بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه، ۱۸ ژوئن ( ۲۸ خرداد)، از سرمایهگذاری ۲۵ میلیارد دلاری اینتل، شرکت آمریکایی تولیدکنندهٔ تراشه، در یک کارخانه جدید در اسرائیل خبر داد. نتانیاهو این رویداد را بزرگترین سرمایهگذاری بینالمللی در اسرائیل خواند و آن را دستاورد فوقالعادهای برای اقتصاد این کشور دانست.
بهگفته وزارت دارایی اسرائيل، کارخانه مذکور در کرایتگت، که سال ۲۰۲۷ آغاز به کار خواهد کرد، قرار است تا سال ۲۰۳۵، هزاران نفر را استخدام کند.
شرکت اینتل در سال ۲۰۱۷ در بزرگترین خرید شرکتی خارجی در اسرائیل، شرکت موبایلآی گلوبال مستقر در این کشور را به ارزش ۱۵ میلیارد دلار خرید. این شرکت در زمینه سامانه پیشرفته کمکراننده و خودگردانی خودرو فعال است.
اینتل که دفتر مرکزی آن در سانتا کلارای کالیفرنیا است، با انتشار بیانیهای اعلام کرد قصد این شرکت چند ملیتی، گسترش ظرفیت تولید در اسرائیل در راستای تعهد آن در تامین نیازهای آینده است.
اما سابقه سرمایهگذاری اینتل در اسرائیل به دههها قبل بازمیگردد. این شرکت عظیم که از بزرگترین تولیدکنندگان تراشههای نیمهرسانا در جهان محسوب میشود، از سال ۱۹۷۴ در اسرائیل حضور داشته است و اینک نزدیک به ۱۰ هزار کارمند در این کشور دارد. اینتل در حیفا، یاکوم، پتاچ تیکوا و بیتالمقدس چهار مرکز توسعه، و در بیتالمقدس و کرایتگت هم تاسیسات تولیدی دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
افزون بر این، اینتل در سال ۲۰۲۲، تاور نیمهرسانا، شرکت تراشهساز اسرائیلی، را به قیمت پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار خریداری کرد.
پیشتر، ایال زمیر، مدیرکل وزارت دفاع اسرائیل با اعلام «برنامه طولانی چندین ساله» این وزارتخانه که تمرکز آن بر سرمایهگذاریهای گسترده در زمینه هوش مصنوعی است، اعلام کرد این برنامه بهصورت بالقوه توانایی اطلاعاتی و هدفگیری اسرائیل را علیه جمهوری اسلامی ایران تقویت میکند. مدیرکل وزارت دفاع اسرائیل اوایل خرداد ماه سال جاری گفت: «ماموریت ما تبدیل اسرائیل به قدرتی در هوش مصنوعی است؛ همانگونه که به قدرتی در زمینه فناوری سایبری بدل شدیم.»
اسرائیل از دو سال پیش به این سو از برخی تجهیزات نظامی بهرهمند از هوش مصنوعی رونمایی کرده است. یکی از این تجهیزات، خودروهای خودران است که بدون کمترین تهدید برای نیرویهای نظامی اسرائیلی، برای گشتزنی در مرز جنوبی اسرائیل با نوار غزه میتوانند وارد عمل شوند.
فناوری ساخت تراشهها، پس از کشف و نوآوری در حوزه نیمهرساناها در میانههای قرن بیستم شکل گرفت و صنعت تراشه در چند دهه گذشته با پیشرفت فوقالعادهای همراه بوده است.