ادعای رئیس سازمان محیط زیست: افغانستان و ترکمنستان منشا گردوغبار در ایران‌اند

رئیس سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی ایران گفت که رایزنی‌ها با افغانستان بی‌نتیجه بوده‌اند، چرا که در این کشور یک دولت مستقر که پاسخگو باشد، وجود ندارد

گوشه‌ای از بحران گردوغبار در زاهدان-Mehr News Agency / Mohammad Dehdast

علی سلاجقه، رئیس سازمان‌ محیط زیست جمهوری ‌اسلامی ایران، دوشنبه، ۹ مرداد (۳۱ ژوئیه)، در گفت‌وگو با شقفنا ادعا کرد که منشا اصلی طوفان گردوغبار در جنوب شرقی و شرق و شمال‌شرقی ایران، رعایت نکردن اصول‌‌ زیست‌محیطی در افغانستان و ترکمنستان است. 

مسئول محیط زیست دولت ابراهیم رئیسی همچنین تاکید‌ کرد که کاهش بارش در تابستان، به‌ویژه در استان سیستان و بلوچستان، پدیده گردوغبار را در کشور گسترش داده‌ است.

سلاجقه گفت که جمهوری‌‌ اسلامی ایران ناگزیر است برای حل بحران آلودگی‌ها، از جمله پدیده گردوغبار، با کشورهای همسایه، از جمله ترکمنستان و افغانستان، همکاری ‌کند. 

به گفته رئيس سازمان محیط، تهران به تازگی با مقام‌های دولتی ترکمنستان به توافق رسیده ‌است که طرفین راهکارهای مشترکی برای کاهش معضل گردوغبار در پیش گیرند. 

رئیس سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی ایران گفت که رایزنی‌ها با افغانستان بی‌نتیجه بوده‌اند، چرا که در این کشور یک دولت مستقر که پاسخگو باشد، وجود ندارد. به گفته این مقام دولتی، جمهوری ‌اسلامی ایران و افغانستان توافقنامه‌های مشترکی دارند که  مقام‌های افغانستانی هیچ‌گاه به آن‌ها عمل نکرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دو هفته پیش، عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت ایران، اعلام کرد که حدود نیمی از جمعیت ایران قربانی طوفان‌های همراه با گردوغبارند. به گفته این مقام وزارت بهداشت، این طوفان‌ها تاثیرهای مخربی بر سلامتی شهروندان دارد. 

در هفته‌های اخیر، استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و بوشهر در معرض این طوفان‌ها قرارگرفته‌اند. البته گردوغبار شدید به استان‌های مرکزی، از جمله اراک و قم، نیز کشیده شده‌ است. 

پیش‌تر، عباس شاهسونی با بیان اینکه جنس ذرات موجود در طوفان‌های گردوغبار، ترکیبات معدنی، مانند سیلیس، آهن و آلومینیوم است، اعلام کرد که این طوفان‌ها می‌تواند عامل مرگ، کاهش بینایی، عارضه‌های قلبی و تنفسی و افزایش حوادث ترافیکی باشد. 

عباس شاهسونی همچنین تصریح‌ کرد که در سال جاری خورشیدی هوای زابل دست‌کم ۳۰ روز برای همه گروه‌ها خطرناک بود و از آغاز این سال تاکنون، سه‌ هزار و ۴۶۸ نفر در این منطقه به مراکز درمانی رجوع کرده‌اند که یک هزار و ۲۴ نفر آنان بیماران قلبی، و هزار و ۷۲۳ نفر بیماران تنفسی بودند. ۴۴۸ نفر نیز در پی مشکلات چشمی، و ۲۷۲ نفر هم به دلیل حوادث ترافیکی به مراکز درمانی رجوع کرده‌اند.

بیشتر از جهان