دادگاه روسیه بازداشت خبرنگار آمریکایی را بار دیگر تمدید کرد

وال‌استریت ژورنال ادامه حبس ایوان گرشکویچ را «حمله وقیحانه و ظالمانه به مطبوعات آزاد» خواند

ایوان گرشکویچ، خبرنگار آمریکایی وال‌استریت ژورنال، و متهم به «جاسوسی» در جلسه ۲۸ نوامبر دادگاه لفورتوفسکی در مسکو-Lefortovsky Court / AFP

دادگاهی در مسکو بازداشت ایوان گرشکویچ، خبرنگار آمریکایی، را که اوایل سال جاری میلادی در روسیه به اتهام جاسوسی دستگیر شده بود تا ژانویه تمدید کرد.

به گزارش رویترز، دادگاه لفورتوفسکی در مسکو روز سه‌شنبه ۲۸ نوامبر (۷ آذر)، اعلام کرد که «دوره بازداشت» خبرنگار وال‌استریت ژورنال که «مطابق با ماده ۲۷۶ قانون جزایی فدراسیون روسیه» متهم شناخته می‌شود»، تا دو ماه دیگر، ۳۰ ژانویه، تمدید شده است.

جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده نخستین خبرنگار آمریکایی بازداشت‌شده پس از جنگ سرد در روسیه محرمانه و پشت درهای بسته برگزار شد.

ویدئویی که دادگاه از این جلسه منتشر کرده، گرشکویچ را نشان می‌داد که در قفس فلزی در جایگاه متهمان ایستاده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تحریریه وال‌استریت ژورنال، کارفرمای گرشکویچ، با اشاره به ۲۵۰ روزی که او تاکنون در زندان گذرانده است، ادامه حبس او را «حمله وقیحانه و ظالمانه به مطبوعات آزاد» خواند و ضمن اعلام همبستگی و حمایت این خبرنگار آمریکایی، خواستار آزادی او شد.

سرویس امنیت فدرال روسیه (اف‌اس‌بی)، بالاترین سازمان امنیت داخلی و ضدجاسوسی روسیه، اواخر مارس این خبرنگار ۳۲ ساله را به اتهام جاسوسی بازداشت کرد. اتهامی که ایوان گرشکویچ، روزنامه وال‌استریت ژورنال و دولت آمریکا آن را رد کرده‌اند.

این خبرنگار آمریکایی که در زندان «بدنام» لفورتوو در مسکو نگهداری می‌شود، در صورت محکومیت در دادگاه احتمالا تا ۲۰ سال را در حبس خواهد گذراند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

برخی تحلیل‌گران بر این باورند که بازداشت شهروندان آمریکایی در روسیه «کارت برنده» مسکو برای مبادله زندانیان در آینده است و این موضوع «احتمالا نه از طریق قانون، بلکه از طریق سیاسی و دیپلماتیک حل خواهد شد».

بنا به ادعای سرویس امنیت فدرال روسیه، خبرنگار وال‌استریت ژورنال در حالی که به «دستور دولت ایالات‌ متحده» در حال جمع‌آوری «اطلاعات محرمانه» از فعالیت‌های «یکی از شرکت‌های مجتمع صنعتی‌ نظامی روسیه» بود، بازداشت شد.

مقام‌های روسیه با اشاره به تماس‌های بین مسکو و واشنگتن بر سر آزادی گرشکویچ، می‌گویند تا زمانی که حکمی صادر نشود، امکان تبادل نظر در این زمینه وجود ندارد. این در حالی است که تاکنون هیچ تاریخی برای محاکمه این خبرنگار اعلام نشده است.

گرشکویچ از تبار مهاجران شوروی، در آمریکا متولد و در نیوجرسی بزرگ شد. او که به زبان روسی مسلط است، اواخر سال ۲۰۱۷ به مسکو نقل مکان کرد تا به مسکو تایمز انگلیسی‌زبان بپیوندد. پس از آن، مدتی برای خبرگزاری فرانسه کار کرد.

گرشکویچ در این مدت چند بار علیه بازداشت خود درخواست تجدید نظر کرد؛ درخواستی که هر بار رد شد. در مقابل دستگاه قضایی روسیه تاکنون چند بار بازداشت او را تمدید کرده است.

بیشتر از جهان