مطالعات جدیدی که وبسایت انبیسینیوز گزارش از آن منتشر کرده است، نشان میدهد افرادی که نمیتوانند جلوی ناخن جویدن یا خاراندن پوست خود را بگیرند، به کمک یک تکنیک ساده میتوانند بر این مشکل غلبه کنند.
بنابر گزارش انجمن تیالسی (گفتوگو، شنیدن، گفتن)، حدود ۵درصد از افراد جهان درمعرض رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن، «تیکهای رفتاری» مانند کشیدن یا کندن موی سر یا پوست، و ناتوانی از متوقفکردن این رفتارند که منجر به زخم و لکههای طاسی میشود. جویدن ناخن هم نمونه رایجی از همین رفتارها است.
نتایج تحقیقی که بهتازگی در نشریه جاما درماتولوژی منتشر شده است، نشان میدهد که رویکردی به نام جایگزینی عادت ممکن است به کاهش این اختلال رفتاری کمک کند.
درحالیکه روش جدید - که شامل مالش ملایم نوک انگشتان، کف دست، یا پشت بازو حداقل دو بار در روز است- به همه کمک نکرد، حدود ۵۳درصد از افراد شرکتکننده در این تحقیق گفتند که در مقایسه با ۲۰درصد از افراد گروه کنترل، بهبود اندکی داشتهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
استفن موریتز، نویسنده ارشد این پروژه تحقیقی و سرپرست گروه پژوهشی عصب-روانشناسی بالینی در مرکز پزشکی دانشگاه هامبورگ-اپندورف در آلمان، میگوید: «قانون این است که بدن خود را به آرامی لمس کنید. اگر استرس داشته باشید، شاید بهتر باشد سریعتر بدنتان را لمس کنید، اما نه با شدتی بیشتر.»
پژوهشهای اولیه این مطالعه که «نشانه معنایی» نام دارد نیاز به تایید بیشتری دارد. با این حال، کارشناسان بر این نظرند که نتایج دلگرمکننده است.
در این تحقیق شش هفتهای، موریتز و همکارانش ۲۶۸ فرد مبتلا به تریکوتیلومانیا - وضعیتی که در آن افراد در مواجهه با استرس یا برای آرام کردن خود موهایشان را میکنند یا مرتب ناخنهایشان را میجوند- را مطالعه و بررسی کردند.
بهطور کلی، نزدیک به ۸۰درصد از افراد گروه درمان گفتند که از این دوره پژوهشی راضیاند. همچنین ۸۶درصد هم این روش درمانی را به دوستان خود توصیه کردند. به نظر میرسد افرادی که ناخن میجوند از این شیوه جایگزینی عادت بیشترین بهره را بردهاند.
ماساژ ملایم بازو چگونه مانع ناخن جویدن میشود؟
روش جدید شامل تنوعی از شیوههای رفتاری دیگر برای درمان «تیک رفتاری» بر بدن است. یکی از این روشها عادت یا رفتاری جایگزین است که آگاهانه انتخاب شده باشد.
ناتاشا بایلن، روانشناس بالینی در مرکز اوسیدی (وسواس فکری-عملی) و اختلالات مرتبط در بیمارستان عمومی ماساچوست و دانشکده پزشکی هاروارد، گفت که در آموزش تغییر عادت، از روش «رفتار رقابتی» استفاده میشود.
«مثلا شما برای کشیدن موهایتان یا کندن پوستتان انگشتان دست را جمع و آماده این کار شوید. در این صورت دست شما این کار را میکند. اما شما با درگیر کردن دیگر عضلات بدن، مانع این رفتار میشوید.»
موریتز گفت که هدف از آموزش «عادت جایگزین» تغییر احساس لذتبخش کندن، کشیدن، یا جویدن به عادتی دیگر است که احساس خوبی دارد، اما مضر نیست: لمس ملایم. براساس نتایج این پژوهش، «از دست زدن به بدن خود به شیوهای که خشن باشد یا فشار زیادی وارد کند - مانند شستن پوست در زیر دوش یا مسواک زدن بیش از حد دندانها - پرهیز کنید.»
«همچنین، کارهایی مانند ماساژ، حمام آب گرم، یا استفاده از کرم نرمکننده را آگاهانه و مهربانانه با بدن انجام دهید.»