بزرگ‌ترین نمایشگاه دفاعی کره جنوبی؛ سئول چهارمین صادرکننده بزرگ تسلیحات نظامی می‌شود

صادرات تسلیحات نظامی کره جنوبی در سال گذشته ۱۷.۳ میلیارد دلار بوده است و تخمین زده می‌شود که امسال به ۲۰ میلیارد دلار برسد

جت‌های تی-۵۰ نیروهای کره جنوبی در حال نمایش هوایی- ANTHONY WALLACE / AFP

کره جنوبی که جویای تقویت صادرات تسلیحات نظامی‌اش است، این هفته بزرگ‌ترین نمایشگاه تجهیزات دفاعی خود را برگزار می‌کند که قرار است در آن یک بمب‌افکن نادر آمریکایی با قابلیت حمل سلاح اتمی نیز به نمایش درآید.

«نمایشگاه دوسالانه بین‌المللی هوافضا و دفاع» سئول سه‌شنبه، ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر)، گشایش می‌یاید. به گفته برگزارکنندگان این نمایشگاه، در مقایسه با دوره‌های پیشین، شرکت‌های بیشتری در آن حضور دارند.

خبرگزاری رویترز به نقل از لی جونگ هو، رئیس دفتر سازماندهی این نمایشگاه، نوشت که رویداد مذکور به کره جنوبی کمک خواهد کرد تا چنانکه که پیش‌بینی می‌شود، به چهارمین صادرکننده بزرگ تسلیحات نظامی در دنیا تبدیل شود.

او افزود که پیش‌بینی می‌شود بیش از ۴۵۰ مقام ارشد دفاعی و صدها هزار متخصص دیگر از ۵۴ کشور از این نمایشگاه بازدید کنند.

کره جنوبی که سال گذشته رکورد فروش تسلیحات نظامی را به ارزش ۱۷.۳ میلیارد دلار ثبت کرد، چشم‌انداز سقف فروش صنایع دفاعی برای سال جاری را ۲۰ میلیارد دلار تعیین کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سئول در سال‌های اخیر نهمین صادرکننده تسلیحات دفاعی در دنیا بوده است. یون سوک یول، رئیس‌ جمهوری کره جنوبی، در برنامه‌ای بلندپروازانه خواستار بهبود صنایع نظامی کشورش شده است. از همین‌رو، به گفته برگزارکنندگان این نمایشگاه، «این رویداد فرصتی در اختیار صنعت دفاعی کره جنوبی قرار می‌دهد تا با جلب توجه بین‌المللی، به جهش بزرگی دست‌یابند».

کی‌اف-۲۱ (KAI KF-21)، جنگنده چندمنظوره‌‌ای با ویژگی رادارگریزی، از جمله محصولاتی است که در این نمایشگاه به نمایش درمی‌آید. کره جنوبی نزدیک به ۱۰ سال برای توسعه این پرنده آهنین سرمایه‌گذاری کرده است.

این جنگنده که با نام بورامای (Boramae) نیز شناخته می‌شود، جایگزین به‌صرفه‌تری برای لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲ محسوب می‌شود.  تولید انبوه بورامای قرار است از سال آینده آغاز شود و در ۲۰۲۶ به بهره‌برداری برسد.

به گزارش بلومبرگ، لهستان که از خریداران عمده تسلیحات کره جنوبی به‌شمار می‌رود، تمایل خود را برای خرید این جنگنده ابراز کرده است.

به نظر می‌رسد که واشنگتن به سئول، متحد خود، اجازه داده است که تسلیحاتش را به کشورهای اروپای شرقی بفروشد. با حمله نظامی روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، بازار خریدوفروش تسلیحات نظامی بار دیگر رونق گرفته است.

کشورهای عضو پیمان دفاعی آتلانتیک شمالی (ناتو) برای مقابله با تهدید روسیه و حمایت از اوکراین، به تقویت زرادخانه‌های خود رو آورده‌اند؛ به‌ویژه بر بستر این واقعیت که ایالات متحده، از یک ‌سو به دلیل مخالفت جمهوریخواهان با ادامه کمک نظامی به اوکراین، و از سوی دیگر، برای مقابله با بلندپروازی‌های چین در منطقه، و بنا به وعده‌ حمایت تمام‌عیارش از تل‌آویو در جنگ غزه، احتمالا کمک‌های کمتری روانه اوکراین خواهد کرد.

بیشتر از جهان