افزایش نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ اسرائیل و حماس به منطقه‌

سالیوان گفت که واشنگتن کانال‌هایی اختصاصی برای ابراز نگرانی‌های خود به تهران دارد و در روزهای اخیر از آن‌ها استفاده کرده است

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، یکشنبه، ۲۳ مهر، در جریان سفر به قطر، هشدار داد که اگر آنچه او «حملات وحشیانه» به شهروندان و غیرنظامیان غزه خواند، متوقف نشود، ممکن است بحران گسترش یابد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایالات متحده ضمن هشدار به ایران برای دور ماندن از جنگ، از احتمال تشدید درگیری ناشی از حمله‌های غافلگیرکننده حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر، ابراز نگرانی کرد.

از سوی دیگر جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، در گفت‌وگو با سی‌بی‌اس گفت: «خطر واقعی تشدید این درگیری وجود دارد، که آن هم گشوده شدن جبهه دوم در شمال و البته دخالت ایران است.»

همزمان جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، نیز به «فاکس‌نیوز ساندی» گفت که ایالات متحده نمی‌خواهد ببیند که گروه تروریستی دیگری مانند حزب‌الله در حال گسترش این درگیری و گشودن جبهه‌هایی برای منحرف کردن تمرکز علیه حماس است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در روزهای اخیر درگیری‌ها بین ارتش اسرائیل و حزب‌الله لبنان، نیروی شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، در مرز اسرائیل و لبنان شدیدتر شده است. در طول هفته گذشته، ده‌ها کشته در طرف لبنانی گزارش شده است که بیشتر آن‌ها نیروهای حزب‌لله بودند، اما در این میان یک خبرنگار رویترز و دو غیرنظامی نیز کشته شدند. دست‌کم دو اسرائیلی نیز جان خود را از دست دادند.

حزب‌الله یکشنبه، ۱۵ اکتبر، در بیانیه‌ای، مسئولیت حمله جدید به شمال اسرائیل را برعهده گرفت و گفت چند سرباز اسرائیلی کشته یا زخمی شدند و دو تانک و یک خودرو نظامی دیگر نیز منهدم شد. حماس نیز که جنگجویانی در لبنان دارد، گفت که چند موشک به شمال اسرائیل شلیک کرده است. به گفته ارتش اسرائیل، جنگنده‌های اسرائیل چند موضع حزب‌الله لبنان را هدف قرار داده‌اند.

در همین حال لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، نیز به ای‌بی‌سی نیوز گفت: «ما خطر واقعی تشدید تنش را در مرز شمالی اسرائیل می‌بینیم و به همین دلیل است که بایدن، اینقدر صریح و قاطعانه گفته است که هیچ دولت و هیچ گروهی نباید در پی سوءاستفاده از این وضعیت باشد.»

لوید آستین شنبه اعلام کرد که ایالات متحده برای جلوگیری از اقدامات خصمانه علیه اسرائیل یا هرگونه تلاش برای گسترش این جنگ پس از حمله حماس، دومین ناوگروه هواپیمابر را به شرق مدیترانه اعزام می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ناو یواس‌اس آیزنهاور و تجهیزات همراه آن به نیروهای پیشین به رهبری ناوگروه یو‌اس‌اس‌جرالد آر فورد که اوایل هفته پیش در منطقه مستقر شد، خواهند پیوست. سالیوان گفت که واشنگتن کانال‌هایی اختصاصی برای ابراز نگرانی‌های خود به تهران دارد و در روزهای اخیر از آن‌ها استفاده کرده است.

به گفته مقام‌های محلی، در اثر حمله‌های تلافی‌‌جویانه اسرائیل به غزه تاکنون بیش از ۲۶۷۰ نفر، از جمله بیش از ۷۰۰ کودک، کشته و بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ نفر زخمی شده‌اند. مقام‌های در اسرائیل می‌گویند که بیش از ۱۴۰۰ نفر در اسرائیل کشته شده‌اند و بیشتر آن‌ها غیرنظامی، شامل کودکان بوده‌اند و بیش از ۱۲۰ اسرائیلی نیز گروگان گرفته شده‌اند.

از سوی دیگر، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی اسران، می‌گوید که ایران نمی‌تواند صرفا نظاره‌گر این وضعیت باشد. تهران همواره حامی نظامی و مالی حماس بوده، اما بارها هرگونه دخالت در حمله ۷ اکتبر را رد کرده است.

با این حال، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، می‌گوید که حتی اگر آمریکا تاکنون فاقد اطلاعات مشخصی باشد که ایران را به حمله‌های حماس مرتبط کند، تهران نمی‌تواند از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی کند. به گفته او، ایران در مجموع «شریک جرم است» و حمایت‌های آن از حماس،  به انجام این حمله‌های تروریستی کمک کرده است.