در یک‌ ماه گذشته ۲۶۴ نفر در ایران بازداشت شده‌اند

هه‌نگاو از افزایش ۱۷ درصدی بازداشت‌شدگان در ایران در آستانه سالگرد جان باختن مهسا امینی خبر داد

 در ماه گذشته میلادی، دست‌کم ۱۱۶ شهروند کرد، ۲۲ شهروند گیلک، ۲۰ شهروند ترک، ۱۴ شهروند بلوچ و همچنین ۳۶ زن، ۱۱ کودک و ١٧ شهروند بهایی طی ماه اوت توسط نیروهای حکومتی بازداشت شدند - Public Media

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو در گزارشی به بازداشت‌های صورت گرفته در ماه اوت ۲۰۲۳ پرداخته و اعلام کرده میزان بازداشت‌ها نسبت به ماه قبل، ۱۷ درصد افزایش یافته است.

مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو اعلام کرد که نیروهای حکومتی در ماه اوت دست‌کم ۲۶۴ شهروند را در کل ایران بازداشت کرده‌اند و این آمار نسبت به ماه جولای که ۲۲۵ شهروند بازداشت شده‌ بودند، ۳۹ مورد معادل ۱۷ درصد افزایش داشته است.

دسته‌بندی بازداشت‌شدگان بر اساس اقوام نشان می‌دهد که در ماه گذشته میلادی، دست‌کم ۱۱۶ شهروند کرد، ۲۲ شهروند گیلک، ۲۰ شهروند ترک، ۱۴ شهروند بلوچ و همچنین ۳۶ زن، ١١ کودک و ١٧ شهروند بهایی، بازداشت یا ربوده شده‌اند.

این گزارش همچنین حکایت از آن دارد که بیشتر بازداشت‌شدگان، معادل ۴۴ درصد، از شهروندان کرد بوده‌اند. نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران طی ماه گذشته میلادی دست‌کم ۱۱۶ شهروند کرد را بازداشت کرده‌اند که این آمار نسبت به ماه جولای، ۱۶ نفر  و معادل ۱۴ درصد افزایش داشته است.

همچنین نهادهای امنیتی طی ماه گذشته میلادی، دست‌کم ۲۲ شهروند گیلک معادل ۸.۳ درصد، ۲۰ شهروند ترک معادل ۷.۶ درصد و ۱۴ شهروند بلوچ معادل ۵.۳ درصد را بازداشت کرده‌اند.

از اواخر مرداد سال‌جاری ۱۳ نفر از فعالان حقوق زنان و فعالان مدنی در گیلان بازداشت شدند. هومن طاهری، یکی این بازداشت‌شدگان بود. طی روزهای گذشته گزارش‌های بسیاری از شرایط بد جسمانی هومن طاهری در زندان منتشر شده است. مادر این زندانی سیاسی اعلام کرده که فرزندش در زندان به‌شدت مورد ضرب‌و‌جرح قرار گرفته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اشکان سلیمانی نیز چندی پیش، پس از گذشت بیش از یک ماه‌و‌نیم بازداشت و بی‌خبری، با قید وثیقه به مبلغ هفت میلیارد تومان از زندان لاکان رشت آزاد شده بود. با این حال، او طی هفته‌های اخیر در ارومیه برای چندمین بار بازداشت و با اتهام محاربه مواجه شده است.

بازداشت پیروان اقلیت‌های مذهبی و دینی نیز در ماه گذشته میلادی کماکان ادامه داشت. نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی طی ماه گذشته دست‌کم ۲۴ فعال مذهبی را  بازداشت کرده‌اند. بر اساس گزارش هه‌نگاو، ١٧ نفر از فعالان مذهبی که بازداشت شده‌اند از پیروان آیین بهایی بوده‌اند که ١٠ نفر از آن‌ها زن و هفت نفر نیز مرد بوده‌اند. همچنین طی ماه گذشته دست‌کم پنج فعال اهل سنت در شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان و دو فعال دیگر نیز در شهرهای کردستان بازداشت شده‌اند.

نهادهای امنیتی طی ماه گذشته میلادی دست‌کم ۳۶ زن در سراسر ایران را بازداشت کرده‌اند که معادل ۱۳.۶ درصد کل بازداشتی‌ها است. نهادهای امنیتی در ماه گذشته دست‌کم ۱۵ فعال زن کرد و ۱۱ فعال زن بهایی را بازداشت کرده‌اند. در این بازه زمانی دست‌کم ۱۱ کودک زیر ۱۸ سال در کل ایران بازداشت یا ربوده شده‌اند. شش نفر از کودکانی که بازداشت شده‌اند کودکان کرد بوده‌اند. همچنین دو کودک بلوچ و سه کودک نیز در شهرهای مشهد، نوشهر و تهران بازداشت شده‌اند

بازداشت معلمان، دانشجویان و فعالان رسانه‌ای نیز در طی ماه اوت سال جاری ادامه یافته است. با استناد به آمار هه‌نگاو، دست‌کم چهار دانشجو و یک معلم در شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند. سه نفر از دانشجویانی که بازداشت شده‌اند کرد بوده‌اند. همچنین نهادهای امنیتی طی ماه گذشته دست‌کم شش روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای و هفت هنرمند و بازیگر را در شهرهای مختلف ایران بازداشت کرده‌اند.

در میان هنرمندان بازداشت‌شده، بازداشت مهدی یراحی، خواننده اعتراضی ایرانی، با واکنش‌های بسیاری روبرو شد. خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، عصر دوشنبه ششم شهریور، از بازداشت مهدی یراحی به دستور دادستان تهران خبر داد.

بازداشت این ترانه‌سرا و خواننده اعتراضی دو روز پس از آن صورت گرفت که اعلام شد برای او پرونده قضایی تشکیل شده است. رسانه قوه قضاییه روز شنبه تشکیل این پرونده را با انتشار یک ترانه «غیرقانونی ‌و خلاف اخلاق و عرف جامعه اسلامی» مرتبط اعلام کرده بود.