پنتاگون به نیروهای آمریکایی دخیل در روند تخلیه از افغانستان عالی‌ترین نشان نظامی را اعطا می‌کند

وزارت دفاع آمریکا روند خروج از افغانستان را «یک تلاش عظیم و تاریخی» خواند

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در یک ملاقات رسمی در پنتاگون - SAUL LOEB / AFP

رسانه ارتش آمریکا، عصر پنجشنبه نهم شهریور (۳۱ اوت)، اعلام کرد که پنتاگون تصمیم گرفته است عالی‌ترین نشان نظامی «واحد ریاست‌جمهوری» را به نیروهای آمریکایی که دو سال پیش در روند تخلیه از افغانستان همکاری کردند، اعطا کند.

این نشان که بالاترین امتیاز برای یک واحد نظامی در آمریکا شناخته می‌شود، به یگان اعزامی ۲۴، نیروهای ویژه عملیاتی زمینی – هوایی، فرماندهی مرکزی پاسخ به بحران و لشکر ۸۲ هوابرد ارتش آمریکا که در تسهیل روند خروج آخرین سربازان آمریکایی و نیز تخلیه بیش از ۱۰۰هزار شهروند افغانستان نقش داشتند، اعطا می‌شود.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، عصر پنجشنبه، در بیانیه‌ای روند تخلیه و خروج از افغانستان را که طی آن بیش از ۱۲۴ هزار نفر از کارمندان دولت پیشین افغانستان، کارمندان محلی نهادهای خارجی و افراد در معرض خطر از افغانستان به کشورهای امن منتقل شدند، «یک تلاش عظیم  و تاریخی» خواند و گفت: «در طول طولانی‌ترین جنگ آمریکا، سربازان ما شجاعت و شفقت زیادی از خود نشان دادند.»

این نشان افتخار در حالی به سربازان آمریکایی اعطا می‌شود که خانواده‌های ۱۳ سرباز آمریکایی که در حمله انتحاری در فرودگاه کابل کشته شدند، به دولت بایدن برای نقص در برنامه‌ریزی و مدیریت عملیات تخلیه انتقاد می‌کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این خانواده‌ها روز سه‌شنبه در یک میز‌گرد با حضور رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، خواستار اجرای عدالت و به محاکمه کشاندن کسانی شدند که با ضعف در مدیریت این روند، سبب وقوع حادثه هولناک فرودگاه کابل شدند. در حمله انتحاری فرودگاه کابل، علاوه بر سربازان آمریکایی بیش از ۱۷۰ شهروند غیرنظامی افغان جان باختند.

در حالی که وزارت دفاع و ریاست‌جمهوری آمریکا از روند خروج آمریکا از افغانستان به‌عنوان یک عملیات موفق یاد می‌کند، اما آنچه پس از خروج آمریکا در افغانستان رخ داد و همه ساختارهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی را که در ۲۰ سال گذشته در این کشور ایجاد شده بود ویران کرد، مورد انتقاد گسترده سیاست‌مداران آمریکایی و کشورهای دیگر قرار دارد.

با خروج آمریکا از افغانستان، بلافاصله ارتش و پلیس این کشور فروپاشید و دولت جمهوری به‌ صورت ناگهانی سقوط کرد. طالبان بدون هیچ مقاومتی کابل را تصرف کردند و حاکمیت استبدادی خود را در افغانستان بنا نهادند. اکنون ۲۲ سال پس از حضور آمریکا در افغانستان، این کشور یک‌بار دیگر به گرداب افراطی‌گری دینی، تروریسم و استبداد قومی فرو رفته است.

بیشتر از مقالات