رونمایی از مهر فروش بهشت به گناهکاران در قرون وسطی

در قرون وسطی، کلیسای کاتولیک که قدرت زیادی در عرصه سیاست در اروپا داشت به‌نوعی بهشت را به شهروندانی که مرتکب خطا شده بودند، می‌فروخت

یکی از این مهرها در همان زمان به صاحب مزرعه‌ای داده شد تا پس از مرگش، سریع‌تر به بهشت برود-@NatTrustArch/Twitter

یک مهر کمتر دیده شده قرون وسطایی که روی آن نوید «مسیر سریع به بهشت» به مومنان داده‌ شده است، در بریتانیا به نمایش گذاشته‌ شد.

 این مهر در بریتانیا و در میدانی پیدا شده است که نزدیک به پنج قرن است هیچ شیء باستانی در آنجا یافت نشده‌ است.

این مهر مسی، که باستان‌شناسان تاریخ ساختش را بین ۱۴۷۰ تا ۱۵۲۰ میلادی تخمین می‌زنند، فقط سه کیلومتر دورتر از محله «لاک‌کرلی» در همشایر پیدا شده است که محل بازاری قرون وسطایی بوده است. 

به گفته تاریخ‌دانان، کلیسا، که قدرتمندترین بازیگر عرصه سیاست در اروپای پیش از عصر روشنگری بوده است، این مهر را به ازای دریافت کمک‌های مالی شهروندان پای برگه‌های هویت آن‌ها می‌زده است. از سوی دیگر، این مهر علامت و نمادی بود برای شهروندانی که در اهدای کمک‌های خیریه با میانجیگری کلیسای کاتولیک شرکت داشتند. 

پیوس و پل دوم، دو پاپی که بین سال‌های ۱۴۴۰ تا ۱۴۶۰ به قدرت رسیدند، دستور دادند «شهروندانی که بی‌قانونی کرده یا مرتکب عمل خطا شده‌‌اند» با پرداخت پول به کلیسای کاتولیک بتوانند خطای خود را جبران کنند و بخشیده شوند. 

در مقابل، کلیسا برای تشکر کردن از این شهروندان، در مدارک رسمی آن‌ها مهر «مسیر سریع به بهشت» درج می‌کرد.

برای مثال، یکی از این مهرها در همان زمان به صاحب مزرعه‌ای داده شد تا پس از مرگش، سریع‌تر به بهشت برود. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته جورج رابرت، تاریخ‌دان و کارشناس موزه در بریتانیا، تاریخ پیدایش این مهرهای منتسب به کلیسا که «شهروندان را به بهشت رهنمون می‌کرده‌اند» حدود ۱۲۰۰ میلادی بوده‌ است. 

فروش بهشت به شهروندان در قرون وسطی عملی رایج بوده‌ است. 

مارتین لوتر، کشیش اصلاح‌طلب و پیشوای نهضت پروتستانیسم، دومین مذهب مهم دین مسیحیت پس از کاتولیسیسم، یکی از شخصیت‌های اثرگذاری بود که در قرون وسطی علیه این فرهنگ رایج کلیسای کاتولیک به‌ پا خاست.

 لوتر که در آلمان به‌ دنیا آمده بود بین سال‌های ۱۴۸۰ تا ۱۵۴۶ زندگی‌‌ می‌کرد. 

در مذهب پروتستان، برخلاف قوانین کلیسای کاتولیک، بخشودگی معتقدان به پشتوانه اجرای اوامر سنتی کلیسا نیست، بلکه هر انسانی که با اعتقاد و ایمان راستین به گناهان خود اعتراف و طلب آمرزش کند، حق و عدالت شامل حالش خواهد شد.

بیشتر از جهان