کوسه‌ها در سواحل فلوریدا کوکائینی شدند؟

سالانه حجم زیادی کوکائین با قایق وارد سواحل فلوریدا می‌شود

کوسه‌ها اخیرا در سواحل فلوریدا رفتار عجیبی از خود نشان می‌دهند - Canva

اصطلاح «کوسه کوکائینی» که توصیفی است به رفتار نامعمول کوسه‌ها در سواحل ایالت فلوریدا در آمریکا این روزها تیتر خبر‌ها شده است. اخیرا مواردی گزارش شده که برخی انواع کوسه‌ها که معمولا دور از انسان حرکت می‌کنند، مستقیم به سمت انسان‌ها آمده‌اند؛ یا کوسه‌ای دیده شده که روی یک شیء فرضی در حال چرخش بوده است.

بنابر گزارش سی‌بی‌اس نیوز، ممکن است این کوسه‌ها در سواحل فلوریدا در معرض تماس با کوکائین قرار گرفته باشند. کوکائینی که قاچاقچیان می‌کوشند از طریق دریا و با قایق آن را وارد امریکا کنند و بخش قابل توجهی از آن را به سواحل فلوریدا برسانند. ورود مقادیری از این کوکائین به جریان آب اقیانوس یا انداختن بسته‌ها به داخل آب که در زمان مواجه قاچاقچیان با ماموران پلیس اتفاق می‌افتد، گزینه محتملی است که کارشناسان در حال بررسی ارتباط آن با رفتار عجیب کوسه‌ها هستند. 

اکنون شبکه دیسکاوری هم مستندی را درباره «کوسه‌های کوکائینی» تهیه کرده است- مانند «خرس کوکائینی» که فیلمی هم بر اساس آن در سال ۲۰۲۳ ساخته شد – حتی پیش از پخش مورد توجه گسترده مخاطبان قرار گرفته است. فیلم «خرس کوکائینی» در واقع به ماجرای یک خرس در سال ۱۹۸۵ اشاره می‌کرد که در جنگل کوکائین مصرف می‌کند.

تریسی فانارا، دانشمند پژوهشگر و مدیر برنامه ان‌او‌ای‌ای (NOAA) که بخشی از روند آزمایش روی «کوسه‌های کوکائینی» در کی‌وست را در دست داشت، در به سی‌بی‌اس گفت: «این تیتر، عنوان بسیار جذابی برای آزمایش‌‌های مقدماتی بود. و البته که هنوز عنوان به جا و درستی است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او افزود: «سالانه مقدار زیادی کوکائین، با قایق به ایالات متحده وارد و به سواحل فلوریدا سرازیر می‌شود. همین ماه گذشته گارد ساحلی اعلام کرد که حدود شش هزار و ۴۲۰ کیلو کوکائین در نزدیکی میامی کشف شده است. ارزش این مواد بیش از ۱۸۶ میلیون دلار بود.»

فانارا متخصص حمل و نقل شیمیایی و جریان‌‌های حرکتی اقیانوسی، معتقد است اگر بسته‌های حاوی کوکائین وارد جریان‌های اقیانوسی شوند، کوسه‌ها و ماهی احتمالا در تماس با این مواد قرار می‌گیرند چرا که کوکائین به آسانی در آب حل می‌شود. 

بنا به گفته مرکز سلامت ملی، کوکائین محرکی قوی و اعتیادآور است که باعث ایجاد سرخوشی و انرژی در فرد مصرف‌کننده می‌شود. این ماده دمای بدن، ضربان قلب و فشار خون را بالا می‌برد و تاثیر بلندمدتی روی مغز دارد.

فانارا و همکارانش با به آب‌ انداختن بسته‌های مشابه کوکائین، واکنش کوسه‌ها را بررسی کردند. او گفت: «متوجه رفتارهای عجیب شدیم اما نمی‌توان گفت این تغییرات رفتاری تصادفی بود یا اینکه به دلیل قرار گرفتن در معرض بسته‌ها به وجود آمده است.»

فانارا بر تاثیر مواد شیمیایی موجود در آبروی آبزیان تاکید کرد.

نتایج یک تحقیق که سال ۲۰۲۱، در مجله اکسپرینشال بیولوژی منتشر شد، نشان می‌دهد که متامفتامین که اغلب متا نامیده می‌شود، باعث «اعتیاد و تغییر رفتار در ماهی غزل‌آلای قهوه‌ای می‌شود.» حرکت ماهی‌ها پس از قرار گرفتن در معرض متامفتامین تغییر می‌کند. این داروها اغلب با فاضلابی که از کارخانه‌ها عبور می‌کند، وارد آب می‌شوند.

فنارا گفت: «هدف من از این آزمایش تاثیر مواد شیمیایی داخل آبراه‌ها روی آبزیان بود. ما می‌خواستیم ببینیم که آیا این موضوع ارزش بررسی بیشتر دارد یا خیر. و من می‌گویم بله بسیار حائز اهمیت و تحقیق است.»

بیشتر از جهان