وزیر خارجه آلمان: همبستگی ما با مردم افغانستان شکست‌ناپذیر است

در دوسال گذشته بیش از ۳۰ هزار افغان با دریافت ویزای آلمان وارد این کشور شدند

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، در ملاقات با ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان، گفت همبستگی آلمان با مردم افغانستان شکست‌ناپذیر است. وزارت خارجه آلمان، روز پنجشنبه دوم شهریور، در بیانیه‌ای که از دیدار ریچارد بنت و آنالنا بربوک منتشر کرد، نوشت: «ما از دفاع از حقوق بشر آن‌ها (مردم افغانستان) دست نخواهیم کشید.»

در این بیانیه آمده است که وزیر خارجه آلمان و گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان، در مورد «وضعیت کنونی و حمایت از مردم افغانستان» گفت‌و‌گو کرده‌اند. جزئیات بیشتری از این دیدار در بیانیه وزارت خارجه آلمان گفته نشده است.

آلمان از اواخر ۲۰۰۱ تا اوت ۲۰۲۱ در افغانستان حضور نظامی داشت و همچنین سفارت و کنسولگری این کشور در کابل و مزارشریف فعال بود. با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، نیروهای آلمانی نیز در چهارچوب نیروهای ائتلاف بین‌المللی از این کشور خارج شدند.

نیروهای آلمانی در جریان ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان، بیشتر در شمال این کشور و در قرارگاهی در مزارشریف حضور داشتند. آلمان علاوه بر حضور نظامی، در برنامه‌های بازسازی و توسعه نیز سهم داشت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از اوت ۲۰۲۱ تا اوایل اوت ۲۰۲۳، ۳۰ هزار و ۳۰۰ افغان وارد آلمان شده‌اند. براساس گزارش دویچه وله، چهار هزار و ۱۰۰ تن از این افراد، کارکنان سابق نهادهای آلمانی و همکاران نظامیان آلمانی‌ بو‌ده‌اند و بقیه افراد نیز از فعالان مدنی، خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر و کارمندان دولت پیشین‌اند که به دلیل سلطه طالبان در معرض خطر بودند.

هزاران افغان دیگر نیز در پاکستان، ایران و افغانستان منتظر دریافت ویزای آلمان‌اند.

براساس گزارش نهادهای دولتی آلمان، تا ژوئن ۲۰۲۳، شمار افغان‌هایی که در این کشور زندگی می‌کنند به ۳۹۵ هزار و  ۶۵۵ نفر رسیده است. این ارقام در سال ۲۰۱۳، هشت سال پیش از سلطه طالبان بر افغانستان، حدود ۶۷ هزار نفر بود.

سلطه طالبان و عملکرد خشونت‌بار این گروه در دو سال گذشته، باعث شده است شمار زیادی از مردم همچنان برای خارج شدن از افغانستان تلاش کنند. هرچند آمار دقیقی از شمار افغان‌هایی که در دو سال گذشته به ایران و پاکستان پناه برده‌اند در دست نیست، اما هزاران نفر برای رسیدن به کشور سوم‌، به این دو کشور که به افغانستان‌ نزدیک‌اند و مسیرهای عبور غیرقانونی دارند، فرار کرده‌اند. 

در دو سال گذشته روند پذیرش درخواست ویزای افغان‌ها برای ورود به آلمان، چند بار متوقف و دوباره از سر گرفته شده است. در آخرین مورد، وزارت خارجه آلمان در اوایل ژوئن اعلام کرد که روند بررسی درخواست متقاضیان افغان را از سر می‌گیرد، اما اولویت با کسانی است که در افغانستان، ایران و پاکستان به سر می‌برند.

شماری از افغان‌های متقاضی ویزای آلمان در کشورهای دیگری مانند ترکیه، ازبکستان و تاجیکستان حضور دارند و این افراد که شماری از آنان سابقه همکاری با نهادهای آلمانی در افغانستان دارند، در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

هنوز مشخص نیست که ریچارد بنت و آنالنا بربوک در مورد وضعیت افغان‌های متقاضی ویزای آلمان و به‌ویژه همکاران پیشین نهادهای آلمانی که در معرض تهدید طالبان قرار دارند نیز صحبت کرده‌اند یا خیر.

بیشتر از جهان