فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران خواستار آزادی خبرنگاران از زندان طالبان شد

در دوران حکومت طالبان در افغانستان، سانسور و اختناق شدیدی بر رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان تحمیل شده است

عبدالرحیم محمدی، خبرنگار و سلطان‌علی جوادی، مدیر مسئول رادیو نسیم- ارسالی به ایندیپندنت فارسی

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران روز جمعه ۲۴ آذر (۱۵ دسامبر) خواستار رهایی عبدالرحیم محمدی، خبرنگار و سلطان‌علی جوادی، مدیر مسئول رادیو نسیم، از زندان طالبان شده و بازداشت و اعمال فشار بر روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها را محکوم کرده است.  

این فدراسیون از طالبان خواسته است از تخلفات رسانه‌ای جلوگیری و تمام خبرنگاران را آزاد کنند.  

در بیانیه این فدراسیون آمده است اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان عبدالرحیم محمدی را ۴ دسامبر بازداشت و ۱۰ دسامبر هم سلطان‌علی جوادی، مدیر رادیو نسیم را به یک سال زندان محکوم کرده است.  

در این بیانیه ذکر شده است که افسران اطلاعاتی شهرستان قندهار عبدالرحیم محمدی را احضار کردند و از آن زمان تاکنون خبری از او در دسترس نیست و مکان بازداشت این خبرنگار نیز اعلام نشده است.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

براساس این بیانیه، مقام‌های طالبان در مورد وضعیت عبدالرحیم محمدی اظهار‌نظری نکرده‌اند. 

عبدالرحیم محمدی گزارشگر تلویزیون تمدن بود. تلویزیون تمدن بیشتر مسائل مرتبط با اهل تشیع را پوشش می‌داد. فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران اعلام کرد که حدود ۱۰ نیروی طالبان ۱۴ فوریه به دفتر تلویزیون تمدن در کابل یورش بردند و به مدت ۳۰ دقیقه کارکنان این رسانه را مورد ضرب‌وشتم قرار دادند. 

در بیانیه فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران آمده است که سلطان‌علی جوادی، روزنامه‎‌نگار محلی و مدیر رادیو نسیم، در دادگاه بدوی طالبان در شهر نیلی دایکندی به اتهام «تبلیغ علیه امارت اسلامی» و «جاسوسی برای کشورهای خارجی» به یک سال زندان محکوم شده است. 

 در این بیانیه ذکر شده که همسر سلطان‌علی در جلسه دادگاه حضور داشته و شاهد صدور حکم او بوده است.  

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران همچنین اشاره کرده که سلطان‌علی جوادی به همراه همکارانش، سیف‌الله رضایی و مجتبی قاسمی، روز ۲۷ سپتامبر بازداشت شده‌اند و رادیو نسیم هم تعطیل شده است.  

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران با ابراز نگرانی از عملکرد طالبان در قبال خبرنگاران و رسانه‌ها اعلام کرد که رسیدگی به تخلفات این افراد از طریق کمیسیون رسیدگی به شکایت‌ها و تخلفات رسانه‌ها صورت نگرفته است و از طالبان خواست که تنها از طریق این کمیسیون به تخلفات رسانه‌ای رسیدگی کنند.  

این فدراسیون از جامعه جهانی خواست که به طالبان فشار وارد کنند تا از تخلفات علیه آزادی رسانه‌ها در افغانستان جلوگیری شود و درضمن، هشدار داد که اگر فشارهای طالبان ادامه پیدا کند، جامعه رسانه‌ای مجبور می‌شوند به‌طور کامل گزارش‌دهی را متوقف کنند و به آزادی بیان آسیب جدی وارد می‌شود. 

در دوران حکومت طالبان در افغانستان، سانسور و اختناق شدیدی بر رسانه‌ها و خبرنگاران این کشور تحمیل شده است. به ‌دستور طالبان، خبرنگاران از پوشش دادن بسیاری از رویدادها منع شده‌اند و به بسیاری از اطلاعات لازم برای تهیه گزارش موثق دسترسی ندارند. شمار زیادی از اهالی رسانه از ترس طالبان افغانستان را ترک کرده‌اند و شماری دیگر هم در جست‌وجوی راه‌های خروج از کشورند.