سازمان ملل خواستار رفع ممنوعیت آموزش دختران و مبارزه با تهدید تروریسم در افغانستان شد

سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه مخوف حقانی است که مسئولیت برخی از خونین‌ترین و مرگبارترین حمله‌های انفجاری و انتحاری را در دوران حکومت پیشین بر عهده داشت

فریدون سینرلی اوغلو، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان، در دیداری با سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) طالبان، خواستار رفع ممنوعیت آموزش دختران و پایان دادن به نگرانی‌ها از تهدید علیه کشورهای دیگر از خاک افغانستان شد.  

در بیانیه این وزارتخانه به نقل قول از سینرلی اوغلو آمده است که راه حل چالش‌های موجود در افغانستانُ برداشتن محدودیت در برابر آموزش دختران و جلوگیری از استفاده از خاک افغانستان علیه دیگر کشورها است. 

در بیانیه وزارت داخله طالبان آمده است که سینرلی اوغلو «در دیدار با مقام‌های کشورهای مختلف، به این نتیجه رسیده است که هیچ کشور خواهان و حامی ادامه جنگ در افغانستان نیست». 

در این بیانیه همچنین به نقل از سینرلی اوغلو ذکر شده است که هیئت معاونت سازمان ملل متحد در عرصه تحکیم روابط افغانستان با جامعه جهانی، بازسازی کشور و مبارزه با مواد مخدر آمادگی کامل دارد و خواهان همکاری همه جانبه است.  

سراج‌الدین حقانی نیز گفته است که جامعه جهانی و سازمان‌های جهانی باید با بی‌طرفی در راستای تامین صلح جهانی همکاری کند.  

بنا به این بیانیه، حقانی در دیدار با سینرلی اوغلو  گفت: «جامعه و سازمان‌های جهانی باید به جای موضعگیری‌‌های یک‌جانبه، بر تفاهم و روابط دیپلماتیک تاکید کنند و چالش‌ها و موانع موجود باید از طریق گفت‌وگو حل شود.» 

حقانی ادعا کرد که تنش میان شهروندان افغانستان با پایان رسیده است و مرحله اعتمادسازی ادامه دارد.  

او گفت: «نظام فعلی با قربانی‌های تمام اقوام و مردم افغانستان به میان آمده و با همکاری آنان ادامه می‌یابد.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه مخوف حقانی است که مسئولیت خونین‌ترین و مرگبارترین حمله‌های انفجاری و انتحاری را در دوران حکومت پیشین بر عهده داشت. با این حال، او در سخنرانی‌های خود از رهبران سیاسی و مقام‌های دولتی حکومت پیشین می‌خواهد که به افغانستان برگردند و وعده می‌دهد که امنیت جان و مالشان تضمین است.  

بیش از دو سال از حکومت طالبان در افغانستان می‌گذرد و جامعه جهانی از حضور تروریستها در این کشور و ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از دوره دبستان نگران‌اند زیر حاکمیت طالبان بیشتر دختران و زنان از حق آموزش و کار محروم شده‌اند و سیاست‌های این چنینی حکومت طالبان با انتقادهای شدید جامعه جهانی و نهادهای مدافع حقوق‌بشر مواجه شده است.    

شیرمحمد عباس استانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجه طالبان، در حساب خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) به حمایت از روند آموزش در افغانستان تاکید کرده است.  

او نوشت: «تحصیل چیزی است که هیچکس نمی‌تواند از شما بگیرد. آموزش خوب می‌تواند هر کسی را تغییر دهد. آموزگار خوب می‌تواند همه چیز را تغییر دهد.» 

در پیوند با حق کار زنان و آموزش دختران، در میان رهبران طالبان هم اختلافاتی وجود دارد، اما به نظر می‌رسد که حلقه نزدیک به ملا هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان نمی‌خواهند که دروازه دانشگاه‌ها و مدارس را به روی دختران و زنان بازگشایی کنند.  

طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز بر افغانستان حکومت می‌کردند و در آن زمان هم تمام مدارس و دانشگاه‌ها به‌روی زنان و دختران مسدود بود.