روسیه با «خرید مجدد» تجهیزات نظامی از هند و میانمار از تحریم‌ها می‌گریزد

روسیه احتمالا تجهیزات نظامی را که پیش‌تر به میانمار و هند صادر کرده بود، دوباره خریداری کرده است

بررسی سوابق نشان می‌دهد روسیه قطعات تسلیحاتی مانند تانک و موشک وارد کرده است - AFP

تحلیل [روزنامه ژاپنی] نیک‌کی از داده‌های ترخیص گمرکی نشان می‌دهد که روسیه احتمالا تجهیزات نظامی را که پیش‌تر به میانمار و هند صادر کرده بود، دوباره خریداری [بای‌بک] کرده است.

این گزارش به سوابق روسیه در خرید مجدد قطعات برای تانک و موشک که پیش‌تر به میانمار و هند صادر شده بود، اشاره کرد که احتمالا تلاشی برای واردات مجدد قطعاتی برای بهبود سلاح‌های قدیمی‌تری مورداستفاده در اوکراین است.

بر اساس این گزارش، دفتر طراحی ماشین‌سازی روسیه (NPK KBM) که به دنبال تولید موشک در این کشور است، اوت و نوامبر سال گذشته برای دید در شب موشک‌های زمین به هوا شش قطعه به قیمت ۱۵۰ هزار دلار (۱۲۰ هزار و ۷۵۷ پوند) از هند خریداری کرده است.   

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این سفارش به وزارت دفاع هند داده شده بود.

تحلیل نیک‌کی از اطلاعات ترخیص گمرکی مربوط به کالاهای ارسالی به روسیه نشان می‌دهد که مسکو خرید مجدد انجام داده است. این گزارش همچنین اشاره کرد که بررسی سوابق نشان می‌دهد روسیه قطعات تسلیحاتی مانند تانک و موشک وارد کرده است.

این گزارش افزود، در حالی‌ که روسیه احتمالا قطعات را برای تعمیر مجدد وارد کرده، تا ماه مارس سال جاری هیچ سابقه‌ای از بازگرداندن این اقلام به هند یافت نشده است.

بر اساس گزارش سالانه «تعادل نظامی» نسخه ۲۰۲۳ که موسسه بین‌المللی مطالعات راهبردی اندیشکده بریتانیایی آن را منتشر می‌کند، روسیه حدود پنج هزار تانک دارد.

در میانمار،‌ سوابق نشان می‌دهد اورال‌واگون‌زاوود (UralVagonZavod)، سازنده تانک برای ارتش روسیه، ۹ دسامبر سال گذشته محصولات نظامی به قیمت ۲۴ میلیون دلار از این کشور جنوب شرقی آسیا وارد کرده است. این گزارش می‌گوید اطلاعات ثبتی مربوط به‌ این قطعات وارداتی، ساخت آن‌ها در شرکت اورال‌واگون‌زاوود را تایید می‌کند.

بر اساس کدهای هماهنگ برای این کالاها که دوباره وارد شده، این شرکت شش هزار و ۷۷۵ دوربین تفنگ و ۲۰۰ دوربین برای نصب روی تانک‌ها را مجددا خریداری کرده است.

پس از اجرای تحریم‌های تجاری شدید، احتمالا روسیه برای تامین قطعات مهم برای بهبود تجهیزات بصری که به آن‌ها نیاز دارد و پیش‌تر آن‌ها را با استفاده از فناوری غربی انجام می‌داد، دچار مشکل شده است.  

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، وابستگی روسیه به شبکه‌ای از تامین‌کنندگان را که برای فرار از تحریم‌های بین‌المللی و ادامه ساخت زرادخانه موشکی به این کشور کمک می‌کنند، علم کرد. این رئیس‌جمهوری زمان جنگ به نام کشورها و شرکت‌هایی که در زمینه فناوری موشک به روسیه کمک می‌کنند، اشاره نکرد.  

زلنسکی یکشنبه بعد از نشست ویژه درباره تحریم‌ها به ریاست کل سازمان اطلاعات اصلی، سازمان اطلاعات خارجی و سایر مقام‌های ارشد دولت کی‌یف گفت: «ما روش روسیه برای دور زدن تحریم‌ها و کسانی را که به‌ آن کمک می‌کنند با دقت فراوان تحلیل کردیم؛ کشورهای مختلف و شرکت‌های مختلف که روسیه بدون آن‌ها نمی‌توانست تسلیحات تروریستی از جمله موشک تولید کند.»

او افزود: «متاسفانه این دولت تروریستی از طریق شبکه‌ای از تامین‌کنندگان، از فناوری‌های روز دنیا استفاده می‌کند و توانسته است رژیم‌ تحریم‌های بین‌‎المللی را دور بزند.»

او گفت: «ما هر جهتی برای دور زدن تحریم‌های موجود و هر کشوری را که روسیه از قلمرو یا حوزه قضایی آن و شهروندانش برای ادامه ترور استفاده می‌کند، می‌بینیم. بایدــ همراه با شرکای خودــ تمام این مناطق را ببندیم تا اطمینان حاصل شود که موشک‌ها و تسلیحات روسیه حاوی تولیدات دنیای آزاد نیستند.»

زلنسکی گفت که اقدام‌های لازم انجام خواهد شد.

© The Independent

بیشتر از جهان