کوری میلز، نماینده جمهوریخواه کنگره ایالات متحده آمریکا، روز جمعه ۲۵ اوت، همزمان با دومین سالگرد حمله مرگبار داعش خراسان به فرودگاه کابل که به کشته شدن ۱۳ نظامی آمریکایی و ۱۸۰ شهروند افغان منجر شد، بهدلیل نحوه مدیریت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، خواستار استیضاح لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا شد.
کوری میلز از خروج آمریکا از افغانستان، بهعنوان «عقبنشینی آشفته» یاد کرد که به رها شدن شهروندان و متحدان آمریکایی و همچنین تلفات گسترده نظامیان و غیرنظامیان منجر شد.
کوری میلز تاکید کرد مقامهای بلندپایه در دولت بایدن به هشدارهای اطلاعاتی در مورد خطر احتمالی حمله به آمریکاییها و متحدانشان توجه نکردند، در حالی که این هشدارها از قبل وجود داشتند.
کوری میلز با اشاره به حمله مرگبار مهاجم انتحاری داعش خراسان به فرودگاه کابل در ۲۶ اوت ۲۰۲۱، گفت: «مقامات عالیرتبه در این دولت آشکارا اطلاعاتی را نادیده گرفتند که آمریکاییها و شرکای متحد ما را در کابل در مسیر آسیب قرار داد و در نتیجه، حدود ۲۰۰ نفر ازجمله ۱۳ نظامی آمریکایی به قتل رسیدند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در جریان روند تخلیه نظامی کابل در ۲۶ اوت که هزاران نفر برای فرار از افغانستان به فرودگاه کابل هجوم برده بودند، یک مهاجم انتحاری داعش خراسان به نام عبدالرحمان لوگری، جلیقه انفجاری خود را در میان ازدحام مردم و در چند قدمی نظامیان آمریکایی منفجر کرد. در نتیجه این انفجار، ۱۳ سرباز آمریکایی و ۱۸۰ شهروند افغان کشته و دهها نفر دیگر مجروح شدند.
این حمله مرگبار باعث شد که روند تخلیه نظامی کابل برای چند روز متوقف شود، اما پس از اتخاذ تدابیر امنیتی بیشتر در اطراف فرودگاه کابل که مسئولیت آن به شبکه حقانی واگذار شده بود، روند تخلیه از سر گرفته شد.
حمله داعش خراسان و کشته شدن نظامیان آمریکایی باعث شد تا منتقدان دولت بایدن، مقامهای آمریکایی را به ضعف مدیریت، ناتوانی و بیکفایتی در حفاظت از جان نظامیان و غیرنظامیان متهم کنند.
لوید آستین، وزیر دفاع دولت بایدن که روند خروج آمریکا از افغانستان و تخلیه نظامی کابل را از نزدیک نظارت میکرد نیز متهم است که نتوانسته در این روند بهدرستی به وظایف خود عمل کند. هرچند پیش از این، لوید آستین از تلاشهایش برای محافظت از جان نظامیان و غیرنظامیان دفاع کرده بود، اما کوری میلز گفت درخواست استیضاح او را در کنگره مطرح میکند تا به پرسشهای موجود در این زمینه پاسخ دهد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری پیشین ایالات متحده که توافقنامه صلح دوحه در زمان او به امضا رسید، بارها از روند آشفته خروج آمریکا از افغانستان انتقاد کرده است. ترامپ در چندین مصاحبه و سخنرانی، رها شدن تسلیحات آمریکایی در افغانستان را که اکنون در دست طالبان است، شرمآور توصف کرد و مدعی شد اگر مدیریت خروج در دست او بود، اجازه نمیداد تسلیحات پیشرفته آمریکایی به دست طالبان بیفتد.
کاخ سفید در اواخر ژوئن سال جاری گزارشی در مورد نحوه خروج آمریکا از افغانستان منتشر کرد که در آن از اقدامات دولت بایدن دفاع شده بود. مایک پمپئو، وزیر دفاع دولت ترامپ و یکی از منتقدان دولت بایدن، گزارش کاخ سفید را «سرپوش گذاشتن روی اشتباهات» خواند و گفت نحوه خروج از افغانستان بیانگر «شکست کامل رهبری» این روند بود.