به گزارش آسوشیتدپرس، دو مقام آمریکایی گفتند که تراویس کینگ، سرباز آمریکایی که دو ماه پیش وارد کره شمالی شده بود، روز چهارشنبه به نیروهای آمریکایی تحویل داده شده است. جیک سالیوان، مشارور امینت ملی آمریکا در بیانیهای تایید کرد که کینگ به آمریکا تحویل داده شده است. گزارشها به نقل از مقامات آمریکایی حاکی از آن است که وضعیت روحی و جسمی تراویس کینگ خوب است و او از بازگشت به آمریکا خیلی خوشحال است.
کره شمالی روز چهارشنبه، پنجم مهر اعلام کرد که تراویس کینگ را اخراج کرده است. بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی، کینگ سپس به مرز چین منتقل و به نیروهای آمریکایی تحویل داده شده است.
کره شمالی در بیانیهای اعلام کرد که تحقیقات این کشور درباره کینگ به پایان رسیده و به همین دلیل او را از کشور اخراج کرده است. برخی از آزاد شدن این سرباز آمریکایی تعجب کردهاند، چرا که احتمال میرفت پیونگیانگ از این سرباز آمریکایی برای امتیاز گرفتن از ایالات متحده استفاده کند.
تراویس کینگ، ۲۳ ساله در ماه ژوییه بهطور غیرقانونی وارد کره شمالی شد. در آن زمان کره شمالی گفت که او ماه گذشته برای فرار از «نژادپرستی و بدرفتاری در ارتش و جامعه ایالات متحده» از مرز عبور کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نزدیکان او پیشتر به رسانههای آمریکایی گفته بودند که «تراویس در دوران خدمت در ارتش آمریکا با تبعیض مواجه بوده است». سیانان به نقل از مادر تراویس کینگ نوشته است که همیشه قدردان تلاشها برای بازگشت پسرش به آمریکا خواهد بود.
پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون روز چهارشنبه در بیانیهای از دولت سوئد و چین برای کمک به آزادی تراویس کینگ تشکر کرد.
از آنجایی که ایالات متحده و کره شمالی روابط دیپلماتیک ندارند، سفارت سوئد در پیونگیانگ بهطور سنتی حافظ منافع ایالات متحده در کره شمالی است.
دو مقام آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، پیشتر گفته بودند که او قرار بود با اقدامات انضباطی نظامی ایالات متحده روبرو شود. سیانان، پیشتر گزارش داده بود که این سرباز آمریکایی که در کره جنوبی خدمت میکرد با اتهام حمله و تخریب اموال عمومی مواجه شده بود. او دو ماه در کره جنوبی در بازداشت بود و یک روز قبل از ورود به کره شمالی، از ارتش اخراج شده بود و در صورت بازگشت به آمریکا با اقدامات انضباطی مواجه میشد.
هنوز مشخص نیست که آیا تراویس کینگ به دلیل تصمیم برای ورود به کره شمالی با اتهامات بیشتری روبرو میشود یا خیر.
کره شمالی و ایالات متحده آمریکا، مناسبات خصمانهای دارند و مذاکرات بین دو طرف تاکنون نتیجهای در بر نداشته است.
پیونگیانگ از آغاز سال جدید میلادی تاکنون آزمایشهای متعدد تسلیحاتی انجام داده است که کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده آنها را تحریکآمیز ارزیابی کردهاند.
در سالهای گذشته، مواردی از عبور آمریکاییها از کره جنوبی به کره شمالی از جمله معدودی از سربازان آمریکایی وجود داشته است. سایر آمریکاییها پس از ورود به کره شمالی بهعنوان توریست، بازداشت شدند که در یک مورد به مرگ یکی از آنها انجامید.