رضا عنایتی در اولین نشست خبریاش بهعنوان سرمربی تیم امید مدعی شد که شایستگی کافی برای هدایت این تیم را دارد و اضافه کرد که برای صعود به المپیک روی همکاری باشگاهها حساب کرده است. سرمربی سابق تیم هوادار تهران پس از تاخیر طولانی فدراسیون فوتبال بهعنوان سرمربی تیم امید انتخاب شد. گزینههای پرشماری برای هدایت تیم زیر ۲۳سالههای ایران مطرح شده بودند و تعدادی از کارشناسان معتقدند که عنایتی تجربه کافی برای قبول این مسئولیت را ندارد.
اما مهاجم پیشین استقلال گفت: «به همه مخالفانم احترام میگذارم. خودم را یک مربی رو به جلو میبینم. دوران حضورم در خارج از ایران خیلی به من کمک میکند. در چند ماه گذشته کلاسهایی رفتم که خیلی به من کمک میکند. دوستانی که در گذشته مربی ملی امید بودند، یادم نمیآید که کارنامه بینالمللی داشته باشند.»
مهمترین مسابقات تیم امید مرحله مقدماتی مسابقات قهرمانی آسیا است که اولین مرحله مقدماتی المپیک پاریس هم خواهد بود. ایران در این مرحله با ازبکستان، هنگکنگ و افغانستان همگروه است، درحالیکه ازبکستان میزبان یکی از بهترین تیمهای این رده سنی آسیا در چند سال گذشته محسوب میشود. از این گروه صعود تیم اول قطعی است و تنها چهار تیم برتر گروههای یازدهگانه صعود میکنند.
عنایتی درباره مسیر آمادهسازی تیمش پیش از سفر به تاشکند گفت: «اردویمان را از جمعه شروع میکنیم و بعد از آن برای مسابقات غرب آسیا به عراق اعزام میشویم. بعد از عراق یک کمپ یک هفتهای خواهیم داشت. ممکن است به روسیه برویم و دو بازی انجام دهیم. باید تلاش کنیم که یک هفته قبل از سفر به تاشکند بازیکنان را در اختیار داشته باشیم. بعد از مقدماتی هم باید برای بازیهای آسیایی به هانگژو برویم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بازی و اردو در روسیه به تنها فرصت برای تیمهای ورزشی ایرانی تبدیل شده و این محصول روابط تیرهوتار سیاسی جمهوری اسلامی با اغلب کشورهای جهان است.
یکی از مشکلات تیم امید در سالهای گذشته تداخل مسابقات حساس این تیم با بازیهای باشگاهی بوده است. مسابقات این رده سنی با تقویم فیفا همخوانی ندارد و مربیان تیم امید کار سختی برای گرفتن بازیکنانشان داشتهاند. مرحله مقدماتی در ازبکستان اواسط شهریورماه است که همزمان با هفتههای اول لیگ بیستوسوم خواهد بود.
عنایتی امیدوار است که باشگاهها بازیکنانشان را یک هفته زودتر از اعزام در اختیار تیم امید بگذارند و او بتواند تیمش را به هماهنگی بیشتری برساند: «من دنبال بهانه نیستم. تیم امید ما ظرفیت خیلی بالایی دارد. بازیکنان باتجربهای داریم. فقط درخواستی که از دوستان داریم این است که همه دستبهدست هم دهیم. چالش بزرگ ما شروع لیگ برتر خواهد بود. باید با بازیهای دوستانه متعدد به هماهنگی برسیم. همه مربیان تیم امید با مشکل کمبود بازیکن درگیر بودند. من یادم نمیآید مربیانی که برای تیم زحمت کشیدند، گلایه نکرده باشند. باید ابزار را در اختیار تیم امید قرار دهیم. دیدم همه از یک موضوع ناراحت بودند و آن هم عدم همکاری باشگاهها با امید بود.»
اسلحه مخفی تیم امید میتواند لژیونرهای شاغل در اروپا باشند. اللهیار صیادمنش و امیرحسین حسینزاده، دو ملیپوشیاند که در رده سنی امید قرار دارند، ولی با توجه به حضورشان در فوتبال اروپا حضورشان در بازیهای تیم امید نیاز به رایزنی دارد. عنایتی دراینباره گفت: «من با صیادمنش صحبت کردم و باید این حساسیت را درک کند. رستمی را در لهستان، حسینزاده را در بلژیک و چند بازیکن در ترکیه و دیگر کشورها داریم. باید از تمام ظرفیتهایمان استفاده کنیم.» او همچنین تاکید کرد که همکاری خوبی با قلعهنویی، سرمربی تیم ملی، دارد و بازیکنان مشترک دو تیم برای بازیهای حساس مرحله مقدماتی المپیک در اختیار تیم امید قرار میگیرند.
فهرست عنایتی برای اردوی یک هفتهای پیش از اعزام تیم امید به عراق، به این شرح است: مهدی هاشمنژاد، بهزاد سلامی (تراکتور)، یاسین سلمانی، آریا یوسفی، محمد قربانی (سپاهان)، محمدحسین اسلامی، جلال مداحی (ذوبآهن)، امیررضا رفیعی، محمدمهدی احمدی، ابوالفضل سلیمانی (پرسپولیس)، محمدحسین زواری، امیرعلی صادقی، سینا سعیدیفر، مهران فیضآبادی (استقلال)، سامان فلاح، علی زارع (پیکان)، سعید سحرخیزان، محمدرضا خالدآبادی (هوادار)، احمد شریعتزاده (صنعت نفت آبادان)، آریا برزگر، حسین گودرزی، سینا بختیاری (نفت مسجدسلیمان)، علیرضا باویه (فولاد خوزستان)، امین حزباوی (السد)، سعید ایرانخواه (فجر سپاسی)، محمد رضایی (شمس آذر قزوین)، عرفان شهریاری، امیر جعفری، امیر شهیم، حسین نخودکار (گلگهر سیرجان)، سامان تورانیان (مس کرمان)، رضا بردبار (ملوان انزلی)، محمدجواد کیا، مجتبی فخریان، محمدرضا شکیبخو (آلومینیوم اراک).