سه روز پس از به آتش کشیدن نسخهای از قرآن در محوطهای بیرون از مسجد اصلی استکهلم، سازمان همکاری اسلامی، مستقر در عربستان سعودی، خواستار اقدامات جمعی برای جلوگیری از سوزاندن قرآن در آینده شد.
کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی یکشنبه، دوم ژوئیه (۱۱ تیر)، در نشست فوقالعاده این سازمان به میزبانی عربستان سعودی، رئیس دورهای نشست و رئیس کمیته اجرایی این سازمان، در جده گرد هم آمدند.
در بیانیهای که در پایان این نشست منتشر شد، سازمان همکاری اسلامی از اعضای خود خواست که برای جلوگیری از تکرار حوادث مرتبط با «هتک حرمت به نسخههای قرآن» تدابیر جمعی و یکپارچهای اتخاذ شود.
سلوان مومیکا، مهاجر ۳۷ ساله عراقی، که پس از مهاجرت به سوئد، شهروند این کشور شد، پنجشنبه گذشته، همزمان با عید قربان مسلمانان، در میدان مدبورجارپلاتسن در مرکز شهر استکهلم، پایتخت سوئد، مقابل مسجد اصلی این شهر، صفحات یک قرآن را پاره کرد و سپس آن را آتش زد. او اعلام کرد که این کار را در اعتراض به بنیانها و مقررات دین اسلام و به دلیل نفرتش از دین مردم زادگاهش انجام داده است.
حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان عضو سازمان همکاری اسلامی سوزاندن قرآن مومیکا را به عنوان «اقدامی نفرتانگیز» محکوم کرد و گفت که در بیانیه این نشست، «بر لزوم فرستادن پیام روشنی تاکید شده است».
او افزود: «باید در مورد اعمال فوری قوانین بینالمللی که به وضوح با هرگونه حمایت از نفرت مذهبی مقابله میکند، پیدرپی به جامعه بینالملل یادآوری کنیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در اعتراض به این رویداد، بسیاری از مقامهای کشورهای مسلمان، از جمله عراق، کویت، امارات متحده عربی و مراکش، علیه سوئد بیانیه صادر کردند و سفیران خود را از این کشور فراخواندند. در کشورهای پاکستان و افغانستان نیز تظاهراتهای پرشماری علیه اقدام جوان عراقی برگزار شد. در عراق، هموطنان سلوان مومیکا به ساختمان سفارت سوئد در بغداد حمله کردند.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، نیز اعلام کرد که در اعتراض به آتش زدن قرآن در سوئد، تهران فعلا از اعزام سفیر جدید به سوئد منصرف شده است.
سلوان مومیکا همچنین در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی اعلام کرده است که قصد دارد طی یک هفته آینده پرچم عراق و نسخهای دیگر از قرآن را نیز مقابل ساختمان سفارت عراق در استکهلم آتش بزند.