با وجود مخالفت شماری از قانونگذاران محافظهکار آمریکا با ادامه کمکهای نظامی به اوکراین، گروهی از جمهوریخواهان ارشد کنگره از جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، خواستند موشکهایی با برد بیشتر به اوکراین فرستاده شود.
به گزارش رویترز، جمهوریخواهان ارشد کمیتههای روابط خارجی و خدمات مسلحانه کنگره در نامهای که روز چهارشنبه، اول نوامبر (۹ آبان)، به بایدن نوشتند، با استقبال از ارسال سامانههای موشکی تاکتیکی با برد محدود به اوکراین، خواستار تحویل سامانههای موشکی با برد وسیعتر به کییف شدند. سامانههایی که به گفته آنها میتواند «نیاز ضروری» اوکراین را در حمله به عمق شبهجزیره کریمه و هدف قرار دادن مواضعی در سراسر این منطقه برطرف کند.
درخواست جمهوریخواهان ارشد کنگره در حالی مطرح میشود که مجلس نمایندگان در چرخش از تصویب بودجه عظیم دفاعی مورد درخواست بایدن به ارزش ۱۰۶ میلیارد دلار برای کمکهای نظامی به اوکراین و اسرائیل، و تامین امنیت مرزهای جنوبی ایالات متحده، به تخصیص بودجهای مستقل برای کمک به اسرائیل نظر دارد.
قانونگذاران ایالات متحده پس از ماهها، اوایل اکتبر توانستند بایدن را در ارسال موشکهای دوربرد «ایتیایسیاماس» یا سامانه موشکی تاکتیکی به اوکراین قانع کنند. نیروهای اوکراینی ماه گذشته در خط مقدم نبرد با نظامیان روسیه از نخستین دسته از این تسلیحات رونمایی کردند و ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، هم کارایی سامانه تاکتیکی در میدان جنگ را تایید کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همزمان، والری زالوژنی، فرمانده ستاد کل ارتش اوکراین، در مقالهای که در اکونومیست منتشر شد، اعلام کرد که درگیری در میدان نبرد با روسیه به «بنبست» رسیده و نیروهای مسلح اوکراین بدون «جهش فناوری» در مقیاسی عظیم قادر به تغییر وضعیت در میدان نبرد نیستند.
زالوژنی در این مقاله که پنج ماه پس از شروع ضدحمله خبرساز اوکراین نوشت، میافزاید جنگ به سمت مرحله جدیدی از «نبرد ایستا و فرسایشی» پیش میرود. مرحلهای که به گفته او میتواند به مسکو اجازه دهد تا قدرت نظامی خود را بازسازی کند.
روسیه اظهار نظر زالوژنی در مورد «بنبست» در جنگ را «پوچ» خواند. خبرگزاری فرانسه به نقل از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نوشت: «زالوژنی اشتباه میکند. درگیریها در میدان نبرد به بنبست نرسیده و روسیه در اوکراین پیروز خواهد شد.»
پسکوف افزود: «روسیه بهطور پیوسته عملیات نظامی ویژهای را پیشمیبرد و تمام اهداف تعیینشده باید محقق شود... رژیم کییف باید درک کند که حتی به نوعی صحبت از چشمانداز پیروزی در میدان نبرد پوچ است.»
در ادامه جنگ تحولات مرتبط با جنگ در اوکراین، به گزارش رویترز، در اثر حمله پهپادهای روسیه به پالایشگاه نفت کرمنچوک در مرکز اوکراین، این پالایشگاه به آتش کشیده شد.
به گفته فیلیپ پرونین، رئیس اداره نظامی منطقه پولتاوا، آتشسوزی در این پالایشگاه به سرعت مهار شد. گفته میشود این منطقه چند بار هدف حمله قرار گرفت.
در همین حال، به گفته کیيف، نیروهای اوکراینی در خط مقدم نبرد در شرق و شمال شرقی کشور، حمله روسیه را دفع کردهاند. بنا به اعلام نیروی هوایی اوکراین، سامانه دفاع هوایی کشور در طول شب گذشته، ۱۸ پهپاد از ۲۰ فروند پهپاد روسیه را که گفته میشود برای حمله به زیرساختهای نظامی و حیاتی به پرواز درآمده بودند، سرنگون کرد.
همزمان، کییف به تلاش خود برای پیوستن به اتحادیه اروپا ادامه میدهد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، روز پنجشنبه، دوم نوامبر (۱۰ آبان)، گفت که کییف به تلاش خود برای آغاز مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا در سال جاری اطمینان دارد. او با اشاره به اجرای تعهدات اوکراین در مسیر گشایش این مذاکرات و اظهار خوشبینی از روند آن، افزود: « اصلاحات زیادی انجام دادیم و قوانین لازم برای اجرای توصیهها [در این زمینه] را تصویب کردیم».
کییف تنها چند روز پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ برای عضویت در اتحادیه اروپا درخواست داد و چند ماه بعد، چراغ سبز بروکسل در حمایت از نامزدی خود در این اتحادیه را دریافت کرد.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در ماه سپتامبر اذعان کرد که کییف «گامهای بزرگی» در تلاش خود برای عضویت در اتحادیه اروپا برداشته است.