آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، میگوید با وجود حکومت «بیرحم» طالبان، افغانستان دوباره به عصر حجر سقوط کرده است. به گفته او، زنان افغان در خانههای خود زندانیاند و شکنجه و آزار و اذیت، در دستورکار طالبان است.
بربوک روز یکشنبه، ۱۴خرداد (۴ ژوئن)، در گفتوگویی با گروه رسانهای «فونکه» تاکید کرد آلمان تلاش دارد جان هزاران افغان در معرض خطر را، از جمله روزنامهنگاران، مدافعان حقوقبشر و زنان و دخترانی که در افغانستان تحت آزار و اذیت طالبان قرار دارند، نجات دهد.
بهگفته وزیر خارجه آلمان، هنوز ۱۰ هزار افغان واجدالشرایط انتقال به آلمان، در افغانستان باقی ماندهاند و سیاستهای سختگیرانه طالبان، از جمله منع صدور گذرنامه برای خروج «نخبگان» از کشور، سبب کندی روند انتقال آنان شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او تصریح کرد: «ما تاکنون بیش از ۳۰ هزار نفر را از [زیر فشار] حاکمیت طالبان به محل امن انتقال دادهایم که اکثرا آنان کارکنان محلی [نیروهای آلمانی در دوران حکومت پیشین افغانستان] بودهاند، اما روزنامهنگاران، مدافعان حقوق بشر، زنان و دختران نیز [در افغانستان] در معرض آزارواذیتاند.»
این مقام حزب سبز آلمان تاکید کرد دولت این کشور میکوشد در اسرع وقت از افراد در معرض آسیبپذیری شدید در افغانستان، محافظت کند.
هفته گذشته شبکه رادیو-تلویزیونی شمال آلمان (اندیآر) با انتشار گزارشی بر اساس آمار وزارت خارجه این کشور، اعلام کرد بیش از ۱۴ هزار نفر از افغانهای واجدالشرایط برای انتقال به آلمان، هنوز به این کشور انتقال داده نشدهاند، و هزار و ۵۰۰ تن از این افراد نیز در کشورهای ایران و پاکستان به سر میبرند.
در این گزارش آمده است که بررسی درخواست مهاجرت چند هزار تن دیگر از فعالان حقوق بشر، خبرنگاران، سیاستمداران و دیگر افراد در معرض خطر در «برنامه پذیرش آلمان فدرال برای افغانستان»، متوقف مانده است.
برنامه پذیرش آلمان برای افغانها، حدود دو ماه قبل، به دلیل «نگرانیهای امنیتی» به حالت تعلیق درآمد. وزارت خارجه آلمان اعلام کرد «شواهدی در مورد سوءاستفادههای احتمالی در برنامه جاری پذیرش از افغانستان» وجود داشت. آلمان بهتازگی نیز گفت این برنامه با تدابیر بیشتر امنیتی، در ژوئن از سر گرفته شده است.
برنامه پذیرش آلمان برای افغانها در اکتبر سال ۲۰۲۲ راهاندازی شد تا برای افغانهایی که به صورت خاص در حاکمیت طالبان در معرض خطر قرار دارند، زمینه پذیرش بشردوستانه در آلمان فراهم شود.
در گزارش اندیآر، به نقل از وزارت خارجه آلمان آمده است که دولت فدرال این کشور میکوشد صدور ویزا و انتقال افغانهای دارای وعده پذیرش را به زودی ازسرگیرد.
به گزارش این رسانه، وزارت خارجه آلمان ابراز اطمینان کرده است که «در هفتههای آینده بتوانیم راهکارهای تعدیلشده امنیتی را که شامل مصاحبههای امنیتی نیز میشود، در این روند تطبیق دهیم و به این ترتیب، آن را ازسرگیریم.»