطلب اخیر این شبکه با عنوان «مقایسه عقاید خوارج و شیعیان» به قلم شهاب الافغانی، آمده است: «خوارج و شیعیان در جهل و حماقت با هم برابرند. مصداق‌های جهل و حماقت خوارج فراوان‌اند. تهمت ظلم به پیامبر اسلام و خروج بر صحابه و کشتار لشکریان نشان از جهل و حماقت خوارج است. شیعیان نیز مانند خوارج مصداق جهل و حماقت‌اند. آنان از سه خلیفه اسلام (عمر، ابوبکر و عثمان) بیزارند و علی را خلیفه اول می‌دانند.»

به باور نویسنده این مطلب، نقطه مشترک دیگر خوارج و شیعیان میزان جهل و ناآگاهی آنان از اسلام است. در مطلب آمده است: «خوارج گروهی‌اند که سطح علمشان پایین است و به جهل و نادانی معروف‌اند. شیعیان نیز از مفاهیم اصلی شریعت اطلاعی ندارند و با احادیث موضوعی، عقیده و سیاست خود را بر حسب روحیات خود پیش می‌برند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این مطلب، از شیعیان مشخصا با عنوان «فتنه امت» نام برده و ادعا شده است که سعی دارند به مسلمانان صدمه بزنند. نویسنده شیعیان را با خوارج مقایسه کرده و نوشته است که خوارج نیز علیه حاکمان مسلمان اسلحه برداشتند و جنگیدند. به همین ترتیب شیعیان نیز در مواردی از صفوف مسلمانان جدا شدند.

این مطلب منتشرشده در سایت طالبان می‌افزاید: «خوارج و شیعیان به احادیث صحیح عمل نمی‌کنند، بلکه شریعت را مطابق میل خود تفسیر می‌کنند و در مورد سلف بد می‌گویند. خوارج حضرت عثمان، علی، معاویه، ابوموسی اشعری و عمروعاص را کافر می‌دانند و شیعیان هم همه صحابه به جز اهل بیت را کافر می‌نامند.»

در این مطلب از شیعیان به عنوان «روافض» نیز یاد شده است. رافضی‌ اصطلاحی توهین‌آمیز است که سلفی‌ها و برخی سنی‌ها شیعیان را به دلیل نپذیرفتن رای صحابه در بیعت با ابوبکر و عمر با آن خطاب می‌کنند. گفته می‌شود وقتی شیعیان امامت زید بن علی را ترک کردند، زید آنان را «رافضی» خطاب کرد که به معنی «ترک کردن» است. از آن زمان به بعد، افرادی که بخواهند شیعیان دوازده امامی را تحقیر کنند، آنان را رافضی خطاب می‌کنند.

به نظر نویسنده سایت وابسته به اداره استخبارات طالبان، شیعیان هم گروهی‌اند که حاکمیت طالبان را که بر پیروی مطلق از مذهب حنفی تاکید دارد، نپذیرفته‌اند. تمرکز مطلب روی این نکته است که ثابت کند از نگاه طالبان، شیعیان  هم‌ردیف خوارج‌اند.

طالبان داعش و هواداران این گروه را «خوارج» خطاب می‌کند. خوارج فرقه‌ای از مسلمانان بود که در جریان جنگ داخلی میان مسلمانان و در حدود سال ۶۵۱ میلادی تشکیل شد. علی ابن ابیطالب، خلیفه چهارم اسلام و امام اول شیعیان، در سال ۶۶۱ به دست یکی از اعضای خوارج کشته شد.

به نظر می‌رسد این مطلب منتشرشده در سایت متعلق به اداره استخبارات طالبان که جنگ فکری و تبلیغاتی علیه داعش را برعهده دارد، در راستای ادامه تنش‌‌ها با جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.

پس از بالا گرفتن بحث حقابه هیرمند و همچنین وقوع درگیری مرزی میان طالبان و مرزبانان ایرانی در نیمروز، رسانه‌های دولتی در ایران و افغانستان، به مواضع یکدیگر تاخته‌اند. هرچند رسانه‌های دولتی در ایران تاکنون به مذهب طالبان و عقیده این گروه به صورت واضح و آشکار نپرداخته‌اند، به نظر می‌رسد طالبان با همسان خواندن شیعیان و خوارج (داعش) درصدد هموار کردن مسیر سرکوب بیشتر شیعیان افغانستان‌اند.

اعضای طالبان و به ویژه اعضای شبکه حقانی در ۲۰ سال جنگ با دولت‌های پیشین افغانستان بارها به مراکز آموزشی و مذهبی شیعیان حمله کردند و افراد این گروه در زندان دولت‌ پیشین افغانستان اعتراف کرده بودند که با هدف کشتار شیعیان استخدام شده‌اند. در رژیم طالبان، هیچ یک از پیروان مذهب تشیع به مناصب مهم و کلیدی منصوب نشده‌اند و رهبران کلیدی طالبان از ملاقات با نمایندگان شیعیان افغانستان که از این گروه حمایت کرده‌اند، خودداری کردند.

طالبان در دور نخست حاکمیت خود بر افغانستان (۲۰۰۱-۱۹۹۶) شیعیان و هزاره‌ها در مزارشریف و بامیان را وحشیانه قتل‌عام کردند. تفکر ضدشیعی طالبان این نگرانی را قوت بخشیده که ممکن است حوادث دور اول حاکمیت این گروه، بار دیگر برای شیعیان تکرار شوند.