دیکتاتور کره شمالی به کمک پوتین آمد

گزارش‌ها حاکی از آن است که سفر کیم جونگ اون به روسیه برای عقد قراردادی تسلیحاتی صورت گرفته است

به گفته تحلیلگران، ترکیب هیئت کیم متولیان صنایع دفاعی و نظامیان برجسته با حضور چشمگیر جو چون ریونگ، مدیر بخش صنعت مهمات، دستور کار سنگینی را برای همکاری در صنعت دفاعی پیش‌بینی می‌کندــ STR / KCNA VIA KNS / AFP

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه به نقل از یک منبع موثق، از ورود کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، به خاک روسیه خبر داد. سفری که عده‌ای هدف آن را عقد معامله‌ای تسلیحاتی میان دو کشور می‌دانند. رسانه‌های دولتی کره شمالی نیز سه‌شنبه گزارش دادند که کیم روز یکشنبه با قطار شخصی‌اش، پیونگ‌یانگ را به مقصد روسیه ترک کرده است و مقام‌های ارشد صنایع تسلیحات و نظامی او را همراهی می‌کنند.

رهبر کره شمالی زیاد به خارج از کشور سفر نمی‌کند. او در مدت ۱۲ سال رهبری‌اش تنها هفت سفر بار به خارج از کره شمالی سفر کرده است. او تنها دو بار از مرز بین دو کره عبور کرده و چهار بار نیز به دیدار متحد سیاسی اصلی‌اش یعنی چین رفته و حالا در روسیه است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در مورد دیدار آتی کیم با رهبران روسیه گفت: «این یک دیدار تمام‌عیار خواهد بود. مذاکراتی بین دو هیئت انجام خواهد شد و پس از آن در صورت لزوم، رهبران به صورت تک‌به‌تک با هم ملاقات خواهند کرد.»

مقام‌های روسیه اعلام کردند که این مذاکرات می‌تواند به موضوع کمک‌های بشردوستانه به کره شمالی و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه پیونگ‌یانگ نیز بپردازد.

مقام‌های آمریکایی که پیش‌تر از این دیدار قریب‌الوقوع خبر داده بودند، گفته‌اند که مذاکرات تسلیحاتی بین روسیه و کره شمالی فعالانه در حال پیشرفت است. به گفته آن‌ها، کیم و پوتین احتمالا در مورد ارائه سلاح به روسیه برای جنگ در اوکراین گفت‌وگو خواهند کرد. البته پیونگ‌یانگ و مسکو ارسال تسلیحات از کره شمالی به روسیه را رد کرده‌اند.

مسکو در بیش از ۱۸ ماه جنگ با کی‌یف، حجم عظیمی از ذخایر تسلیحاتی‌ روسیه را خرج بلندپروازی‌هایش در اوکراین کرده است.

از سوی دیگر واشنگتن و متحدانش از نشانه‌های اخیر مبنی بر همکاری نظامی نزدیک‌تر بین روسیه و کره شمالی که مسلح به سلاح هسته‌ای‌ است ابراز نگرانی کرده‌اند.

این دومین دیدار کیم با پوتین پس از دیدار آن‌ها در سال ۲۰۱۹ خواهد بود.

رسانه‌های روسی به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نوشتند: «همان‌طور که می‌دانید، در روابط با همسایگان روسیه از جمله کره شمالی منافع دو کشور برای ما مهم است نه هشدارهای واشنگتن.»

به گفته تحلیلگران، ترکیب هیئت کیم شامل متولیان صنایع دفاعی و نظامیان برجسته، با حضور چشمگیر جو چون ریونگ، مدیر بخش صنعت مهمات، دستور کار سنگینی را برای همکاری در صنعت دفاعی پیش‌بینی می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مایکل مدن، کارشناس حوزه کره شمالی در مرکز استیمسون مستقر در واشنگتن، گفت: «حضور جو چون ریونگ نشان می‌دهد که کره شمالی و روسیه نوعی قرارداد برای خرید مهمات منعقد خواهند کرد.»

به گفته تحلیلگران نظامی، کیم می‌تواند گلوله‌های توپخانه‌ای را از انبار بزرگش به روسیه انتقال دهد که می‌تواند در کوتاه‌مدت، انبارهای مهمات روسیه را دوباره پر کند اما به گفته تحلیلگران، در مورد کیفیت این مهمات پرسش‌های زیادی مطرح است و ممکن است در توانایی نظامی روسیه تاثیر چندانی نداشته باشد.

چانگ هو جین، سفیر سابق کره‌ جنوبی در روسیه و معاون وزیر خارجه این کشور، هشدار داد که به نفع مسکو است جایگاه بین‌المللی‌اش پس از درگیری اوکراین را در نظر بگیرد و به یاد داشته باشد که به شکل‌گیری رژیم فعلی کره شمالی کمک کرده است. او در ادامه گفت که همکاری نظامی با کره‌ شمالی ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت است.

واشنگتن هم روز دوشنبه هشدارهایش به پیونگ‌یانگ را مبنی بر نفروختن تسلیحات به روسیه که می‌تواند در جنگ اوکراین استفاده شود، تکرار کرد و از کره شمالی خواست به وعده‌اش مبنی بر ارائه نکردن سلاح به روسیه پایبند باشد. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هرگونه انتقال تسلیحات از کره شمالی به روسیه ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت است و تمامی این گونه معاملات را ممنوع می‌کند.

کره‌شمالی یکی از معدود کشورهایی است که از زمان حمله به اوکراین در سال ۲۰۲۲ آشکارا از روسیه حمایت کرده است. پوتین هفته گذشته متعهد شد با تجمیع تلاش‌ها، روابط دوجانبه با این کشور را از همه جهات به روشی برنامه‌ریزی‌شده افزایش دهد.

کیم نیز در یک نمایش رسانه‌ای، در کنار سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، شخصا از نمایشگاه تسلیحاتی‌اش بازدید کرد. این بازدید زمانی رخ داد که وزیر دفاع روسیه به پیونگ‌یانگ سفر کرده بود. در این دیدار، شویگو هنگام پرتاب موشک‌های بالیستیک ممنوعه در یک رژه، به اون سلام نظامی داد.

تناقض در برخوردهای روسیه زمانی بیشتر به چشم می‌‌آید که بدانیم این کشور اواخر سال ۲۰۱۷ به همراه چین به تصویب قطعنامه‌های شورای امنیت در مورد مجازات پیونگ‌یانگ به دلیل پرتاب موشک‌های بالیستیک و آزمایش‌های هسته‌ای رای موافق داده بود.