ارتش پاکستان اعلام کرد که در دو عملیات جداگانه نیروهای امنیتی پاکستان، شش شورشی مسلح کشته شدند. این دو عملیات در روزهای عید قربان علیه دو مخفیگاه شورشیان در مناطق نزدیک مرز با افغانستان انجام شد.
در اعلامیه ارتش پاکستان روز شنبه دهم تیر (اول ژوئیه)، آمده است که نیروهای امنیتی این کشور صبح روز جمعه به دو مخفیگاه شبهنظامیان در ناحیه تانک خیبر پشتونخواه و همچنین منطقه وزیرستان شمالی حمله کرده و آنها را گلولهباران کردند.
ارتش پاکستان تاکید کرد که پیش از این، اطلاعات موثقی در مورد نفوذ و مخفی شدن شبهنظامیان در مناطق نزدیک به مرز افغانستان به دست آورده بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته ارتش پاکستان، در این دو عملیات همچنان سلاح و مهماتی را از مخفیگاه شبه نظامیان به دست آوردهاند.
ارتش پاکستان در مورد هویت یا وابستگی افراد کشتهشده جزئیات بیشتری ارائه نکرد، اما اکثریت شبهنظامیان متعلق به جناحهای تحریک طالبان پاکستاناند، که بهعنوان طالبان پاکستانی شناخته میشوند.
پاکستان در ماههای اخیر عملیات بزرگی را در مناطق قبایلی در امتداد مرز با افغانستان انجام داده است، اما شورشیان هنوز هم در این مناطق دست به حملههای مسلحانه میزنند.
در اوایل ماه ژوئن، این شبه نظامیان، با ارتش پاکستان در شمالغربی این کشور درگیر شدند که در نتیجه این درگیری، دستکم سه سرباز پاکستانی و سه ستیزهجو کشته شدند. این حادثه در منطقه میرانشان وزیرستان شمالی، در مرز افغانستان رخ داد. از سویی دیگر، این شبهنظامیان که بیشتر با نام تحریک طالبان پاکستانی معروفاند، حملههای تروریستی در داخل شهرهای پاکستان انجام میدهند.
در ماه مارس امسال، یک حمله انتحاری در بلوچستان پاکستان به وقوع پیوست که در اثر آن ۹ نفر از نظامیان پاکستانی کشته و نزدیک به ۱۶ تن دیگر زخمی شدند. این حمله در زمانی رخ داد که گروهی از نظامیان در مسیر شهر کویته هدف حمله یک مهاجم انتحاری که سوار بر موتورسیکلت بود، قرار گرفتند.
حمله به نظامیان پاکستانی پس از آن افزایش یافت که تحریک طالبان پاکستان در اواسط سال گذشته از شکست مذاکرات صلح با دولت پاکستان خبر داد و اوایل نوامبر ۲۰۲۲ در اعلامیهای گفت آتشبس با دولت پاکستان پایان یافته است.
تحریک طالبان پاکستان که متحد دیرینه طالبان افغان است، پس از فروپاشی دولت جمهوری و عقبنشینی نیروهای خارجی از افغانستان، به تجهیزات و سلاحهای رهاشده در افغانستان دست یافت.
با این حال، به تازگی بر اساس توافق پاکستان و گروه طالبان در افغانستان شمار زیادی از اعضای تحریک طالبان پاکستانی با توجیه «بهتر شدن امنیت در پاکستان»، از مناطق قبایلی پاکستان به مناطقی در داخل خاک افغانستان منتقل شدهاند؛ طرحی که با انتقاد شدید سیاستمداران افغانستان روبرو شده است. شماری از رهبران سیاسی و سیاستمداران افغانستان بر این باورند که این طرح به معنای تجزیه افغانستان است.