ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین که همچنان به ادامه کمکهای ناتو چشم دوخته است، روز چهارشنبه ۱۱ اکتبر (۱۹ مهر)، به مقر بزرگترین ائتلاف نظامی جهان در بروکسل رفت.
او که نیروهایش در خط مقدم نبرد با سربازان روسیه زمستان دیگری را در پیش دارند، خواهان آن است که سامانههای دفاع هوایی کشورش را در برابر موشکها و پهپادهای روسیه تقویت و مهمات لازم را برای افزایش آتش توپخانهاش در عقب راندن نیروهای روسی تامین کند.
به گزارش رویترز، زلنسکی در نخستین بازدید از مقر ناتو پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین در فوریه سال گذشته، به متحدانش یادآور شد که ماههای سرد پیش رو یکی از بزرگترین چالشهای کشورش در ادامه نبرد با روسیه خواهد بود.
رئیسجمهوری اوکراین، که در نزدیک به یک سال و نیم گذشته از حمایت تمامعیار غرب برخوردار بوده است، خواستار ادامه این کمکهاست.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
زلنسکی گفت: «ولادیمیر پوتین با حمله به زیرساختهای انرژی در اوکراین بار دیگر قصد دارد از زمستان بهعنوان سلاح جنگی استفاده کند.»
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، بر ادامه حمایت از اوکراین تاکید کرد و گفت: «باید با فراهم کردن قابلیتهای پیشرفتهتر و بیشتر برای سامانه دفاع هوایی [اوکراین] مانع چنین تهدیدی شویم.»
همزمان، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، از کمک نظامی جدید کشورش به اوکراین خبر داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این کمک نظامی ۲۰۰ میلیون دلاری در حالی روانه اوکراین خواهد شد که جمهوریخواهان تندرو در کنگره با ادامه حمایت مالی و نظامی از کییف مخالفاند؛ موضوعی که آینده این کمکها را در هالهای از ابهام فرو برده است.
به گفته آستین، این بسته کمک نظامی شامل مهمات مورد نیاز برای دفاع هوایی، گلولههای توپخانه، موشک، و تسلیحات ضدتانک است.
این نخسین بسته کمکهای نظامی آمریکا پس از تلاش مشروط مجلس نمایندگان در جلوگیری از تعطیلی دولت بایدن است. مجلس نمایندگان آمریکا در اواخر سپتامبر (اوایل مهر) موافقت خود با تصویب بودجه ضروری دولت را به توقف ادامه کمک مالی آمریکا به اوکراین گره زد.
دولت آمریکا، که در یک سال و نیم گذشته نزدیک به ۴۴ میلیارد دلار به تامین دهها تانک، هزاران راکت، و میلیونها گلوله و مهمات جنگی برای اوکراین اختصاص داده است، هماکنون با دشواری جدی در ادامه این کمکرسانی روبهرو است.
با افزایش گمانهزنیها در مورد عقبنشینی آمریکا از ادامه حمایت مالی و نظامی از اوکراین، رهبران اروپایی که همواره روی متحدشان در آن سوی اقیانوس اطلس حساب میکردهاند اکنون با این پرسش جدی روبهرو هستند که چگونه میتوان این خلأ را پر کرد.
بهویژه آنکه ضدحمله اوکراین علیه روسیه، که دولت اوکراین ماهها از تدارک آن سخن میگفت، آن طور که انتظار میرفت نتوانست نیروهای روسیه را عقب براند و به نظر میرسد به این زودیها سایه جنگ از این منطقه برچیده نخواهد شد.