دومین هفته اعتراضات درجنوب سوریه؛ معترضان می‌گویند بشار اسد باید برود

معترضان دوشنبه در شهر سویدا در جنوب سوریه تجمع، و راه‌های استانی را مسدود کردند

موج تظاهرات و اعتصابات در مناطق تحت کنترل دولت در جنوب سوریه وارد دومین هفته خود شده است و اعتراضات به طرز فزاینده‌ای با خواست کناره‌گیری بشار اسد، رئیس‌ جمهوری سوریه‌، همراه شده است.

به گزارش گاردین، معترضان دوشنبه، ۲۸ اوت (۶ شهریور) در شهر سویدا در جنوب سوریه تجمع، و راه‌های استانی را مسدود کردند.

استان سویدا که محل سکونت دروزی‌های سوریه است، از زمان شورش معترضان در ۲۰۱۱، در کنترل دولت مرکزی باقی مانده است.

ویدیویی که سازمان تحت رهبری فعالان «سویدا ۲۴» به اشتراک گذاشته است، نشان می‌دهد که چندصد نفر در میدان مرکزی شهر تجمع کرده‌اند و پرچم‌ دروزی‌ها را به اهتزار در آورده‌اند و شعار می‌دهند: «زنده باد سوریه، مرگ بر بشار اسد.»

ویدیو دیگری، فعالان معترض را نشان می‌دهد که عصر یکشنبه به وقت محلی، پس از مسدود کردن درهای دفتر شاخه حزب بعث حاکم در شهر ملح در شرق استان سویدا، علیه دولت دمشق شعار می‌دهند. یکی از معترضان در این ویدیو توضیح داد که ساختمان مزبور را به دلیل نقشی که [حزب بعث] در سرکوب اعتراضات قبلی ساکنان این ناحیه که خواسته افزایش خدمات اولیه مانند آب و برق را مطرح می‌کرد، مسدود کرده‌اند. سپس یکی از معترضان خطاب به رئیس‌ جمهوری سوریه می‌گوید: «تو را نمی‌خواهیم، تو سقوط خواهی کرد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تجمعات در این منطقه از سوریه که با اعتراض به افزایش قیمت سوخت و خشم مردم از فساد اقتصادی و سوء‌مدیریت آغاز شد، به‌سرعت به تظاهرات ضددولتی و درخواست‌های مکرر برای کناره‌گیری بشار اسد تبدیل شده‌ است.

در تظاهرات‌های معترضان در دو هفته اخیر، مردم پلاکاردهایی در دست داشتند با شعارهایی با استناد به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار تشکیل دولت انتقالی و آزادی هزاران زندانی شده است.

رایان معروف، رئیس تبعیدی «سویدا۲۴»، می‌گوید: «سویدا قبلا شاهد اعتصاب و جنبش مدنی مانند این نبوده است. مردم اصلاحات نمی‌خواهند. این رژیم قادر به تامین هیچ‌یک از نیازهای مردم نیست.»

معروف می‌گوید که این اعتراضات امید را در میان مردم سوریه بیدار کرده است. او می‌گوید که مطالبات معترضان روشن است و هیچکس تقاضای اقتصادی ندارد و مردم خواستار تغییر سیاسی‌اند، زیرا به دفترهای حزب بعث حمله می‌کنند. مردم رفتن بشار اسد را می‌خواهند.

تظاهرات‌ها در منطقه اکثرا دروزی‌نشین، با حمایت روحانیون محلی همراه بوده است.

به‌‌رغم تلاش‌های اسد برای بازگشت به اتحادیه عرب و برقراری مجدد روابط با دشمنان سابق در خلیج فارس، کنترل او بر سوریه همچنان شکننده است و بحران اقتصادی عمیق در کشور نیز همچنان ادامه دارد.

ارزش پوند سوریه در طول تابستان به پایین‌ترین سطح تاریخی خود رسید و یک دلار آمریکا در برابر ۱۵ هزار پوند سوریه معامله شد. دمشق تحریم‌های غرب را دلیل فروپاشی اقتصادی کشور معرفی می‌کند.

بیشتر از جهان