یک سازمان غیردولتی اسرائیلی به نام «آنست ریپورتینگ» که محتواهای یهودیستیزانه در رسانهها و فضای مجازی را رصد میکند، روز چهارشنبه ۸ نوامبر (۱۷ آبان) در گزارشی با استناد به دادههای سازمان عکاسان بدون مرز اعلام کرد که خبرنگاران و عکاسان رسانههای مطرح از جمله آسوشیتدپرس، سیانان و رویترز مستقر در غزه هنگام حمله مرگبار پیکارجویان حماس به اسرائیل در روز هفتم اکتبر کنار آنها بودند و تصاویر این حمله را مستند میکردند.
این سازمان با اشاره به حضور زودهنگام خبرنگاران و عکاسان رسانههای مطرح در صحنه چندین سوال مهم مطرح کرد از جمله اینکه: «آیا این عکاسان و خبرنگاران در آن صبح آرام شنبه از قصد اجرای قتلعام آگاه بودند؟ چگونه خود را به سرعت به صحنه رساندند؟ آیا حماس به آنها اجازه داده بود آنجا حضور داشته باشند؟ آیا این خبرنگاران مجوز ورود به اسرائیل در کنار تروریستها را داشتند و آیا به سردبیرانشان اطلاع داده بودند که هنگام حمله علیه اسرائیلیها با تروریستها همراه میشوند؟»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
موسسه آنست ریپورتینگ میگوید که دادههای حاصل از بررسیها نشان میدهد نهتنها خبرنگاران حاضر در صحنه بلکه مدیران رسانهها نیز باید به سوالهای اخلاقی ایجادشده پاسخ دهند.
به گزارش اورشلیم پست، در این بیانیه آمده است: «ما از آنها میخواهیم تحقیقات کاملی انجام دهند تا آنچه را قبل از قتلعام میدانستند، بگویند و پاسخ دهند چرا اقدامی که میتوانست جان مردم بیگناه را نجات دهد، انجام ندادند.»
اداره ملی دیپلماسی عمومی در دفتر نخستوزیری اسرائیل در بیانیهای این گزارش را تایید کرد و مدعی شد که «این روزنامهنگاران در جنایت علیه بشریت شریک بودهاند و اقدامهای آنان مغایر با اخلاق حرفهای بوده است».
همزمان، وزیر ارتباطات اسرائیل در تماس با سیانان، رویترز، نیویورک تایمز و آسوشیتدپرس خواستار توضیح این رسانهها و واکنش سریع آنها شد.
در واکنش به انتشار این گزارش، نیکول مایر، سخنگوی آسوشیتدپرس، اعلام کرد که این رسانه از این رویداد هیچ اطلاع قبلی نداشت. او وظیفه آسوشیتدپرس را ثبت و مستندسازی رویدادها در سراسر جهان را ذکر کرد؛ حتی اگر این رویدادها وحشتناک باشند و قربانیان زیادی بگیرند.
باشگاه مطبوعاتی بیتالمقدس نیز به این گزارش واکنش نشان داد و گفت اگر نمایندگان رسانهها واقعا از قبل از این حمله و کشتار آگاه بودند، اقدام مناسب برای جلوگیری از آن را اعلام و ابراز نگرانی میکردند.
خبرگزاری رویترز هم روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای، هرگونه آگاهی قبلی از حادثه هفتم اکتبر را تکذیب کرد. این خبرگزاری میگوید عکسهای روز حادثه را از دو عکاس مستقل مستقر در غزه دریافت کرده که از قبل هیچ ارتباطی با آنان نداشته است.