قاچاقچیان مسلح افغان در مرزهای اروپا؛ مهاجران منتقد طالبان شکنجه می‌شوند

اعضای باندهای قاچاق انسان متعلق به شهروندان افغان تسلیحاتی مانند کلاشینکف در اختیار دارند

پلیس فرانسه در حال تخلیه اتوبوس حامل مهاجران-PHILIPPE HUGUENAFP

شماری از مهاجران افغان در صربستان و مجارستان می‌گویند که باندهای قاچاق انسان که در این مسیر فعالیت می‌کنند، با طالبان در تماس‌اند و برخی مهاجران به‌دلیل انتشار محتواهایی علیه طالبان در رسانه‌های اجتماعی از جمله در تیک تاک و فیسبوک، مورد بازجویی، ضرب‌و‌شتم قرار گرفته‌اند و به گروگان‌ گرفته شدند.

عبدالله (نام مستعار)، شهروند افغان که یک ماه پیش از ترکیه به صربستان رفت تا خودش را به آلمان برساند، مشاهدات خود را از این مسیر با ایندیپندنت فارسی به‌اشتراک گذاشت. عبدالله گفت باندهای قاچاق انسان که از طرف افغان‌ها رهبری می‌شوند، به تسلیحاتی مانند کلاشینکف و اسلحه کمری مجهزند و در جریان صحبت با مهاجران، به‌طور آشکار از طالبان حمایت می‌کنند.

عبدالله گفت: «من و همراهانم وقتی پس از هشت روز پیاده‌روی در جنگل‌های بلغارستان وارد خاک صربستان شدیم، قاچاقچیان ما را به گروه دیگری تحویل دادند که افغان‌ها بودند. اعضای این گروه همه مسلح بودند و با خود کلاشینکف داشتند.»

سازمان اطلاعات مجارستان روز جمعه دوزادهم آبان، در گزارشی از خطر گروه‌های قاچاق انسان متشکل از شهروندان افغان، مراکشی و سوری که در مرزهای این کشور با صربستان حضور دارند ابراز نگرانی کرد.

این گزارش که جزئیات آن در رسانه‌های مجارستان منتشر شد، نشان می‌دهد که باندهای قاچاق انسان که از طرف افغان‌ها رهبری می‌شوند با طالبان همکاری می‌کنند و اخیرا، شبکه حقانی علاقه‌مندی خود را به خرید کل شبکه‎‌های قاچاق انسان در حوزه بالکان ابراز کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نگرانی عمده اداره اطلاعات مجارستان، مسلح بودن اعضای باندهای قاچاق انسان در مرز میان این کشور و صربستان است. در این گزارش همچنین اشاره شده است که افغان‌های فعال در باندهای قاچاق انسان در مرزهای اروپا، از نمادها و الگوهای گروه‌های تروریستی مانند داعش، القاعده، طالبان و حماس استفاده می‌کنند و خطر نفوذ تروریست‌ها به اروپا از طریق این گروه‌ها جدی است.

عبدالله از باندهای قاچاق انسان در مرز صربستان و مجارستان که از طرف افغان‌ها رهبری می‌شوند، به نام‌های «لمبه، تیزاب، دم غم، ۳۱۳ و ۴۰۰۵۹» نام  برد. اعضای این گروه‌ها با نام‌های مشابه صفحاتی در تیک تاک دارند و برای جذب مشتری تلاش می‌کنند.

یکی از مهاجران افغان ساکن مجارستان نیز به ایندیپندنت فارسی گفت اعضای باندهای قاچاق انسان که از طرف افغان‌ها رهبری می‌شوند از ترکیه تا کشورهای شمال اروپا نفوذ دارند و هر یک از این گروه‌ها مسیرها و مناطقی را به‌عنوان قلمرو فعالیت خود تعریف کرده‌اند که در صورت مداخله گروهی دیگر، به درگیری مسلحانه می‌پردازند.

باندهای قاچاق انسان برای انتقال یک نفر از ترکیه تا صربستان، ۳ هزار تا ۴۵۰۰ دلار می‌گیرند. افراد متقاضی پول مورد نظر را به یک صراف در استانبول می‌‌دهند و حین رسیدن به صربستان، صراف مذکور پول را به باند قاچاق انسان تحویل می‌دهد.

منبعی آگاه در صربستان گفت که در ماه‌های اخیر، شماری از مهاجران افغان، از طرف اعضای باندهای قاچاق انسان، به دلایل مختلف از جمله تعلق نژادی، مخالفت با طالبان در جریان صحبت با همراهان یا انتشار محتوای انتقادی علیه طالبان، مورد شکنجه قرار گرفته‌اند. این منبع آگاه از قاری جمال به‌عنوان یکی از سرکرده‌های باندهای قاچاق انسان در مرز صربستان و مجارستان یاد کرد و گفت قاری جمال با فرماندهان طالبان در داخل افغانستان در ارتباط است و حمایت خود را نیز از این گروه به صورت علنی بیان می‌کند.

در گزارش سازمان اطلاعات مجارستان نیز آمده است که اعضای باندهای قاچاق انسان فعال در حوزه بالکان، با گروه‌های تروریستی مختلف از جمله طالبان، القاعده، داعش و حماس در تماس‌اند.

دو هفته پیش، درگیری مرگبار مسلحانه‌ای بین افغان‌های متعلق به دو باند قاچاق انسان در مرز صربستان و مجارستان رخ داد که به کشته شدن سه نفر منجر شد. پلیس صربستان روز جمعه، پنجم آبان، گزارش داد که چهار شهروند افغان که به دست داشتن در درگیری متهم بودند بازداشت شدند.

در رسانه اجتماعی تیک تاک، دیده می‌شود که اعضای باندهای قاچاق انسان، به صورت گسترده برای جذب مشتری تلاش می‌کنند. اعضای باندهای قاچاق انسان، در ویدیوهایی که در تیک تاک منتشر می‌کنند، از ترانه‌های طالبان که در وصف شهادت، وطن، خدا و مردانگی است استفاده می‌کنند. در برخی از ویدیوهای این گروه‌ها، از ترانه‌هایی در وصف طالبان نیز استفاده شده است. هرچند تاکنون، مهاجرت اعضای طالبان به اروپا تایید نشده است، اما با فروپاشی دولت پیشین و بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، هزاران عضو این گروه گذرنامه افغانستان دریافت کردند که امکان مهاجرت و مسافرت آنان به دیگر کشورها را تسهیل کرده است.

بیشتر از جهان