روحالله نخعی، روزنامهنگار، برای تحمل محکومیت خود به دادسرای اوین احضار شد. به گزارش شرق، اجرای احکام دادسرای اوین، با ارسال ابلاغیهای کتبی، روحالله نخعی را برای تحمل حبس احضار کرد. او پیشتر به جرم «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» به تحمل دو سال و هفت ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
روز سهشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲، روحالله نخعی، روزنامهنگار و از بازداشتشدگان اعتراضهای سراسری ۱۴۰۱، طی ابلاغیهای کتبی برای تحمل محکومیت دو ساله به شعبه اجرای احکام در دادسرای ناحیه ۳۳ تهران واقع در زندان اوین فراخوانده شد. احضار او برای تحمل حبس در حالی صورت میگیرد که پرونده او شرایط لازم برای مشمول شدن در بخشنامه قوه قضاییه را دارا است.
روحالله نخعی اوایل اسفند ۱۴۰۱ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد مهدریجی محاکمه و پس از تشکیل جلسه دادرسی، قاضی دادگاه آخرین دفاع را منوط به نظر ضابط امنیتی پرونده کرد. در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱، او به اتهام «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به تحمل دو سال و هفت ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم را دادگاه تجدیدنظر استان تهران در میانه اردیبهشت ۱۴۰۲ عینا تایید کرد.
این روزنامهنگار در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ به دست نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. پس از انتقال او به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین و طی مراحل بازجویی، به زندان تهران بزرگ منتقل و در تاریخ ۲۷ دی ۱۴۰۱ با تودیع وثیقه آزاد شد. او در اواخر بهمن ۱۴۰۱، از طریق ابلاغیهای کتبی، به جلسه دادرسی احضار شده بود.
گزارشها همچنین حاکی از بلاتکلیفی یک فعال دانشجویی در زندان اوین است. علی زارعان، دانشجوی دانشگاه تهران، بهرغم گذشت ۲۰ روز از زمان دستگیریاش، همچنان در زندان اوین و در بلاتکلیفی به سر میبرد. شوراهای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرد که علی زارعان از زمان بازداشت تنها یک بار تماس تلفنی با خانوادهاش داشته است.
علی زارعان، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه تهران، در تاریخ ششم خرداد به دست نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او پیش از این نیز، در تاریخ بیست و چهارم آبان ۱۴۰۱، بازداشت و در تاریخ سیزدهم آذر سال گذشته آزاد شده بود. تا کنون از اتهامهای مطرح شده علیه این دانشجو اطلاعی در دست نیست.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
باپیر برزه، محمد اسماعیلی، اسماعیل محمدپور، و زانا خوشامن، چهار شهروندی که در جریان اعتراضهای خیزش سراسری در پیرانشهر بازداشت شده بودند، در دادگاههای دستگاه قضایی در مجموع به ۱۲ سال و ۲ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.
به گزارش سازمان حقوق بشری ههنگاو، چهار نفر از بازداشتشدگان خیزش سراسری در پیرانشهر در شعبه یکم دادگاه انقلاب مهاباد به ریاست قاضی امیر اوجاقلو به اتهام «عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران» به حبس محکوم شدهاند.
بر طبق حکم صادره، باپیر برزه به ۳ سال حبس تعزیری، محمد اسماعیلی به ۲ سال و ۸ ماه حبس تعزیری، اسماعیل محمدپور به ۴ سال و ۶ ماه حبس، و زانا خوشامن به ۲ سال و یک ماه حبس تعزیری محکوم شده است. این حکم روز پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ رسما به آنها ابلاغ شد.
خسرو رهنما، زندانی سیاسی، نیز در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس محکوم شد. این در حالی است که خسرو رهنما در پروندهای دیگر در حال گذراندن دوران محکومیت پنج سال حبس خود در بند چهار زندان اوین است.
بر اساس این حکم، که روز پنجشنبه بیست و پنجم خرداد در شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و به او ابلاغ شده است، این فعال سیاسی به اتهام «اجتماع و تبانی» به پنج سال حبس محکوم شده است. جلسه رسیدگی به اتهامهای خسرو رهنما بهعلت پرونده جدیدی است که در اسفند سال گذشته علیه او گشوده شده بود.
به گزارش هرانا، این فعال سیاسی بامداد یکشنبه بیست و یکم اسفند ۱۴۰۱ به دست نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت شد. او پس از حدود دو ماه بازداشت در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، به بند هشت این زندان منتقل شد.