دیدار وزرای خارجه عربستان سعودی و حکومت ایران در آفریقای جنوبی

به‌گزارش شبکه خبری العربیه، هر دو طرف خواهان برگزاری نشست‌های مشورتی بیشتر و پیشبرد گفت‌وگوها با هدف تقویت روابط دوجانبه شدند

وزرای خارجه عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، ماه گذشته نیز در چین با هم دیدار داشتند --  Iran's Foreign Ministry/Handout via REUTERS

در ادامه تلاش‌های مشترک برای نزدیکی روابط سیاسی تهران و ریاض، روز جمعه، ۱۲ خرداد ۱۴۰۲، حسین امیرعبداللهیان و شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، در حاشیه نشست‌های چندجانبه «بریکس»، در کیپ‌تاون آفریقای جنوبی، با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

شبکه خبری العربیه شامگاه با انتشار گزارشی در شامگاه جمعه، محور گفت‌وگوهای دوجانبه وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی را بررسی اقدام‌های لازم در چارچوب قرارداد سیاسی اسفندماه گذشته در پکن، با وساطت دولت چین، عنوان کرد.

در تصویری که از دیدار روز جمعه حسین امیرعبداللهیان و شاهزاده فیصل بن فرحان منتشر شد، شمار دیگری از مقام‌های ارشد وزارت خارجه دو کشور نیز حضور دارند. 

در این میان، برخی از خبرگزاری‌های داخلی ایران به‌نقل از منابع خود نوشتند شاهزاده فیصل بن فرحان، به‌منظور دیدار با مقام‌های جمهوری اسلامی عازم تهران است؛ هرچند منابع رسمی و دولتی عربستان سعودی، همچنان وقوع چنین سفری راتایید نکرده‌اند. روزنامه رای الیوم، چاپ لندن، نیز در گزارشی نوشت وزیر خارجه عربستان سعودی اوایل هفته آینده برای دیدار با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، از جمله ابراهیم‌ رئیسی، عازم ایران است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گروه «بریکس» متشکل از چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی است، اما نمایندگانی از سایر کشورها، ازجمله عربستان سعودی، جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی نیز در نشست کنونی در کیپ‌تاون حضور داشتند.

وزرای خارجه عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، ماه گذشته نیز در چین با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو داشتند. امیرعبداللهیان روز جمعه با شیخ عبدالله بن زائد آل نهیان، وزیر خارجه امارات متحده عربی، نیز در کیپ‌تاون دیدار داشت.

به‌گزارش شبکه خبری العربیه، هر دو طرف خواهان برگزاری نشست‌های مشورتی بیشتر و پیشبرد گفت‌وگوها با هدف تقویت روابط دوجانبه شدند.

در دی‌ماه ۱۳۹۴ پس از حمله عوامل وابسته به‌حکومت ایران به ساختمان سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد، روابط سیاسی و دیپلماتیک میان دو کشور قطع شد و نمایندگی‌های دو کشور به فعالیت خود پایان داد.

از سرگیری روابط دیپلماتیک، بخشی محوری از توافق سیاسی میان تهران و ریاض است که اسفندماه سال گذشته خورشیدی در پکن امضا شد. به‌دنبال امضای این توافقنامه، دو طرف سفرا و دیپلماتیک‌های خود را معرفی کردند.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی، علیرضا عنایتی که پیش‌تر به‌عنوان مدیرکل دفتر خلیج فارس این وزارتخانه کار کرده را به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی در ریاض معرفی کرد.