شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان یکشنبه، ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر)، گفت که هدف طالبان از اسکان مهاجران اخراجشده از پاکستان در استانهای مشخص در شمال افغانستان، تغییر بافت اجتماعی این مناطق است.
در بیانیه شورای مقاومت ملی، این اقدام طالبان برنامهای «ویرانگر» توصیف شده است که «آتش آن هیچکس را، بهشمول طالبان»، در امان نخواهد گذاشت.
در این بیانیه آمده است: «جابهجایی مهاجران بازگرداندهشده در مناطق معین، سیاسیسازی این روند است که بر امروز و آینده همبستگی مردم افغانستان تاثیر منفی میگذارد. فرض را براین بگیریم که در موجودیت تسلط نامشروع طالبان، برای مدتی این جابهجایی سیاسی صورت گیرد و ادامه یابد؛ فردا با تغییر وضعیت افغانستان، آیا این جابهجاشدگان، امکان تداوم اسکان در این مناطق خواهند داشت؟ واضح است که این روند، زمینههای بیشتر نفاق، پراکندگی و جدایی مردم ما را از یکدیگر فراهم میکند.»
بیانیه شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان در ادامه، خواستار اسکان مجدد مهاجران اخراجشده از پاکستان در مناطق اصلیشان شده است و از سازمان ملل متحد و کشورهای جهان میخواهد که از طریق یک برنامه جامع و بیطرف بینالمللی، بر روند بازگشت مهاجران و اسکان آنها نظارت کنند و اجازه ندهند که طالبان با این موضوع سیاسی برخورد کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این بیانیه ذکر شده است: «طرحهای نفاقافکنانه و نامطلوب گروه طالبان، زمینههای همزیستی و امنیت منطقه را با خطر بیشتر روبهرو میکند.»
این بیانیه همچنین اخراج هزاران پناهجو و مهاجر افغان را از پاکستان، خلاف کنوانسیونهای بینالمللی پیرامون حقوق پناهندگان توصیف، و تاکید میکند که چنین اقدامی، در بیش از چهار دهه گذشته بیسابقه است.
شورای مقاومت ملی این اقدام دولت پاکستان را خلاف «حسن همجواری» و در تقابل با کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو در پیوند با حقوق پناهندگان دانسته و از پیامدهای آن و جابهجایی این مهاجران در مناطق معین ابراز نگرانی کرده است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «حکومت پاکستان دلیل اصلی اخراج مهاجران را استفاده طالبان از حضور پناهندگان در پاکستان برای تربیت و تقویت گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان میداند، در حالیکه بار این اخراج را نه طالبان، که مردم افغانستان متحمل میشوند.»
شورای مقاومت در ادامه میافزاید که طالبان پیش از این نیز در آموزش و حمایت از نیروهای «تروریستی» نقش داشتهاند و اینک میزبان بیش از ۲۲ گروه تروریستی جهانیاند.
دولت پاکستان تصمیم دارد بیش از یک میلیون مهاجر افغان را از این کشور اخراج کند و تاکید دارد که از این تصمیم عدول نخواهد کرد. پاکستان مدعی است که شماری از شهروندان افغان مقیم پاکستان، در برخی از حملههای تروریستی در این کشور دست دارند، اما در این باره هیچ مدرکی منتشر نکرده است.
با روی کار آمدن طالبان در افغانستان در اوت ۲۰۲۱، بر خلاف توقع پاکستان، حملههای تروریستی در این کشور به میزان چشمگیری افزایش یافته است. تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) و متحدانش مسئول بیشترین حملههای مسلحانه، انفجاری و انتحاری در پاکستاناند. دولت پاکستان میگوید که تیتیپی در خاک افغانستان پناهگاه دارد و حملههای خود را از آنجا هدایت و سازماندهی میکند.