اداره آمار آلمان روز سهشنبه ۸ اوت (۱۷ مرداد) اعلام کرد که تورم این کشور در ماه ژوییه ۶.۲ درصد بوده است.
به گزارش دویچهوله، بنا بر اعلام اداره آمار آلمان، اگرچه میزان تورم ۰.۲ درصد کمتر از ماه قبل است، قیمت بالای مواد غذایی نرخ تورم را همچنان بالاتر از سطح معمول نگه داشته است.
نرخ تورم آلمان در ماههای ژوئن ۶.۴ درصد و در ماه مه ۶.۱ درصد گزارش شده بود.
آمار منتشرشده نشان میدهد که قیمت مواد غذایی در مقایسه سالانه این کشور ۱۱ درصد افزایش داشته است. در این میان، کسانی که به محصولات غذایی شیرین علاقه دارند، مجبورند مبلغ بسیار بیشتری بپردارند زیرا قیمت شکر، مربا، عسل و سایر محصولات شیرین تقریبا ۱۹ درصد نسبت به ژوییه ۲۰۲۰ افزایش یافته است.
نان و سایر غلات تقریبا ۱۷ درصد و سبزیجات تقریبا ۱۶ درصد بیش از گذشته برای مصرفکنندگان هزینه دارند. تنها محصولی که در بخش مواد غذایی ارزانتر شده روغن است که بنا بر گزارشها، ۱۲.۹ درصد ارزانتر از سال قبل است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
هزینه انرژی در آلمان ۵.۷ درصد بیشتر از ژوییه ۲۰۲۰ گزارش شده است. در این بین، برق ۱۷.۶ درصد گرانتر از سایر انرژیها بوده و قیمت نفت برای گرمایش ۳۵.۵ درصد کاهش یافته است.
آمارهای کلی نشان میدهد که بدون احتساب مواد غذایی و انرژی در آمار، نرخ تورم ۵.۵ درصد است.
با نزدیک شدن به پایان تعطیلات تابستانی، قیمت نوشتافزار نیز رو به افزایش است، بهطوری که دفتر و کاغذ طراحی ۱۳.۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش نشان میدهد.
هفته گذشته، یورو استات، سازمان آمار اتحادیه اروپا، اعلام کرد که تورم در ۲۰ کشور منطقه یورو در ژوییه به ۵.۳ درصد کاهش یافته است که تقریبا یک درصد کاهش نسبت به ماه مه نشان میدهد.
به گفته سباستین دالین، کارشناس اقتصاد از موسسه سیاستهای اقتصاد کلان، این ارقام نشاندهنده روند کلی کاهش تورم است و انتظار میرود این رقم در ماه سپتامبر بیشتر کاهش پیدا کند.
آلمان در سهماهه اول سال ۲۰۲۳، دچار رکود اقتصادی شد. در اواخر ماه مه، وزیر دارایی آلمان اعلام کرد که اقتصاد این کشور پتانسیل رشدش را از دست داده است.
در آن زمان، آندریاس شورله، تحلیلگر دکا بانک، به رویترز گفت: «مصرفکنندگان آلمانی زیر بار تورم شدید به زانو درآمدهاند و این رکود کل اقتصاد آلمان را با خود به زیر میکشد.»