مرکز زبانهای خارجی موسسه دفاعی مونتری در کالیفرنیای آمریکا، آموزش زبان پشتو به نیروهای آمریکایی و غیرنظامیان را متوقف میکند.
پشتو یکی از زبانهای ملی افغانستان است و بیشتر مقامها و نیروهای طالبان به این زبان صحبت میکنند.
ایالات متحده آمریکا پس از دو دهه حضور نظامی در افغانستان، اوت ۲۰۲۱ از این کشور خارج شد و طالبان کنترل کشور را به دست گرفتند. واشینگتن از آن زمان تاکنون تلاش کرده است افغانستان را به فراموشی بسپارد و توقف آموزش زبان پشتو هم در همین راستا صورت گرفته است.
این در حالی است که پیشتر روزنامه مونتری کانتی ویکلی در کالیفرنیا گزارش داده بود که کلاسهای کنونی آموزش زبان پشتو، آخرین دوره آموزش این زبان خواهد بود. اما موسسه دفاعی مونتری تاکید کرده است که به پشتوزبانان کمک میکنند تا مهارتهای زبانی خود را حفظ کنند، اما زبان پشتو را به دانشجویان جدید آموزش نمیدهند.
به گزارش یک رسانه آمریکایی، استیو کالینز، یکی از مسئولان موسسه دفاعی مونتری در کالیفرنیای آمریکا تایید کرده است که دیگر زبان پشتو را آموزش نمیدهند.
او گفت: «وزارت دفاع الزامات آموزش زبان خارجی خود را برای رفع نیازهای استراتژی دفاع ملی تغییر داده است. بنابراین، موسسه زبان دفاعی نیز باید الزامات آموزشی خود را تغییر دهد. دیگر نیازی به تعداد زیاد زبانشناسان پشتو نیست و شمار فعلی نیروها برای این نیاز کافی است.»
او تاکید کرد که این موسسه در صورت نیاز، قادر به راهاندازی مجدد دورههای آموزش زبان پشتو خواهد بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ارتش ایالات متحده آمریکا دو دهه در افغانستان مشغول جنگ و مبارزه با تروریسم بود و آموزش زبان پشتو در مرکز توجه این نیروها قرار داشت و شماری از نیروها میتوانستند خیلی روان به زبان پشتو صحبت کنند.
حدود یک سال پیش یکی از نیروهایی آمریکایی در کمپ نظامی ارتش در ایالت پنسیلوانیا به خبرنگار ایندیپندنت گفته بود که پشتو را بهدلیل اینکه بیشتر نیروهای طالبان به این زبان صحبت میکنند، یاد گرفته است. او گفته بود از اینکه به این زبان صحبت میکند خوشحال است و توانسته به ماموریت نظامی آمریکا در افغانستان کمک کند.
کریستوفر میلر، وزیر دفاع پیشین ایالات متحده آمریکا، گفت که یکی از نیروهای تحت رهبریاش پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، خیلی روان به زبان پشتو صحبت میکرد.
او در پاسخ به ایمیل Task & Purpose گفت که صحبت کردن نیروهای آمریکایی به زبان پشتو، نشانه درخشش آنها بوده است.
ژنرال هیبتالله علیزایی، آخرین رئیس ستاد ارتش نظام جمهوری، گفت که احتمالا ارتش آمریکا به فعالیت در افغانستان برای ماموریتهای ضدتروریسم ادامه میدهد.
او گفت حتی اگر هیچ نیروی آمریکایی در افغانستان فعالیت نکند، آنها باید به سینگالهای مخابرهشده گوش دهند و اطلاعات را از کانالهای دیگر جمعآوری کنند:«من فکر میکنم ایالات متحده باید به آموزش زبان پشتو بهعنوان یکی از زبانهای مهم ادامه دهد. ما همچنین میدانیم که امروز افغانستان یک تهدید امنیتی برای ایالات متحده نیست، اما هیچکس نمیتواند تضمین کند که در دو، سه یا پنج سال آینده این کشور به تهدید امنیتی دیگری تبدیل نشود.»
جک مککین، یک افسر ذخیره نیروی دریایی آمریکا که خلبانان افغان هلیکوپتر بلک هاوک را آموزش داده است، گفت که یادگیری زبان پشتو برای انگلیسیزبانان بسیار دشوار است و ایجاد ظرفیت در میان نیروهای نظامی یک کار طولانیمدت است. او گفت: «از آنجایی که با زبان پشتو آشنا هستم، میتوانم سختی بیشازحد آن را تایید کنم.»
او تاکید کرد که بعید است نیروهای آمریکایی دوباره به افغانستان بازگردند، اما واشینگتن منافعی در این کشور بهدلیل هممرز بودن با چین دارد: «برای ارتش آمریکا مهم است که به آموزش زبان پشتو برای درک وضعیت افغانستان ادامه دهد.»
بیشتر ساکنان استانهای جنوبی و شرقی افغانستان به زبان پشتو صحبت میکنند و بخش زیادی از نیروهای طالبان از این مناطقاند. با به قدرت رسیدن دوباره طالبان در اوت ۲۰۲۱، فعالیت گروههای تروریستی -که منافع آمریکا و جهان را تهدید میکنند- در افغانستان افزایش یافته است.
احتمالا با کاهش دسترسی ارتش و سازمان اطلاعاتی آمریکا به منابع پشتوزبان در افغانستان، بررسی فعالیتهای گروههای تروریستی دشوار میشود و به همین دلیل برخی از نظامیان آمریکایی بر ادامه آموزش زبان پشتو تاکید دارند.