شهروندان چین با مزاحمت تلفنی به کسب‌وکارهای ژاپنی حمله می‌کنند

ژاپن از شهروندانش در چین خواست با صدای بلند ژاپنی صحبت نکنند

رستوران‌های ژاپنی در پکن مملو از پوسترهایی شده‌اند که از آن‌ها می‌خواهند فروش «تمامی محصولات ماهی وارداتی از ژاپن» را متوقف کنندــ JUNG YEON-JE/AFP

در پی هجوم مزاحمت‌‌های تلفنی با شماره‌های چینی به نهادها و کسب‌وکارهای ژاپنی در مورد رهاسازی فاضلاب رادیواکتیو تصفیه‌شده فوکوشیما، ژاپن سفیر چین را برای اعلام اعتراض دیپلماتیک به این کشور احضار کرد.

ژاپن روز پنجشنبه رهاسازی بیش از یک میلیون تن فاضلاب رادیواکتیو تصفیه‌شده را که برای پر کردن ۵۰۰ استخر شنا المپیک کافی بود، شروع کرد؛ اقدامی که با مخالفت شدید چین و احزاب مخالف در کره جنوبی روبرو شد.

از آن زمان، دفاتر دولتی ژاپن، مدارس و حتی رستوران‌های زنجیره‌ای صدها تماس داشته‌اند که طرف مقابل برای ابراز اعتراضش از زبانی توهین‌آمیز استفاده کرده است.

تلویزیون آساهی به نقل از منابع گزارش داد که هفته گذشته به یک مدرسه ژاپنی در چینگ‌دائو با سنگ و به یک مدرسه دیگر با تخم‌مرغ حمله کرده‌اند.

هیروکازو ماتسونو، دبیر ارشد کابینه، در یک نشست مطبوعاتی گفت: «مزاحمت‌ تلفنی‌های بسیاری که گمان می‌رود منشا آن چین باشد، در ژاپن رخ می‌دهد. این تحولات بسیار تاسف‌آور و نگران‌کننده‌اند.»

شهرداری فوکوشیما از روز پنجشنبه تماس‌هایی با کد کشوری [پیش‌شماره] ۸۶ که متعلق به چین است، دریافت کرد و روز بعد تعداد این تماس‌ها از ۲۰۰ مورد فراتر رفت. مقام‌های شهری اعلام کردند که سیل مداوم تماس‌های تلفنی باعث اختلال در کار عادی کارکنان شهرداری شده است.

طبق گزارش‌ها، یک مدرسه ابتدایی و دبیرستان در این شهر ظرف یک روز ۶۵ تماس مشابه دریافت کرده‌اند.

وزارت خارجه ژاپن روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تماس‌ها با چندین موسسه ژاپنی در چین نیز برقرار شده است و از پکن خواست به‌سرعت اقدام‌های لازم را انجام دهد و امنیت شهروندان ژاپنی را تضمین کند.

سرکنسولگری [ژاپن] در بیانیه‌ای به رویترز گفت که آن‌ها بارها مجبور شده‌اند درباره حوادث پرتاب سنگ به مدارس با پلیس شهر تماس بگیرند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

چین تصمیم ژاپن را «اقدامی بسیار خودخواهانه و غیرمسئولانه» خوانده؛ حتی در شرایطی که توکیو اطمینان داده هیچ گونه رادیواکتیویته‌ای در آزمایش‌های آب دریا در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای شناسایی نشده است.

هنگ‌کنگ و ماکائو [شبه‌جزیره‌ای در دریای جنوبی چین] در اقدامی اعتراضی، واردات محصولات آبزی از ۱۰ منطقه ژاپن از جمله توکیو و فوکوشیما را ممنوع کرده‌اند. چین بزرگ‌ترین واردکننده غذاهای دریایی ژاپن است.

رستوران‌های ژاپنی در پکن مملو از پوسترهایی شده‌اند که خواستار تعلیق فروش «تمامی محصولات ماهی وارداتی از ژاپن» بودند.

توکیو از شهروندانش خواست هنگام بازدید از چین احتیاط کنند و به اتباع ژاپنی ساکن آنجا هم توصیه کرد در ملاعام با صدای بلند به زبان ژاپنی صحبت نکنند. از آن‌ها خواسته شده است در صورت مراجعه به سفارت یا کنسولگری، حسابی مواظب دوروبرشان باشند.

وزارت خارجه ژاپن در بیانیه‌ای اعلام کرد اتباع ژاپنی باید از هرگونه تظاهرات علیه رهاسازی آب فوکوشیما بپرهیزند و از گرفتن عکس از چنین رویدادهایی در بحبوحه خصومت فزاینده چین با همسایه‌اش، اجتناب کنند.

چین روز دوشنبه اعلام کرد سفارت و کنسولگری‌های این کشور در ژاپن از شماره‌های ژاپنی تماس‌های مزاحمت‌آمیز دریافت کرده‌اند. وو جیانگهائو، سفیر [چین در ژاپن] پس از احضار از سوی مقام‌های ژاپنی گفت که این تماس‌های مکرر به «مداخله جدی در اجرای کارهای عادی» منجر شده است.

روند رهاسازی فاضلاب [اتمی] در ماه ژوییه و پس از تایید طرح ژاپن در سازمان بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شد که [این سازمان] اعلام کرد طرح‌ یادشده با استانداردهای بین‌المللی مطابقت دارد و تاثیری که بر مردم و محیط‌ زیست می‌گذارد، «ناچیز» است.

توکیو اعلام کرد این آب پیش از رها شدن در اقیانوس آرام به میزانی فراتر از سطح تاییدشده بین‌المللی تریتیوم (ایزوتوپ هیدروژنی که به‌سختی از آب جدا می‌شود) رقیق می‌شود.

© The Independent

بیشتر از جهان